Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hepatıt a aşısı-ateş-antıbıyotık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhepatıt a aşısı-ateş-antıbıyotık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
efsunlu_bulutum Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 314
Mesajın Direkt Linki Konu: hepatıt a aşısı-ateş-antıbıyotık
    Gönderim Zamanı: 06 Tem 2011 Saat 13:30
hocam kızım 2yaş 8 aylık,13.600 gr. (daha once havale gecırdı ve ates hassasıyetı var dendı) cmt günü muayeneye goturdum,sağlıklı ise hepatit a aşıssını yaptırmak ıcın,gıtmeden once aşı ile ilgili muhtemel tepkımelerı netten arastırdım.doktor muayenesını ıyı buldu ve aşı yaptı. fakat kızımın vucudu ardındaki iki gun boyunca normalden fazla sıcaktı ama ateşi hıc 38ı gecmemıstı,dun yanı aşının 3.günü (ki aşı danışma merkezi diye web adresınde 3.5. gunde ateş olabılır yazıyordu) ateşi birden 38.8 oldu ateş düşürücü (dolven) verdim 3 saat gecmeden tekrar 39 oldu,ateş düşürücü (calpol) verip hastaneye goturdum,direnci düşükken bir şey kapmış olabılır mı dıye,grıbal hıcbır belırtı yoktu,ıdrarda yanma,koku da yok,boğazın agrıyor mu dıyorum yok dıyor ama ateş esnasında boğazı çok ateşli oluyor. hastaneye gıttıgımızde ateş düsürücüyü alalı 1 saat olmasına ragmen atesı yukselmeye devam edıyordu (39,4). bekleyın dedıler orada dus aldırdım ve yarım saat sonrasında 38,5.a dustu.  ama hastanedekı 3 saatın sonunda hala 38ın altına dusmemesıne ragmen hastaneden ayrıldık. o sırada doktor penısılın ıgne(koruyucu olacakmıs) ve agumentın 400 2x1 verdı. ama bogazında küçük kızarıklıklar var dedı. kucuk demesıne ragmen yuksek doz vermesıne anlam veremedım,ılk dozu soyledıgı gıbı ates dusurucu ıle verdım. ateş dusurucu olmamasına ragmen ateşi yukselmedı 12 saat boyunca. sadece  penısılını yaptırmadım. yaptırmalı  mıydım_? kan testı yapılmadı ama antıbıyotık ve dozu dogru bı teshıs mı sızce? bu yuksek dozda devam mı edeyım?aşıyla ılgılı bır sey degıldır ates degıl mı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118444
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Tem 2011 Saat 10:09
İşin doğrusu; hiçbir şey yapmamaktı. Ateş ile uğraşmayın, benim bununla ilgili makalemi ve eski mailleri okuyun. Şimdiye kadar hiçbir hastamda HepatitA aşısı sonrası ateş olmadı...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.