Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bacaklarda kramplar.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konubacaklarda kramplar.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
lagrima Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 624
Mesajın Direkt Linki Konu: bacaklarda kramplar.
    Gönderim Zamanı: 18 Oca 2012 Saat 10:36
Crymerhaba yaklaşık1 haftadır gece uyurken sağ yada sol bacagıma ama genellikle sağ bacagım aniden kramp giriyor ve uyanıyorum o acıyla bir süre kımıldatamıyorum sonra kendiliğinden geçiyor. ama gece uykum parça pinçik oldu ve çok cnm yanıyor. sabak yataktan kalktıgımda sanki bir önceki günden cok yorulmusumda dinlenememişim gibi bir agrı oluyor dizimden aşagısında. bu arada 27 haftalık hamileyim. süt 3 bardak hergün içiyorum. ama ne yazık ki bu kasılmalara maruz kalıyorum genede.. sizde de aynı sorunu yaşayan var mı? nasıl bir çözüm buldunuz? Cry
Rabbim sana emanet!!
Yukarı Dön
sedesa Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 256
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2012 Saat 11:40
Çok geçmiş olsun.....

Kramp değil de bir arkadaşımın ikinci hamileliğinde uyuşma olmuştu kol ve bacağında.. hatta ileri dönemlerinde bacağını sürüyerek yürüyordu.... doğumdan sonra düzeldi... doktor damarlara baskı yapıyor bebek demişti...

belki de benzer bişeydir bilemiyorum ama arkadaşıma dinlenmesini tavsiye etmişti doktoru... Bu durumda doktora danışmak doğru olacaktır... böyle bir acıya katlanmak hem anne hem de baba için zor olmalı...

Umarım bir çaresi bulunur.... daha epey zaman varmış çünkü...

Yukarı Dön
clementine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 30
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2012 Saat 11:45
aynı konudan bende çok çektim, hamilelik öncesi zaten yorgun bacak sendromu vardı ve ara ara magnezyum kullanıyordum. hamilelikte kramplar aşırı derecede arttı gece uyanıp bi daha uyuyamıyordum ve ertesi gün bile ağrıyordu acıdan ayakkabımı giyemediğimi bilirim. tabi benim sorunum sadece bu değildi hayatım boyunca hiç peynir yemedim yiyemiyorum yoğurt desen öyle süt günde bi bardak zorla içiyorum. durum böyle olunca doktorum magnezyum ve kalsiyum verdi ve biraz olsun rahatladım eskisi kadar değil şimdi. sende magnezyuma başlarsan rahatlarsın biraz diye düşünüyorum.
Yukarı Dön
lagrima Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2012 Saat 11:53
doktor vermedi anca bi gidersem söylersem verir sanıyorum.benimki uyuşma şeklinde değil bir anda sanki kasımı kesiyorlar bıcakla aniden bir acı hissediyorum ve 1 2 dakika canım yanıyor ama çok şiddetli sonra kendiliğinden geçiyor ama dediğim gibi sabah kalktıgımda bacaklarımda bir ağrı oluyor. ve geceleri uykum böyle acıyla bölünüyor.
Rabbim sana emanet!!
Yukarı Dön
burak7 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 345
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2012 Saat 11:57
Orjinalini yazan: lagrima lagrima Yazdı:

Crymerhaba yaklaşık1 haftadır gece uyurken sağ yada sol bacagıma ama genellikle sağ bacagım aniden kramp giriyor ve uyanıyorum o acıyla bir süre kımıldatamıyorum sonra kendiliğinden geçiyor. ama gece uykum parça pinçik oldu ve çok cnm yanıyor. sabak yataktan kalktıgımda sanki bir önceki günden cok yorulmusumda dinlenememişim gibi bir agrı oluyor dizimden aşagısında. bu arada 27 haftalık hamileyim. süt 3 bardak hergün içiyorum. ama ne yazık ki bu kasılmalara maruz kalıyorum genede.. sizde de aynı sorunu yaşayan var mı? nasıl bir çözüm buldunuz? Cry

ben,mde 20. haftam benzer ağrılar bende de var. belime ve bacaklarıma keskin ağrılar giriyor. bacaklarım sanki spor yapmışım gibi sürekli ağırıyor. dotoruma söyledim bu durumu, hamilelikte çok sık karşılaşılan bir sorunmuş. uzun süre ayakta kalma, uzun süre aynı pozisyonda oturma, masa başı işi yapıyorum ben, otururken beline bir yastık koy dedi. bol bol da istirahat.. bende hiç süt içemiyorum malesef. o yüzden kalsiyum verdi doktorum, ağrılar hafiflemezse magnezyum kullanacağım.  ama nispeten hafifledi ağrılar kalsiyum hapıyla. eksik kalsiyum alıyoruz sanırım...
Yukarı Dön
lagrima Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2012 Saat 12:06
Orjinalini yazan: burak7 burak7 Yazdı:

Orjinalini yazan: lagrima lagrima Yazdı:

ben,mde 20. haftam benzer ağrılar bende de var. belime ve bacaklarıma keskin ağrılar giriyor. bacaklarım sanki spor yapmışım gibi sürekli ağırıyor. dotoruma söyledim bu durumu, hamilelikte çok sık karşılaşılan bir sorunmuş. uzun süre ayakta kalma, uzun süre aynı pozisyonda oturma, masa başı işi yapıyorum ben, otururken beline bir yastık koy dedi. bol bol da istirahat.. bende hiç süt içemiyorum malesef. o yüzden kalsiyum verdi doktorum, ağrılar hafiflemezse magnezyum kullanacağım.  ama nispeten hafifledi ağrılar kalsiyum hapıyla. eksik kalsiyum alıyoruz sanırım...
ben çalışmıyorum evdeyim. gün içinde olmuyor gece yattıgımda oluyor uykumun arasında acı ile uyanıyorum. berbat bişi. süt içiyorum peynir falan da yiyorum ama demek ki yetmiyor. doktora da gtmiyorum gidersem söliyimde ilaç versin verirse.  gerçi vermiyor ilaç falan benim doktor midem yaıyor hala alışırsın diyor.
Rabbim sana emanet!!
Yukarı Dön
sedesa Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 256
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2012 Saat 12:20
ama bunlar vitamin.... ilaç vermemeye çalışıyorlar normalde doğrusu da bu ama vitamin konusunda daha farklı düşünür herhalde... tabii eksiklikten kaynaklanan bir durum varsa gerçekten... bebek de etkileniyordur yazık...

Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 15446
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2012 Saat 13:08
Canım ben de 31. haftadayım ara ara bana da oluyor, özellikle yatarken, uykudayken, ben öyle durumda biraz bacağımı esnetmeye çalışıyorum, rahatlıyor, esneme hareketlerine bakıp bunları uygulayabilirsin. Malesef hamilelikte bu tür sıkıntılar olabiliyor, muz ve badem yiyebilir, birde soda içebilirsin, o biraz magnezyum ihtiyacını da dengeler.

Düzenleyen fatoş - 18 Oca 2012 Saat 13:27
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.