Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - birbiriyle alakalı olabilrimi?düşme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbirbiriyle alakalı olabilrimi?düşme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sdts Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 98
Mesajın Direkt Linki Konu: birbiriyle alakalı olabilrimi?düşme
    Gönderim Zamanı: 20 Tem 2010 Saat 10:48
hocam oğlum 19,5 aylık
dün uykuda yataktan düştü..çok ağladı heryerini yokladım şükür bişey yoktu.tekrar uzun bi uyuyuş yaptı.akşamda oturduğu yerde oynarken kafasını sağa sola çeviriyordu birden burnu kanamaya başladı( daha öncedende 2-3 kez kanamıştı ama darbe alınca oluyordu)  biz pamukla tampon yapmaya kalktıkça vee oda çok ağladıkça kanaması şiddetlendi :(  akebinde de 38.2 kadar çıkan ateşi oldu.
dolven verdim gece rahat uyudu ama ateşi halen var.
sizce bu sıralama birbiriyle alakalı olabilrimi1?acaba düştüğünde birşey olmuş olabilirmi?
sdts
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120472
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2010 Saat 12:29
Düşme ile alakası yok, ateşi çıkaran hastalık ( muhtemelen grip) sebep olmuştur..Tampon yapmayın, iki parmağınız ile burnu en dip kısmından sıkın.
Yukarı Dön
sdts Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 98
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2010 Saat 16:38
hocam teşekkürler
ateşi yükselince dr götürdüm ağzının içinde minik minik kırmızı benekler vardı ateşi onun yaptığını ve salgın olduğunu söyledi...
karbonatlı gargara,aklovir,klamoks ve özel hazırlanmış bi damla verdi ağzına 8 damla damlatamızı söyledi
burun kanamsı içinde tahlil istedi ama sonuçları gösteremeden dr yerinden ayrılmış :(
hemorgam,protrombin zamanı,protrombin aktivitesi ve A-PTT  istendi
ben sadece anormal olanlar değerleri yazıyorum size bilgilendirirseniz sevinirim

SONUÇ             BİRİM        REFERANS ARALIĞI
HGB                            L   10.8                 g/dl              11.00    -  18.10
HCT                            L    32.2                  %               35.00   -    37.00
MCH                           L    26.2                  pg              27.00    -   31.20

sdts
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120472
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2010 Saat 09:36
Değerler, erişkin referans değerlerine göre düşükmüş gibi görülüyor, kansızlığı filan yok, yaşına uygun..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.