Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - idrar yolu iltihabı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumidrar yolu iltihabı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
saliha Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 549
Mesajın Direkt Linki Konu: idrar yolu iltihabı
    Gönderim Zamanı: 02 Oca 2008 Saat 23:26

Sevgili benal hocam.

0ğlum şimdi 6.5 aylık. Çişini yaparken ağladığı için şüphelenip dr.a götürdük tahlil yapıldı idrar tahlilinde 5-6 lokosit çıktı dr antibiyotik şurup verdi idrar yolları enfeksiyonu olmuş dedi.(c.tesi günü).. şurubu içtikten sonra düne kadar iyiye giden bi düzelme olmuştu. fakat bu sabah saat 7de aniden ateşi 39 dereceyi geçti. aynı dr tekrar götürdük. bu sefer kan(crp) ve idrar tahlili istedi. kanı temiz çıktı idrarındaki lökosit sayısı 10-12 idi. şuruba dirençli bi bakteri sanırım dedi ve 4 adet antibiyotik iğne verdi. p.tesi günü tekrar idrar tahlili yapıp bakalım dedi.
idrar kültürü, ultrason vb. tetkikler yapılmasını istemedi ve yapılmadı.
benim korkum ve sorum; 4.ay kontrolünde ben oğlum çiş yaparken zorlanıyor sanırım dediğimde, bu pipi ile çiş yapar sorun görünmüyor demişti. idrar tahlilindede lokosit yoktu. acaba o zamanda idrar yolları vardıda tahlilde gözükmemiş olabilrmi? ve bu geçen zamanda ilerleyip böbreklerine zarar vermiş olabilirmi?
son olarak dr. sünnet önerdi, sünnetin bi faydası olurmu? sünnetten sonrada tekrarlayabilirmi?
Çok teşekkürler...

Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2008 Saat 13:02
Merhaba...
 Antibiyotiği idrar kültürü sonucuna göre vermek daha emin bir yoldur. Ultrason da mutlaka yapılmalıdır. Eğer pipi ucunda darlık varsa erken sünnet gerekir. Eğer bu nedenle iltihap gelişmiş ise tedavi edici ve sonrakikileri önleyici özelliği vardır. Geçmişe ait yorum yapmak istemem. Dayanağı olmayan bir spekülasyon olur. Sevgiler.
Yukarı Dön
saliha Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 549
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2008 Saat 16:39
Siz de olmasanız içimizi rahatlartan cevapları kimden alacağız bilmem..İyiki varsınız..Geçmişe ait şunu sormaya çalışmıştım: idrar yolları iltihabı olduğu halde idrar tahlilinde gözükmeyebilir mi? Anne olmak evladı ile ilgili her konuda tedirgin olmayı gerektiriyor sanırım. Anneliğin bu kadar güzel ve bu kadar zor olduğunu anne olunca anladım. Sevgiler..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.