Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sütüm yeter mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konusütüm yeter mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sevdays1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 104
Mesajın Direkt Linki Konu: sütüm yeter mi?
    Gönderim Zamanı: 09 Ara 2009 Saat 17:59
merhabalar,tam 3 haftalık anneyim.sütle ilgili endişelerim var.bu gün bebeğim bir göğsümü emdikten sonra memeyi bıraktı ve uyudu.sonrasında o memeyi boşaltmak ve diğerini de uyarmak için sütümü pompa yardımı ile her iki memeden de sağdım.yarım kahve fincanından daha az süt geldi.bu normal mi?bebeğimin kaka ve idrar yapması normal,onda bir problem yok.ama son 5-6 gündür çok sık emmek istiyor uyanıkken.yetmiyor mu,doymuyor mu diye korkuyorum.bir de benim ailemde(annem ve ablam) süt olmuyor,onlar bebeklerini emzirememişler,süt kesiliyormuş kısa bir süre sonra.bu durum bende de olur diye de korkuyorum.arkadaşlarımla konuştum,onlar ilk 40 gün süt rezervlerin doldu doldu,dolmadı zorlanırsın diyor.bu doğrumudur.ayrıca göğüslerim de öyle aşırı dolgun değil,ilk haftaki dolgunluk yok.ne yapmam gerek.uygulayacağım bir diyet ya da bir şey var mı?lütfen yardımcı olun.
Yukarı Dön
KUZEY&MİRA Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Melek Anne :)

Puanlar: 2244
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2009 Saat 18:33
Canım doktorumuzunda dediği gibi cıvık ve altın sarısı kaka yapıyorsa doyuyor demektir.Bende Kuzey doğduğunda bir kaç hafta bocaladım.Sen emzirmeye niyetli ol ve bol bol emzir
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ
Yukarı Dön
ELa-m Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1068
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2009 Saat 18:45
bencede korkma o azcikta olsa doyar
ama bir$ey soyleyim sana $u pompa azaltiyor sutu:s ben sadece 2,5 aydan biraz fazla emzirebildim çok uzgunum bu konuda, ilk cocuk olunca tecrube olmadigindan destekde çok fazla olmayinca,cocuk doymuyor endli$esi bendede vardi,:(((
E$e v kIzI eLa
Yukarı Dön
sevdays1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 104
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2009 Saat 19:07
öncelikle cevaplandırdığınız için teşekkürler.peki göğüslerimin dolgunluğunu yitirmesi(gerçi bu günün her saati böyle değil ama yine de fazla dolgun değil) normal mi?
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2009 Saat 19:55
öncelikle forumda sütle ilgili topickleri okumanı öneririm...orda çok fazla bilgi derlemiştik...işine yarar

ikincisi kadir hocamız da der hep süt olayı kafada bitiyor...

bebek emme hareketi ile göğsü uyarır..bu uyarır beyinde oksitosin hormonu salgılanmasını sağlar ve süt üretimi başlar...ne kadar emzirme okadar çok süt....

sütüm yetermi kaygısını sil....sütüm yetiyor de:)

40gün  rezervi..yaşadığım deneyimlere göre bence saçmalık...

gögüslerinin en dolgun olmadığı anlarda bile bebeğinin emdiğini göreceksin

annen ve ablanda süt olmamasını da dert etme bu olay kalıtsal bişey değil ki....

sevgiyle büyüt bebeğini:)

Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
AtaDenizim Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1094
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2009 Saat 10:03
canım arkadaşımıza kesinlikle katılıyor beyinla alakalı sen bol bolemzir bak görüceksin ayrıca kendini motivasyon olarak iyi hissetmelisin ki bebeğine de yansımasın.
Yukarı Dön
küçük kanaryam Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

minik mercimeğim yaramaz oğlum :)

Puanlar: 8555
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2009 Saat 13:57
ilalin yazdıklarına aynen katılıyorum bol bol su iç birde... pozitif düşün ve formda süt ile ilgili okadar çok şey paylaştıkki hepsini okumanı tavsiye ederim...
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2009 Saat 14:19
bende sibelin yazdıklarına aynen katılıyorum canımThumbs UpThumbs Up bol bol su iç ve ayrıca acaba sütüm yetiyormu sütüm az mı gibi düşüncelerdende uzaklaş.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.