Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Krup (Akut Larenjit)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKrup (Akut Larenjit)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Tugbakal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16
Mesajın Direkt Linki Konu: Krup (Akut Larenjit)
    Gönderim Zamanı: 23 Nis 2013 Saat 09:24
MErhabalar,

Ben Ceyda, Elifnur ve Kerim'in annesi, İstanbul'dan hastanızım. Üyelik aktivasyonum gecikince kardeşimin hesabından yazıyorum.

Sizi burada çok arıyoruz.Cry

Kerim 4 yaşına yaklaştı, kilosu iyi ve hastalıkları ayakta geçiriyor.
Siz istanbuldayken bir kere krup olmuştu siz yarım ampul dekort yapmıştınız sonrası normal nezle gibi geçmişti. Geçtiğimiz sene eylülde tekrar oldu, hastanede binbir rica dekort yaptırdım ve aynen geçti. Cuma gecesi tekrar oldu, acilde doktorda krup dedi ve yarım ampul dekort vurdular, adrenalinli soğuk buhar vermek istediler ben korktum verdirmedim, evde soğuk buhar makinası çalıştırıyorum geceleri.
Fakat 4. günde olmamıza rağmen ateşi az da olsa devam ediyor kulaktan 37,5 ve öksürük ara ara gelip kusturuyor (balgam yüzünden) bu sabah kulakları da ağrımaya başladı. Ben de acilen size danışmak istedim.

Krup bu kadar sık olur mu? sebebi nedir?

Kulağı da ağrıyor ne yapmalıyım? Bu sefer diğerleri gibi hafifleyip nezle olarak devam etmedi, biraz hafifledi ama hala çocuk çok sarsılıyor. İştahı hiç kalmadı.

Yardımınız için çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız.

Sevgi ve saygılarımla

Yukarı Dön
Tugbakal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2013 Saat 09:26
Serum fizyolojik kullanıyorum, yazmayı unutmuşum. Bal limon yapıyorum. Ama pek düzelme yok.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118101
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2013 Saat 18:59
Hemen Serum Fiz'i kesip; Iliadin ped. burun damlasina baslayin. Gunde: 2x2'ser damla damlatilacak(3 gun). Sonrasinda gene Serum Fiz ile devam edin. ColdMix ve Limonlu bala da devam edilecek.
Akut larenjit, ActHIB asilari 5'li karmalarin icinde yapildigindan artik bakteriel olani degil, hep VIRAL olanlari oluyor. Bazen yapisal olarak, ses tellerinin hassasiyetinden ve hemen odem yapmalarindan, hadise sanki Akut Larenjit mis gibi tezahur eder. Tedavi gene yarim ampul Decort'tur. Simdiki yeni yetme doktorlara sakin kanmayin, hicbir sey bildikleri yok.
Bir daha da kulak agrisi oldugunda, daima Iliadin'i kullanin.. Tek basina yeterlidir. Iyilesmeyen, Orta Kulak iltihabi degil, GRIP'tir. Bazilari 1-2 gun ates yapar, bazilari 4-5 gun. 1 hafta yapanida vardir. Eski mailleri okuyun. Eski hastam oldugunuz icin, zaten pekcogunu bilmektesiniz. Gelismeleri yazin. Selamlar.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Nis 2013 Saat 19:00
Yukarı Dön
Tugbakal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Nis 2013 Saat 09:37
Kadir Bey Çok teşekkür ederim, iliadin'e başladım.
Sevgi ve saygılarımla

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.