Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Faranjit tedavisi...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumFaranjit tedavisi...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Konu: Faranjit tedavisi...
    Gönderim Zamanı: 10 Ara 2009 Saat 22:06
Merhaba,Kızımız 22 aylık,
Yılda bir kaç defa faranjit oluyorum allerjikmiş KBB öyle demişti.Sormak istediğim ateşim yok ama sesim çatallı ve bazen öksürüyorum.İlaçlarımı(Largopen 1 gr,Nurofen) alacağım ama kızıma geçmişmidir diye merak ettim.Geçen gün sofradan yemek servisi yapmak için ayrıldığımda benim kaşığımı ağzına sokmuş.Doktorumuza sordum inşallah geçmemiştir tedbir amaçlı birkaç gün peditus ver dedi.Aklıma takıldı peditus engellermi bulaştıysa yeterli mi? ayrıca başka belirtileri olurmu nasıl anlarım mesela benim ateşim yok onun bulaştıysa ateşi çıkarmı muhakkak.Sesi bazen çatallı gibi geliyor.bazende öksürüyor ama çok çok nadir endişelendim. Kısaca peditus iyileştirir mi bulaştıysa ayrıca belirtileri nelerdir bebeklerde faranjitin? Neler yapmalıyım bulaştıysa.
Ayrıca emziren anneler largopen ve nurofen kullanabilir mi? Ateşim yok sadece boğazlarımda kuruluk hissi ve yanma,acı var.Arada da öksürük. Sadece nurofen işe yarar mı?
 Teşekkür ederim.Saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117087
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 11:49
Hem farenjit deyip hem allerjik demek, ondan sonrada antibiyotik verip, allerji ilacı vermemek, eneteresan doğrusu.. Bana kalırsa "Grip" geçiriyorsunuz. Sizin , çocuğunuza bulaştırmanız ancak ateşli safhada olur. Ateşiniz olmadığına göre bir şey bulaşmayacak... Ayrıca allerji bulaşmaz... Adı geçen ilaçlardan hiçbirini kullanmayın, Peditus hiçbir hastalığı tedavi etmez. İçinde 120mg. Calpol deki kadar "Parasetamol" olduğundan sadece ateş düşürür, birde içindeki diğer maddeler, öksürük kestiği için, hadiseyi göğüsüne indirir...Hele birde bazı doktorların önerdiği gibi, Peditus ile Calpol'ü yanyana vereirseniz, "Parasetamool" zehirlenmesine yol açarsınız... Size iyi gelecek tek şey, sıcak birşeyler içmenizdir.  

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 11 Ara 2009 Saat 11:50
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 17:23
Parasatemol zehirlenmesi deyince aklıma takıldı Kadir Bey,Kızımın 1,5 ay önce çok ateşi çıkmıştı dr.u boğazları kızarmış demişti ve AB ve Medicold vermişti birde profenid ateş düşürücü.Dr. ateşi çok olursa 4 sa. bir verebilirsiniz deyince 4 sa.bir vermiştim meğerse 6.sa. ara ile olmalıymış.Birde medicold ve ateş düşürücüyü aynı zamanda verdiğmde kızımın ateşi kulaktan 34,9 35 e kadar düşmüştü acaba bu bir tür zehirlenme mi ? Herhangi bir kalıcı hasar verebilir mi? çok endişelendim. Bu zehirlenmenin belirtileri nelerdir böyle bir durumda neler yapılmalı?

Nasıl veriyorlar bu ilaçları birlikte ve neden uyarılmıyoruz anlamış değilim :((((((

Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117087
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 19:24
Doktor bilmiyorki uyarsın... Bilse ikisini yanyana vermez.. Merak etmeyin, kalıcı bir hasar olsa idi, kalıcı arazları olurdu...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.