Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - TAHLİL SONUÇLARI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTAHLİL SONUÇLARI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cerenim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: TAHLİL SONUÇLARI
    Gönderim Zamanı: 24 Nis 2010 Saat 13:04
Hocam Merhabalar,

Kızım 3,5 yaşında .38,9 ateşle dr.a götürdük. Boğazları kızarıktı , yapılan testler sonucunda dr. bunun virütik bir hastalık olduğunu antibiyotiğe gerek olmadığını söyledi. 2 gün sonra ateş düştü. ama halen kızım iyi değil. Boğazı şiş gibi. Dr.bezeler olduğunu söylemişti. Ağzında, dilinde aftlar oldu.
Gerçekten de bu şekilde hiç ilaç kullanmadan iyileşir mi? Kızımın boğazı için endişeleniyorum. Sonradan tedavisi daha zor bir boyuta gelmesinden korkuyorum.Yardımlarınız için çok teşekkürler.
CRP     0-0.16                    Çıkan :0.69
WBC    4.3-13.5                 Çıkan: 17.4
Nötrofil   5.7-13.2              Çıkan :14.3
eritrosit  3.8-5.0                 Çıkan :5.1

Sadece yüksek çıkan değerleri yazdım diğer değerler normal.

Preferik yayma incelemesi sonucu : Belirgin monositoz ve nötrofili

Epstein-Barr virus testi : Negatif

Boğaz kültürüm sonucu : flora bakterileri üredi
Yukarı Dön
cerenim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Nis 2010 Saat 16:06
Hocam bir ayrıntıyı daha size anlatmak istiyorum. Önemli mi bilemiyorum ama kızım bu rahatsızlığından 1 hafta önce kulakları kızarık olduğu için 1 hafta 125 lik Zi..nat kullanmıştı. Antibiyotiği bırakmamızın üzerinden tam bir gün geçtikten sonra ateşlendi ve tekrar dr.a gittik. Bu durumun üzerine dr. bu boğaz kızarıklığının virütik olabileceğini söyleyerek. Yukarıda belirttiğim testleri yaptı.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118448
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2010 Saat 17:26
Hernekadar WBC sayısı yüksek isede, hastalığı aldığı günlerde antibiyotik etkisi altında olduğundan, bakteriel olması nerede ise imkansız. Aflar için, "Pyralex" veya "Pyralvex" solüsyon kullanın...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.