Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızımdaki boyun eğriliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkızımdaki boyun eğriliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mavi boncuk Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 253
Mesajın Direkt Linki Konu: kızımdaki boyun eğriliği
    Gönderim Zamanı: 12 Mar 2009 Saat 20:48
merhaba kadir bey kızımda boyun eğriliği mevcut durumda farkettiğimde bu eğriliği kızım 6 aylıktı şuanda 14.5 aylık ve eğrilik hala mevcut bu eğrilik zaman zaman sağa zaman zaman sola doğru oluyo sağa eğrildiği zaman sola sola eğrildiği zaman sola doğru yatırıyorumki eğrilik düzelsin eğrilik 6 veya 7 günde düzeliyo 2 gün falan düz tutyo  kafasını fakat daha sonra tekrar yamuluyo beyin ve boyun utrasyonunu 7 aylıkken çektirdim hiç bi sorun çıkmadı gitmediğimiz doktor kalmadı ortapedi nöroloji fizik göz çocuk doktorları hepsine gittik hiç bir sorun olmadığını söylediler hepside peki bir sorun yoksa neden eğrilik nüksediyor masajlarınıda 2 hafta önce ortapedi doktoru bıraktırdı yaklaşık 8.5 ay falan gerdirme hareketleri yaptık sağa sola yukarı aşşağıya çevirmesinde hiç bir sıkıntısı yok fakat yürüken yada bakarken yamuk tutuyo kafasını ne yapabilirim lütfen yardım edermisiniz
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2009 Saat 20:49
sola eğrildiği zaman sağa yazmalıydım yanlış yazmışım kusurabakmayın
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118003
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2009 Saat 10:17
Tortikollis dediğimiz bu durumda tek bir tarafa eğrilik vardır. Bir zaman sağa bir zaman sola eğrilik olmaz. Bebekler yattıklarında genellikle, annenin geleceği istikamete bakarlar. Anladığım kadarı ile sizinki "Torticollis" denilen durumdan farklı. Ara ara yatırırken ayak ucunu baş ucu ile değiştirin, göreceksiniz hep sizin geleceğiniz istikamete başını çevirecektir, buda zararlı bir şey değildir.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 13 Mar 2009 Saat 10:18
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2009 Saat 10:35
düzeldiği zaman doktor bey o şekilde yatırıyorum yani sağlı sollu fakat yinede 2 gün sonra falan tekrar eğiliyo tekrar başa sarıyorum ne yapacağımı şaşırmış durumdayım tortikolis teşhisi konulmadı zaten kızıma dediğim gibi sağa sola yukarı aşşağıya gayet rahatlıkla boynunu hareket ettiriyor neden  zaman zaman sağa zaman zaman sola yamulduğunu anlayamadım
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2009 Saat 10:40
Şimdiye kadar yapılanlar, Tortikollis tedavileri. Peki, bu doktorların "teşhisi" ne??? Çocukta başka bir rahatsızlık varmı??
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2009 Saat 10:59
hayır doktor bey herhangi rahatsızlığı yok gözünden olabilirdiye göz doktorunada götürdüm gözleride gayet iyi durumda
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2009 Saat 11:03
İşi abartmışlar, sizde telaşlanmışsınız. Bir daha gittiğinizde ısrarla teşhisleri neymiş onu sorun
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2009 Saat 11:08

doktorun teşhisi kafası az büyük olduğundan dolayı çocuk kafasını rahatlıkla düz tutamıyo dedi eskişehir osman gazi üniversitesindeki prof.nusret bey bu çocuk 14.5 aylık oldu ve artık rahatlıkla kafasını tutabilmesi lazım değilmi acaba ben ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.