Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bitmeyen horlaması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbitmeyen horlaması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tuğra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesajın Direkt Linki Konu: bitmeyen horlaması
    Gönderim Zamanı: 25 Şub 2013 Saat 01:01
mrb doktor bey oğlum 27 aylık
oğlumun horlama şikayetini size daha öncede yazmıştım ama son bir kaç aydır horlaması büyük insan gibi çok sesli ve nefes alamayıp uykuda sıçrıyo sonra tekrar tekrar aynı şey bi rahat uyuyamıyo döne döne bi rahat nefes aldığı bi pozisyonu bulunca uyuyo artık çocuk doktorlarına götürüyoduk hep bide kulak burun boğaz görsün dedik geniz etimi var diye ama 5 yaşına kadar bişey yapamayız dedi fenotral şurup verdi bide rhinfant o kadar tabi değişen hiç bişey yok burnunda kabuklaşmış mukoza var dedi ama burnuna sprey çok kullanmak istemediğimden tuzlu suyla temizledik yok bişey değişmedi tekrar çocuk doktoruna götürdük alerjisinin çok yüüksek olduğunu ve geniz etininde büyük olduğunu söyledi evden halıları kaldırdık deterjan kokusu parfüm kokularından koruyoruz ve doxafin şurup onceaır toz ve avamys diye bir sprey 2 haftadan fazla oldu kullanıyorum ama değişiklik yok ne yapacağımı şaşırdım üzülüyorum çünkü nefes almak önemli sağlıklı nefes almak tabikide ama uyurken hiç sağlıklı nefes alamıyo ne yapmalıyım bu ilaçlar doğrumu bu arada oğlum sık hastalanan bir çocuk değil en son boğaz enfeksiyonu haziran 2012 de olmuştu diğer hastalıkları öyle ufak nezle felan yani ateşlenmeden atlatıyo işte böyle size çok güveniyorum ve yorumlarınıza ihtiyacım var
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118101
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2013 Saat 02:58
Boyle sacmalik olmaz... Sirf, Grip teshis etmemek icin cevirdikleri firildaklara bir bakin... Tabii, Grip teshis ederse, ilac yazamayacak, iyilesmedi diye siz baska doktora gittiginizde de , o cakal firsati kacirmayacak, ilk doktora camur atacak, Astim oldugunu soyleyip, sizi bir guzel kaziklayacak.. Zamanla, Grip teshisi koyan doktor kalmayacak, simdi oldugu gibi her oksurene 6 aylik bebek bile olsa, Astim tanisi konulacak... Ne diyelim, helal olsun.. Doktor sayisini arttirmak uzere, bu capulculari doktor diye ortaliga salan Devlet utansin ( utanmasi varsa)...
Yukarı Dön
tuğra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2013 Saat 11:12
hocam peki bu bitmeyen horlama neden ? bu ilaçları 15 gündür kullanıyorum bunları kestiğimde çocuğuma kalıcı zararlar verirmi ?
kan tahlilinde alerjisi yüksek çıktı bu durumda alerjiyi düşürmek için ne yapmalıyım?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2013 Saat 18:03
Horlamanin sebebi; Gribin sebep oldugu odemden dolayi geniz boslugunun daralmasindan. Grip gectiginde ve odemi azaldiginda horlama gecer. Bu arada cocugu, sirt-ustu degilde, yan yatirirsaniz, horlama azalir.
Yukarı Dön
tuğra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2013 Saat 01:19
peki bu ödemin geçmesi ne kadar sürer çünkü oğlumda herangi bir grip yok burun akıntısı hapşurma öksürme şuan yok.  zaten horlaması 4 aydır var bu kadar uzun sürmesi normalmi ve özellikle yan yatırıyorum buna dikkat ediyorum
hocam ilaçları keseyimmi bişey dememişsiniz kesmek istiyorum ama yarım bırakmak zarar verirmi yoksa kesmekte bi sakınca yokmu yazarsanız sevinirim şimdiden tşkler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2013 Saat 03:11
O ilaclarin zaten bir faydasi yok. Bakin, kullandiginiz halde bir sey degismedi. Eger horlama ile yumusak damak cok gevsedi ise, pek yapilacak bir sey yoktur, cekersiniz.. Istediginiz anda ilaclari kesebilirsiniz.
Yukarı Dön
tuğra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2013 Saat 10:28
tamam hocam ilaçları kesicem size çok teşekkür ederim peki bundan sonra ne yapmalıyım kendi halinemi bırakayım çünkü anladığım kadarıyla doktora güvenip götürmek ( tabiki istisna doktorlar var ama bize denk gelmedi ) bize daha fazla zarar veriyo yapmam gereken hakkında bana ışık tutarsanız çok sevinirim 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2013 Saat 23:40
Suali, horlama icin soruyorsaniz, cok yapilabilecek bir sey yok. Ilerde belki bir tedavi bulunabilir... Simdilik yan yatirin ve burnunu acik tutmaya calisin.  Diger hastaliklarinda ise, bana yazabilirsiniz, belki bir kan sayimi gerekebilir, bunlarla halledemezsek bir doktora gosterirsiniz ama gene bana bilgi verirsiniz.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Şub 2013 Saat 23:42
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.