Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - zor nefes alış
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumzor nefes alış

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
feryaeren Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 77
Mesajın Direkt Linki Konu: zor nefes alış
    Gönderim Zamanı: 03 Oca 2013 Saat 17:54
hocam merhaba;
oğlum 33 aylık 16 kg / 98 cm , 15 aylıktan beri kreşe gidiyor , dediğiniz gibi biraz sıkıntılı bir süreç geçirmekte geçen seneye orana çok şükür daha iyiyiz , genel anlamda bir rahatsızlığımız yok , ara ara gelen bazen balgamlı öksürüğümüz  var onu da önemsemiyorum fakat geceleri uyurken çok aşırı horlaması var o kadar fazla ki kendi de dahil herkes rahatsız oluyor , oğlum rahat nefes alamıyor , normalde konuşurken de genizden konuşurmuş gibi bir hali var . 24 aylıkken çok rahatsızlandığı için doktora götürdüğümüz de geniz eti var hemen alınması gerekiyor demişlerdi , ben uzun süreden beri sizi takip ettiğim için sıcak bakmayıp bir daha da doktora götürmedim zaten , bugüne kadar sadece 1 şişe antibiyotik aldık ondada kendini sizin dediğiniz tariflere göre belli etti zaten , onun haricinde daha hiç sizin yasaklı ilaçlarınız dan kullanmadık , gün içerisinde rutine dönen ballı-limon karışımı , ser-fiz , iliyadin ve cold mixlerimizi kullanıyoruz , ama bu zor nefes alışı bir türlü önleyemiyorum , burun akıntısı olmasa bile burnu hep tıkalı gibi bir sesi var , 7 / 8 yaşını beklemekten başka bir çaremiz var mı???
  Bizi her konuda bilinçlendirdiğiniz için Allah sizden razı olsun Smile
ferya gül
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117393
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2013 Saat 03:06
Zor nefes almasi; sik enfeksiyon gecirmesine bagli olarak buyuyen lenf bezleri (Bademcikler ve geniz eti) yuzundendir. Su belali 2 kisi hayirlisi ile bir atlatin, bu lenf bezleride kendiliginden kuculecekler. Zaten doktorun acele ameliyat etmek istemeside, onlar kuculmeden, isi halletmek istemesinden.  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Oca 2013 Saat 03:07
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2013 Saat 07:25
Teşekkürler Hocam;
Akşam yine nefes alamadığı için kendini de beni de uyutmadı , yastığını yükselttim , takrar cold mix damlattım ama banamısın demedi Confused şimdi en azıdan içim rahatladı , çünkü bu seneye kadar hiç bu kadar zorlu bir nefes alışımız olmamıştı , çevremizde zaten geniz eti ameliyatı olmayan çocuk yok gibi , 7-8 yaşına kadar bekleyin desem de doktor çok daha iyi bildiği için kimseye sözümü geçiremiyorum bende artık kendi ve oğlumun başının çaresine bakayım da Embarrassed
ferya gül
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2013 Saat 09:29
Hocam oğlumun gelişimini de değerlendirirseniz çok sevinirim.
33 aylık 16kg / 98 cm
Teşekkürler...
ferya gül
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117393
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2013 Saat 17:22
Boyu;5cm,  Kilosu;2 kilo fazla. 3 yas, 8 aylik gibi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.