Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Beta Mikrobu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBeta Mikrobu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
oyaoz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 59
Mesajın Direkt Linki Konu: Beta Mikrobu
    Gönderim Zamanı: 15 Mar 2013 Saat 11:10
Hocam İyi Günler, geçen haftalarda da size yazmıştım 5 yaşındaki kızımın boğazlarında beyaz enfeksiyon olduğu için doktora gitmiştik ve antibiyotik kullanmıştık. bu 4. kez tekrar aynı şey oldu ateş karın ağrısı ve boğaz enfeksiyonu geçen sefer Strep A Testi yapılmıştı ve sonuç negatif olmuştu ama hastalık gene tekrarladı ve boğaz kültürü yaptırdık. Beta virüsünde üreme olduğu söylendi. henüz sonuçları elimize almadık telefon ile öğrendik. sonuçlar ile eşim doktora gidecek tekrardan. şu an antibiyotik kullanıyoruz zaten antibiyotik kullnınca geçiyor aradan 1 hafta geçince tekrar oluyordu. şimdi ben çok endişeliyim. Üreme olduğu söylendi ve nasıl bir tedavi yolu izlemeliyiz. Bu mikrop kızımda başka hastalıklarada yol açarmı. ne yapmamız gerektiği konusunda yardımlarınızı rica ediyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim. İyi Çalışmalar Hocam. Hocam tahlil sonucu geldi: Aşağıda aynısını yazıyorum. Doktor antibiyotiğe devam edip pazartesi tekrar gelmemizi istedi. Bu hastalık için koruyucu iğneden bahsetti. Ne yapmamız gerektiğini size sormak istedim. Tekrar teşekkür ederim.

D.gram : Epitel hücreleri , PNL cinsi iltahap hücreleri , gram(+) diplokok ve çomaklar, gram( - ) diplokoklar görüldü.
E.Z.N. : -
Neisser : -
Kültür : A - grubu Beta hemolitik streptekok, koagülaz (-) stafilakok ve difteroid basil üredi.
not: A- grubu Beta hemolitik streptekok üredi .

Düzenleyen oyaoz - 15 Mar 2013 Saat 13:11
oyaoz
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118724
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2013 Saat 20:48
SAKIN, ama sakin o Bogaz kulturune itibar etmeyin, mutlaka Strep-A  testi yaptirin.. Kulturde ureyen bir Streptokok'un; Beta-Hemolitik oldugu soylenebilir ama, " A-Grubu "  oldugu soylenemez. Bunun icin ayrica; " Bacitracin Testi'nin "  yapilmasi gerekirdi. Eger yapilsa idi, sonuc 1 gunde degil, 2 gunde verilirdi... Bu yazimi aynen o laboratuvarin gozune sokabilirsiniz...
Ayrica da; O doktorun,  "Beta virusu" dedigi mikrop, bir virus degil bakteridir... Ogrensinde gelsin...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Mar 2013 Saat 20:50
Yukarı Dön
oyaoz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 59
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2013 Saat 23:09
Hocam Tekrar Merhaba, biraz önce laboratuvarı aradım. Aynen sizin söylediklerinizi söyledim kendilerine. oradaki kişi bilmediğini akşam doktor gelince kendisine soracağını söyledi. Bir önceki buda 10 gün kadar önceki boğaz enfeksiyonunda Strep A negatif çıkmıştı. Ama boğaz kültürü A grubu beta diyor. 4 aydır her ay aynı hastalığı yaşıyoruz ve antibiyotik kullanıyoruz. antibiyotik bittikten 1 hafta sonra tekrar aynı hastalık tekrar oluyor. ne yapacağımızı bilemiyorum. tedavi için ne yapmamız gerekiyor. Kan tahlili de yapılmadı şu an zaten gene antibiyotik kullanıyoruz. Akşam doktor geldiğinde Bacitracin testinin yapılıp yapılmadığını soracağım eğer yapıldıysa ve beta A ise Neden daha önce Strep A - çıktı bunu da anlamadım. Ne kullanacağız tedavi nasıl olacak tekrardan tekrarlamamasını nasıl sağlıya biliriz. Hocam Her şey için çok teşekkür ediyorum. Değerli yorumlarınız bizim için çok önemli.

Düzenleyen oyaoz - 16 Mar 2013 Saat 09:46
oyaoz
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118724
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mar 2013 Saat 01:44
Cunku, kulturlerde; yalanci pozitiflik VARDIR... StrepA testi; hem Beta Hemolizi hem A-Grubu oldugunu gosterdiginden bogaz kulturunden cok daha guvenilir ve kiymetlidir... Goreceksiniz, o laboratuvarin yetkili sahsi bile bu islerden bi-haber cikacak. Benim ne anlatmaya calistigimi bile anlayabilecegini zannetmiyorum... .. Bacitracin testini acaba hayatinda yaptimi!!! Bundan sonrada, bu size bir ders olsun, sakin boyle durumlarda, Bogaz kulturu yaptirmayin, daima StrepA testine itibar edin..  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.