Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
özüdoğru
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
|
Konu: ÇokAcil İsilik Gönderim Zamanı: 15 Mar 2013 Saat 18:35 |
hocam bugün kızım sürekli ensesini kaşımış işten eve geldik soydum bir baktımki sırtının bez bölgesine kadar olankısmı ön göğsüde memelerine kadar isilik atmış. kızım 16 aylık hiç isilik olmadı evimiz aynı sıcaklıkta gecede üstünü çok örtmem ve giydirmem. Sadece dün şampuanını değiştirdik o yapmış olabilirmi şimdi yıkadım kızımı ve hemen size yazdım. birşey sürmedik acil yazınne olur sürekli kaşıyor kendisini . teşekkürler.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118114
|
Gönderim Zamanı: 15 Mar 2013 Saat 21:22 |
Uyurken, bazen olabiliyor.. Banyo yaptirin ve biraz "Lif" ile surtun..
|
 |
özüdoğru
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Mar 2013 Saat 21:27 |
hocam dündışarı çıkmışlardı markete gitmişlerdi orası malum sıcak oluyor kızımdada mont var terleme ile olmuş olabilir değil mi hocam ben genelde kapalı yerlerde çıkarırım montunu ama bakıcısı çıkarmamış. birşey sürmeden dediklerinizi yapacam kaşıntısı umarım geçer saygılarımla
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 15 Mar 2013 Saat 22:03 |
Tabiiki olabilir, dediklerimi yapin.
|
 |
özüdoğru
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Mar 2013 Saat 14:59 |
hocam bu sabah kızımın vücudundaki isilik daha çok yayılınca endişelendik ve gösterelim diye acile gittik .doktor baktı isilik dedi ama şimdi dışarda kolidorda 2 tane çocuk kızamık vakalı dedi hemen kaçın dedi sizinçocuğada geçebilir diyince ben daha kötü oldum. bize sıra gelene kadar ben arabada bekledim zaten hemen içeri girip çocuğun sırtını ve göğsünü gösterdim seddeyeye dahi yatırmadımbu kızamık vakası öyle dışarda bekleyen hastalardan geçermi 1 hafta sonra sizin bebeğinizdede çıkar dedi. Hocam neolur yardım edinhiç iyi değilim. İsilik kaşıntısı için andazol şurup yazdı ama almadım henüz kızım 16 aylık aşıları yapılı isilik için gittik umarım kızamık kapmaz. Ne olur aklım başımda nedeğil yardım edin ağlıyorum inanın. isilik biraz azaldı derken bugün daha çok çoğalmış serin tutuyorum banyo ve lif yapıyoruz teşekkürler.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 17 Mar 2013 Saat 19:15 |
Palavra.. Kizamik, dokuntu basladiktan sonra bulasmaz... Bu kadar basit bir bilgi bile artik TIP Fakultelerinde okutulmuyor, bu cahillerin laflarina kanmayin.. Andazol ne alaka?? Andazol; barsak kurtlarinda verilen bir ilactir... Ayricada Kizamik asisi usulune uygun ( yasindan sonra) yapildi ise, zaten korur. Simdi asili olduklari halde Kizamik olanlar, Devletin erken asi yaptigi cocuklar... 40 sene oldu, Devlet hala bir Kizamik asisi kimlere ve nasil yapilir ogrenemedi gitti. Adamlar hala inatla 9 aylik cocuklara Kizamik asisi yapiyorlar.. Atalarimiz bosuna soylememis; " - Etrak, bi-izan, bi-idrak -" diye..Ama ne oluyor, ceremesisi gariban halk cekiyor, devletin Dovizi heba oluyor, umurlarinda degil...
|
 |
özüdoğru
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Mar 2013 Saat 19:19 |
hocam es geçmek istemem bize sıra gelesine 2 dk kala bir kız çocuğu dudak altında 2 tane yara şeklinde görüntüler vardı çocuk öksürdü aramız 1 m kadar annesi ağzını kapatır gibi yaptı ve biz hemen doktor odasına geçtik. Bu çocuk umarım kızamık değildir . Hocam inanın yaşamıyorum ya kızamık olursa deli olacam doktor hemen kaçın diyor birde bize yalvarırımbana ancak siz çare olabilirsiniz.
|
 |
özüdoğru
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Mar 2013 Saat 19:24 |
Kadir hocam çok kötüyüm inanın kızım 1 hafta önce pişik oldu şimdi bakıcısının üzerini alışverişmerkezinde açmamasından isilik oldu biri iyileşmeden biri başladı üstelik acildeki doktor bana kızamık geçirsiniz 1 hafta sonra 2 tane vaka var sizde olursunuz kaçın demesi psikolojimi bozdu çok kötü haldeyim üzüntüden mide kanaması olacam kızım 1 yaşında oldu aşısını şidide yeni 16 aylık oldu. Hocam geçmez değil mi kızamık yalvarırım söyleyin hemen
|
 |