Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
mina
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 28
|
Konu: öksürük Gönderim Zamanı: 23 Oca 2013 Saat 02:50 |
merhaba hocam,kızım 22 aylık.2 gün husursuz bir gece geçirdik.hırıltılı horlar gibi uyudu ve son gecede balgamlı öksürük başladı.sabahda balgamlı kusunca ıhlamur vermiştim belki ondan oldu bilemedim.Bugün doktora götürdüm ve doktor faranşit olmuş dedi ve benical 3kez,antibiyotik sabah aç karnına 1 kez ve petitus 3 kez verdi kızıma.(5 gün hepsini de kullan dedi) bundan 2 ay öncede kızım nezleden sonra larenşit oldu köpek havlaması gibi gece öksürüyordu ama o zaman doktor öksürük şurubu yazmamıştı sadece peditus verdi ben 2 gün kullandım kızım iyileşmişti vermedim 5 gün. sizce ne yapmalıyım hocam yazılarınızı okuyorum ve karasız kaldım kızım bu gece daha rahat gibi bu kadar ilacı özellikle antibiyotiği vermelimiyim.boğazı kızarık dedi doktor çünkü.,kendim evde ıhlamur,bal limonla buhar uygulayarak mı yardımcı oluyum kızıma.Yardımcı olursanız sevinirim hocam.SAYGILAR.
|
Minalisa
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117883
|
Gönderim Zamanı: 23 Oca 2013 Saat 08:07 |
Hem Peditus, hem Benical ayni receteye yazilmaz. Her iki ilacda; PARASETAMOL ihtiva eder. Hemde her ikisini gunde ucer defa verdiginizde, karacigerini mahvedersiniz... Cahilmi bu doktor, yoksa okumasi yazmasi mi yok...Bunlarin yaninda birde Calpol verirseniz (o da Parasetamol iltiva eder) , cocugunuz ayvayi yer...Doktorunuz okumuyor, bari siz verdiginiz ilaclarin ustunu okuyun. Agizinda "pis bir koku" yoksa, Farenjit teshisi de yanlis, antibiyotigi de vermeyin. Benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin..
|
 |
mina
Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Oca 2013 Saat 13:32 |
hocam bu doktora tavsiye üzerine gittim bir de düşünün kimbilir kaç çocuk benim kızım gibi kullandı bu ilaçları..Emekli bir doktor.Peki çocuğumuzu kime emanet edicez biz...eğer bu gece öksürseydi benical vermeyi düşünüyordum sadece 1 kere öksürdü vermedim hiç bir ilacını.antibiyotiğede başlamamıştım zaten pekmezle karabiber verdim sabah,keyfi yerinde şimdilik,burun akıntısı kesildi ama arada öksürük var yine. .çok teşekkürler hocam.
|
Minalisa
|
 |
mina
Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Oca 2013 Saat 16:26 |
He birde hocam,bir sorum daha vardı....kızımın genital bölgesinde yapışıklık olduğunu söylediler geçen yaz....ilerde sorun olabilir bir çocuk cerrahına götür dediler götürdüm ve cerrah 2 dk içince neştere krem sürerek kapalı olan kısmı kesdi ve hiç bir şeye gerek yok o bölgeyi özellikle yıkamaya özen göster merak etme bişey olmaz dedi.Ama her banyosunda özellikle dikkat ettiğim halde yine aynı yerinden genital bölgesi yine kapanmış.Neden oluyor hocam başka tedavisi var mı bu durumun yardımcı olursanız sevinirim.
|
Minalisa
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 24 Oca 2013 Saat 02:46 |
1-O Cerrahin yaptigi; Alavere-Dalavere... Baska hicbir sey degil.. Nestere krem surdu ha!!! Tuzlayayimda kokmasin.. Tabiiki tekrar yapisir, hemde ertesi gun... " Estriol" diye bir krem var. Gunde 2x1 surun, 1 hafta kullanin, 1 hafta ara verin.. 2- Yani cidden cok antika doktorlari buluyorsunuz... 3- Biraz da kabahat sizde; gidip, kafalarina kitabi atmiyorsunuz, bunlarda boyle devam ediyorlar. NOT: Biliyormusunuz, son gunlerde, Parasetamol zehirlenmeleri cok artti diye, Calpol'u yasaklamayi dusunuyorlarmis.. Anlasilan, Saglik bakanligi; Parasetamol'un 64 degisik isimde satildiginin farkinda bile degil... Halbuki bu ilaclarin hepsine ruhsat veren de kendisi..
|
 |
mina
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Oca 2013 Saat 13:15 |
krem bitene kadar mı kullanıcam hocam...ilk bahsettiğim doktorun verdiği ilaçları kesdim siz öyle yazınca.kullanmadım,antibiyotiğide vermedim...kızım 4 gün oldu hala çok nadir arada balgamlı öksürüyor ama gece 1 kere çok az öhö öhö diyip beni emip yatıyor.birde o kadar terliyorki gün boyunca durmadan kıyafetlerini değiştiriyorum özellikle uykudan sonra.sanırım atlatıyoruz yavaş yavaş.biz bile grip olduğumuzda 1 haftada toparlanıyoruz çocuk bu...teşekkür ederim hocam ilginiz için.
|
Minalisa
|
 |
mina
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Oca 2013 Saat 17:22 |
birde hocam... kızım ürtiker geçirmişti yazın.Alerjisi oldu bir şeye ama neye olduğunu ben kestiremedim. Hala aynı şeyleri yediriyorum niye oldu bilemedim.Gittiğimiz doktorda alerji testini 2. bir ürtiker vakasında yaptırmamızı ilkinde gerek görmediği için alerji bölümüne sevk etmeyeceğini söylemişti.Alerji testi yaptırsamıydık sizce...Asıl sorum bu söylediğiniz genital ilacda; yan etkilerinde alerjik reaksiyonlar yazıyor hocam.Bir yan etkisi olmaz diyorsanız alıcam eczaneden.Sadece belirtmek istedim ürtiker geçirdiğini.
|
Minalisa
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 24 Oca 2013 Saat 23:06 |
O yasta "Urtiker" olmasi biraz zor. Muhtemelen, sicaklardan, " Isilik" doktu.. Sakin Allerji testlerine filan para kaptirmayin. 22 aylikta; ne Allerji testi??? Iyice sasirdi bunlar artik.. Benim dedigim Kremi alin ve kullanin. 1 hafta kullanin, 1 hafta ara verin. Tekrar yapisma olmazsa, zaten ilaca gerek kalmaz.
|
 |