Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
nursema
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 75
|
Konu: geniz eti Gönderim Zamanı: 24 Kas 2012 Saat 18:24 |
Değerli KadirHocam,geçen senede aynı zamanda aynı şikayetlerle yazışmıştık.sürekli tıkanık burun şikayetiyle..gittiğimiz iki doktorun biri geniz akıntısı diğeride geniz eti tanısı koydu.ilki actifed şurup,ikinciside karışım halinde bir damla verdi.Şu anda cerrahi müdahale yapmamıza gerek yok diyerek.bu damla 10 gün kullanılıyor ve tıkanıklığı azaltmıştı.ama bırakınca yine tekrarladı.nisan ayına kadar devam eti.
Şimdi yine kasım sonundayız ve ekim başından beri aynı tıkanıklık.uyurken ağzını kapatmak istiyor,nefes alamayınca sıçrıyor.Oğlum böyle yapınca ben boğulacak gibi oluyorum.bide üzerine grip eklenince yavrum çok zorlanıyor..gereksiz ve zarar veren tedavilerden ağzım yandı ,doktora götürmekten korkuyorum.SİZE SORMAK İSTEDİĞİM;limonlu bal,serum fizy. ve cold mix tedvisine devam mı edeyim yoksa başka yapmam gereken birşey varmı... şimdiden çok teşekkür ediyorum.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117214
|
Gönderim Zamanı: 24 Kas 2012 Saat 22:55 |
Eger o yapma "burun damlasi" icinde; Argyrol vardi ise, basiniz belada demektir. Bu sivi formundaki "Gumus nitrat"; degdidi satihta "kimyasal yanik" yaparak o bolgeyi buzusturerek sahte bir iyilik hali yaratir. Arkasindan vucut o yanik yarasini tamir etmek icin daha fazla odem yani sislik yapar, basladiginizdan daha kotu bir noktaya gelirsiniz. Bol Serum Fiz. , Limonlu bal ve ColdMix isinizi gorur.
|
 |
nursema
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Kas 2012 Saat 23:08 |
evet hocam var...ne olacak halimiz..keşke biraz yakında olsaydınız  tavsiyelerinizle devam ediyorum..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 24 Kas 2012 Saat 23:12 |
Bol serum fiz. kullanin.. Bir dahada 19. asirdan kalma tedavileri kullanan doktorlardan uzak durun..
|
 |
nursema
Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Kas 2012 Saat 16:07 |
nerden bilebiliriz ki.bizde iyi geldi zannettik. bundan sonra gittiğim doktordan gelir gelmez tanı ve tedaviyi size sormadan uygulamayacağım hocam.Allah size uzuuuun ömürler versin
|
 |
nursema
Üye
|
Gönderim Zamanı: 08 Ara 2012 Saat 20:35 |
Merhaba Kadir hocam,
Yine tıkanıklıktan rahatsızız.Geniz eti,burunda kemik(sol) şikayetlerimize grip de eklenince oğlum iyice nefes alamaz olmuştu. Gözleride burnu gibi akmaya başlayınca sizin tavsiyenizle iliadin ve tobreset kulallandık gözleri iyileşti bir hafta sonra gribi de geçti fakat tıkanıklık kaldı. Gündüzleri sürekli ağzından nefes alıyor baya da hareketli olduğu için bazen nefes nefese kalıyor. Geceleride ağzı kapalı uyumaya çalıştığından sık sık uyanıp ağlıyor. Bugün gittiğimiz doktor (!) orta kulakta iltihap var,tüp takılmaya doğru gidiyor, hem burunda kemik var hemde geniz eti var hem akıntısı var bu yüzden geniz eti alınabilir teşhisiyle, -augmentin s600 2*1
-nasonex 1*1
-zyrtec 1*1
-sudafed 3*1/2 reçetesini yazdı. :(
Çocuğun kulağından şikayeti olmadığını (ağrı) kortizonlu sprey kullanmak istemediğimi,ateşinin olmadığını antibiyotik de kullanmak istemediğimi söyledim ama, yinede reçetede değişiklk yapmadı.
Sizden öğrendiğim kadarıyla grip sonrası orta kulak iltihabına 2*1 iliadin buruna 3 gün kullanmalıyım. Bu tüp takma ve cerrahi müdahale teşhisi beni korkuttu.
Tavsiyelerinize ihtiyacım var hocam.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 09 Ara 2012 Saat 00:18 |
Bos verin, goturebildigimiz kadar gotururuz. Atesi olmayan cocuga antibiyotik yazilmasi, hele 24 kilo altinda kullanilmamasi gereken AugmentinES600 yazilmasi ; herhalde firmanin " doktorlara yaptigi guzellikler" sonucu yaziliyor. Ne oldu ise, son gunlere kadar hep Augmentin 400 yazilirken, aniden 600luk olan yazilmaya baslandi. Yazdigi ilaclarin hicbirini almayin. Sadece Iliadin ped. burun damlasini 3 gun kullanin, sonrasinda da Serum fiz. ile devam edin.
|
 |
nursema
Üye
|
Gönderim Zamanı: 09 Ara 2012 Saat 23:32 |
hocam ,çocuğun kulağından bi şikayeti yok.acıyomu diyorum yok diyor.alçak sesle konuşuyorum duyuyor.doktorsa bakar bakmaz kulakları problemli dedi.iliadine dün gece başladık ama orta kulak iltihabının geçtiğini nasıl anlayacağım?
|
 |