Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tek çocuk
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTek çocuk

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007
Konum: Diyarbakır
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21029
Mesajın Direkt Linki Konu: Tek çocuk
    Gönderim Zamanı: 23 Mar 2011 Saat 19:42
Nilçin hanım iyi çalışmalar...
 
Tek çocuk hakkında genel düşüncenizi öğrenebilirmiyim ? (Artı ve eksileri nelerdir,mutlaka kardeşi olması gereklimidir.. ? )
 
Tüm şartlar uygunsa (yaş maddi manevi vs. )  yinede ikinci çocuğu düşünmemek birinci çocuğa haksızlıkmıdır ? EBeveynler olarak zaten çocuk mutluluğunu yaşadıktan sonra sanırım ikinci çocuk birazda ilk çocuğu düşünülerek yapılıyor peki bu durum ikinci çocuğa haksızlık değilmidir ?..Çevre ve ilk çocuğun kardeş isteme baskısı ne kadar göz önünde bulundurulmalıdır....Sizce düşünülerse en az kaç yaş aralıkla olmalıdır ?
 
Biraz fazla oldu kusura bakmayın ama genel düşüncenizi öğrenmek istiyorum.


Düzenleyen hilal - 24 Mar 2011 Saat 22:57
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 04 Şub 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2011 Saat 00:02
Merhabalar,
Aslında bu sorunun tam bir yanıtı yok. Bu her koşulda çocuğa göre değişiklik gösterir ama ben çocuk istiyor diye kardeşin olmasına karşıyım ya da tam tersi çocuk istemiyor diye kardeş yapılmamasına da karşıyım. Tek çocuk olmak tabii yardımlaşma, paylaşma duyguları için önemlidir. Onun için çevre/birinci çocuk istekleri ya da baskılarına en karşı en iyi tutum sizin kararlılığınızdır. Diğer sorunuza cevap ise iki çocuk arasında 3-4 yaş oluyor olması daha tercih edilen bir durumdur. Sevgiler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.