Canım ben seni bu konuda ne kadar ikna ederim bilmiyorum.
Ben geç hamile kaldığım için doktorum normali hiç düşünme dedi. Çok yalvardım ama olmaz seni bebeğini riske atamam dedi.
Ama benim hep bir yanım eksik kaldı. Çünkü hamileliğin tamamlayısı normal doğum olarak düşünüyorum. Hep bu konuda kendimi eksik görürüm. O sancıyı çekmeyi ve normal şartlarda doğurmayı çok isterdim.
Bak şunuda demek istiyorum. Epidural normal doğumuda hiç tavsiye etmem. O kadar sancı çekmişsin biraz daha sık dişini ve doğur derim. Çünkü o epidural beter birşey bel ağrın hep olacak.
Şimdi gelelim Epidural Sezaryan'a, Benim doğumum böyle oldu. Belinden bir iğne yapıyorlar belden aşağın uyuşuyor, kesiyorlar sonra bir ses duyuyorsun bebeğini görüyorsun falan filan...sonrası...
halen çektiğim bir bel ağrısı var, geçen yerde oturmuştum gazete okuyordum doğrulamadım tam epiduralın yapıldığı yerde öyle bir ağrı olduki anlatamam. Yani bitmek bilmeyen bir bel ağrısı çekeceksin. Eskiden tüm ev işlerini kolaylıkla bitirirdim hiç ağrım felan olmazdı. Şimdi biraz ayakta kalayım bel ağrısını anlatamam. Yani ameliyat yerimin acısını hiç hissetmedim. birde benim acıya dayanmam çok fazladır. Ama bel ağrısı seni hiç bırakmıyor.
Yani eğer şartların seni normal doğuma çekiyorsa kesinlikle normal doğum diyorum sezaryan yapmış biri olarak.
Umarım tatmin edici bir cevap olmuştur senin için.