Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
azyeb
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 95
|
Konu: akut larenjit Gönderim Zamanı: 10 Kas 2011 Saat 10:23 |
Merhaba Kadir Bey Kızım grip geçiriyorken pazar günü öğleden sonra birden sesi kalınlaştı.Balgamdan dolayı öksürüğü var.Salı gecesi öksürürken kustu.Dün sabah kalktığında hem nefes almakta zorlanıyordu hemde havlar tarzda öksürmeye başladı.Dr.a götürdük hava verildi,decort ampul yaptı.Ama bu gece yine aynı tarzda öksürüğü devam etti.Nefes alıp verirken hırıltısı duyuluyor,zorlanıyor.Antibiyotik vermişti kullanmadım. -Ateşi çıkarsa antibiyotiği kullanayım mı -Decort ampulden sonra rahatlaması gerekmez mi -Cold mix bu öksürükte kullanılır mı Başka ne yapabilirim.Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Düzenleyen azyeb - 11 Kas 2011 Saat 10:05
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117990
|
Gönderim Zamanı: 11 Kas 2011 Saat 09:38 |
Decort; ampulün yarısından az yapıldı ise, tesirli olmaz. Zaten "3 gece hastalığı" dır, 2 gece geçirmişsiniz, bu gece sıkışırsanız, çocuğu sarıp-sarmalayın ve soğuk havaya çıkarın, anında açılır. Sıcak buhar çok kötü yapar, odası bile serin olmalıdır. Artık 5'li karmaların içindeki ; ActHİB aşısı sayesinde bakteriel olan tip görülmüyor, görülenlerin tamamı viral olduğundan antibiyotik gerekmez. ColdMix deneyebilirsiniz.
|
 |
azyeb
Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Kas 2011 Saat 16:46 |
Merhaba Kadir Bey; Decort ampulün tamamı yapılmış yarısı değil.Havlar tarzda öksürüğü geçti ama kızımın nefes alışında sıkıntı olduğu için bugün dr.a götürdüm.Kontrolden sonra ciğer rontgeni ve kan tahlili istedi.Ciğerleri temiz mi dedim,temiz dedi sonra sanki bilmiyorum der gibi yaptı.Tahlilleri niçin istediniz bir sorun mu var dedim,nefes alışı sıkıntılı ya bi bakalım dedi.Neyse tahlilleri yaptırmadım.2 tane ventolin hava,1 pulmicort hava ve oksijen verildi 20 dak.arayla. Sormak istediğim böyle zor nefes alan hastalarınızda sizin tedaviniz ne oluyor.Sanırım siz hava vermiyorsunuz.Peki kızım hava verilmese idi nasıl rahat nefes alabilecekti.Ağlarken morarıyordu. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Düzenleyen azyeb - 14 Kas 2011 Saat 01:29
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 12 Kas 2011 Saat 12:20 |
Decort bu yaş için yarım ampul uygun dozdur, neyse. Akut larenjitte, 3 gece geçtikten sonra geriye normal grip tablosu kalır. Eğer, Peditus, Actifed, Aferin gibi ilaçlardan verirseniz, çocuk hastanelik ve "havalık" olur. '82 den beri hiçbir hastamda bunlara gerek olmadı. Tabii, gerektiğinde hava( oksijen) verilmesi gereklidirde benim hastalarımda hiç gerek olmadı. İnsanların hastalanmadan evvel mikrop saçtıkları DOĞRUdur.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Kas 2011 Saat 12:42
|
 |
azyeb
Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Kas 2011 Saat 12:30 |
Sizi takip ettiğim için o ilaçların hiçbirini kullanmadım.Ama yinede kızım rahat nefes alamıyordu.Gerçi durum yine değişmiş değil.Ne yapacağımı şaşırdım.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 12 Kas 2011 Saat 13:10 |
Larenjitte hadise ses tellerindedir. Pulmicort ve Ventolin ise akciğer bronşları üzerine etkilidirler. Ya teşhis yanlış yada verilen ilaçlar yanlış.
|
 |
azyeb
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Kas 2011 Saat 01:43 |
Kızım dün o kadar zor nefes alıp veriyordu ki soluğu yine acilde aldık.Dr.hastaneye yatıralım dedi görür görmez kabul etmedim,o zaman biraz buhar verelim duruma göre yatırırız dedi.3 kere ventolin ve flixotide nebul karıştırıp verildi,sonra 10 dk.soğuk buhar verildi.Ciğerlerini dinledi tamam güzel temizlenmiş dedi.Bugünde aynı tedavi 1 kez uygulandı ama nefes alış verişi yine sıkıntılı.Bronşiolit tanısı koymuş.3 gündür buhar veriliyor ama düzelme olmuyor.Bu kadar çok buhar verilmesinin yan etkisi var mı?Rahat nefes alması için ne yapabilirim.Gecede rahat uyuyamıyor ve sanki horluyormuş gibi ses çıkarıyor.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 14 Kas 2011 Saat 10:16 |
Buharın bir zararı yok. Eğer Ventolin nebül ile rahatlama oldu ise, hadise ses tellerinde değil ( Larenjit değildi) Akciğerlerde.
|
 |