Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ağır Metal Zehirlenmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAğır Metal Zehirlenmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Sheeda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 34
Mesajın Direkt Linki Konu: Ağır Metal Zehirlenmesi
    Gönderim Zamanı: 03 Kas 2011 Saat 09:21
oğlum 3 yaşında 

- hafta sonu çocukları yeni kusma ve ishal atlatmış arkadaşlarımızla buluştuk
-ertesi gün karın ağrısı başladı
- 1 gün sonra oğlum kusmaya başladı , 1 kez de ishal oldu
-2. gün sadece akşam 1 kere kustu
-3. gün yine sadece akşam 2 kere kustu
- bugün sabah kusmaya başladı ve 3 kez kustu
- şimdi hiç enerjisi yok yatıyor

oğlum hastalandıktan 1 gün sonra bende de karın ağrısı başladı (kramp şeklinde)
 sonra kusma ve ishal başladı 
ve bacak ağrısı
ben doktora gittim sadece anlattıklarımı dinleyerek Ankaranın suyundan kaynaklanan ağır metal zehirlenmesi olduğunu söyledi ve ilaçlar verdi. 

Şimdi ben oğlum için çok endişeleniyorum gerçekten ağır metal zehirlenmesi mi yaşıyoruz???? 
Eşim de ve annemde de karın ağrıları başladı (annem  oğlum hasta olduğu için ziyarete gelmişti) Sanki bulaşıcı bir hastalık söz konusu gibi geliyor. 

Oğlumu doktora götürmeli miyiim? veya sizin öenerebileceğiniz bir tedavi yöntemi var mı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118999
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2011 Saat 09:55
Bu doktor; "Ağır metal zehirlenmesi" teşhis ediyor hemde Ankara gibi bir yerde, ve yetkililer uyuyor, bir tek bu "uyanık" doktor işin farkında.  Tıp tarihinde böyle bir şey yok.. Eğer hakikaten bir "Ağır metal zehirlenmesi" olsa idi, tedavide  son derecede pahalı olan; BAL veya EDTA denilen ilaçların kullanılması gerekirdi. Bu "mucize doktor" size ne ilaç verdi? Sizler, yediğiniz veya içtiğiniz bir gıda ile "mikrop" kaptınız, zehir değil. Çok biliyorsa, bu zehirlemeyi yapan ağır metalin adınıda verse idi ya! Ben olsam, bakanlığa şikayet ederim.
Yukarı Dön
Sheeda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 34
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2011 Saat 10:30
Hocam nasıl içimi rahatlattınız anlatamam , çok teşşekkür ederim, gerçekten çok üzülmüştüm meyve ve sebzeleri musluk suyuyla yıkıyorum diye kendimi suçluyordum. İnsanın kendi evladında böyle bir şeye neden olması çok üzücü. 

Metsil
Motilium
Molit 
bir de antibiyotik verdi eczanede olmadığı için alamadk Flcyıl gibi bir şey yazıyor reçetede okuyamıyorum

peki oğlumu doktora götürmeme gerek var mı?

İyileştikten sonra şikayet işine eğilicem.

Allah sizi, ailenizi ve tüm sevdiklerinizi kötülüklerden korusun, güzel günler göstersin.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118999
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2011 Saat 09:52
Bu ilaçların hiçbiri "Ağır metal zehirlenmesi" tedavisinde kullanılmaz. Sırf sizi telaşa düşürecek, yaptığı 3 kuruşluk tedaviyi önemsetecek, gözünüzde aklı sıra "prim" yapacak. O ilaçların hiçbirini kullanmayın. Hele Flagyl; sadece amipli dizanteride kullanılan bir ilaçdır, sizin durumunuza hiç uymuyor. Diğer ilaçlar, barsak hareketlerini yavaşlatan ilaçlardır, barsak hareketlerinin yavaşlaması veya durması ile mikroplar barsaklardan atılamıyacağı için, hastalık ağırlaşacak, ateş çıkacak ve halk arasında  "zehirli ishal"  denilen durum oluşacak. Bırakın vücut ishal ile bu mikropları barsaklardan atsın. Yoksa başınız belaya girecek.   

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Kas 2011 Saat 09:53
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.