Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yoğurt ve kabızlık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyoğurt ve kabızlık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Arelinko Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 66
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Arelinko Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: yoğurt ve kabızlık
    Gönderim Zamanı: 29 Tem 2014 Saat 20:27
Hocam bir kaç soru sormak istiyorum. Oğlumuz 9 ay 21 günlük. kilo 9. ay aşısı yapılırken 9600 gr. boy 74 cm ölçüldü. (+- 2 cm diyorum zira ölçüm şekilleri çok sağlıksız geliyor)
1) hocam oğlumuz 7. ayına kadar emdi ve bıraktı malesef sonra. ek gıdaya geçiş yaptıktan sonra kakası baya sertleşti ve çocuk yaparken çok fazla ıkınıyor yüzü kıpkırmızı oluyor. hergün mutlaka 1 kase(bizim çorba kaselerimziden) kendi mayaladığımız yoğurttan yiyor. büyüklerimiz önce ek gıdadan sonra da yoğurttan olur dediler. yoğurdu azaltalım mı? çok mu veriyoruz acaba diye düşünmeye başladım. yeşil ve sert olması (top top değil) hala bu aylarda da az beslendiğini mi gösterior acaba.
( ve günde genelde sabah uyandığında kaka yapmış oluyor. bazen gündüz de çok küçük bir parça yapmış oluyr, ama büyük insan kakası şeklinde sert ve yeşile yakın bir renkte.)

2.) hergün sabah 5.5 ta uyandıktan sonra kutu süt veriyoruz hocam. lakin sulandırmadan içmiyor. 2süte  1 su  oranda 150 ml. hazırlıyoruz 100 ml. en fazla içebiliyor. sulandırmanın bi zararı var mıdır.

3) hocam 9 .ayda iilla kan değerlerine baktırmak gerekir mi.  etrafımızdakiler büyüklerimiz hep baktırın diyor ama ben çocuğumda bi sıkıntı yokken boş yere strese sokmak istemiyorum. gerekli midir ?

Değerli vaktinizi ayırıp cevaplarsanız sorularımı minnettar olurum. İyi ki varsınız.
Rahat bırakın büyüsün
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119806
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Tem 2014 Saat 23:55
1- 600gram agilik fazlasi var. Yogurt verirken, kaymaginida vermeniz gerekir. Daha olmazsa, yogurduna 1-2 cay kasigi Zeytinyagi ilave edin.
2- Hergun; sulandirma suyunun miktarini azaltarak tam sute gecin. Gunde, sulandirilmamis 600ml sut almasi gerekir.
3- Boyle bir sey yok. Bunlari Aile Hekimleri ve Saglik ocaklari, Devletten daha fazla para tirtiklayabilmek icin uydurdular. Zaten son zamanlardaki "Demir" sevdasi da hep bu yuzden, bu sayede ikide bir kan sayimi yapmalari gerekiyor. Yerseniz. Buyuklerin, simdiye kadar hic "ise yarar" bir sey soylediklerini duydunuzmu?? Bayilirlar sahtekarliklara.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.