|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
FRSŞ
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: alerji??Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2014 Saat 15:03 |
|
merhaba Hocam
kızım 5.5 yasında.4 yasında alerjik astım teshisi kondu. bu yasına kadar 3kere şu şikayetlerle acile gittik. solunumun 60 a çıkması, solunum sıkıntısı, inleme,ciddi genel durum bozuklugu, balgamlı kusma. ilkinde bronşit diyemeyiz spazm geçiriyo, diyafram sıkışmış dediler. kortizonlu iğne ve ventolın hava verdiler.ikincide benzer. sonuncuda 1 gece hastanede kaldık. karbondioksit yukselmiş. ventolin, pulmicort hava verdiler. çocuk alerji uzmanına gittik. ev tozuna alerji çıktı. kanda ıg e yuksek cıktı. alvesco,nazonexsprey ve deloday sp verdiler. alvesco ve nazonex kullanamadı. deloday sp 3 ay kullandı. hocam annemde alerjik astım var.ondaki durum kesik kesik veya bogulurcasına öksürük ve nefes darlığı.sıkıştığında ventolin inh kullanıyor. kızımdaki nefes darlığı gripten sonra oluyor. gribin 2. günü solunum sıkıntısı başlıyo. grip olmadığı zaman solunumda sıkıntı yok. bende de mevsimsel olmayıp yıl boyu devam eden alerjik rinit var.aileye cekim olabilir diye belirtmek istedim.ben uzun yıllardır kortizonlu spreyler ve levmont tb kullanıyorum. ama şikayetlerim geçmiş değil. kızımdada bir kaç yıldır bogaz, damak kasıntısı burun tıkanıklığı var. şu sıralar geceleri burun tıkanıklığı ve kaşıntısıyla uyanıp ağlıyor. bır tek serum fizyolojik kullanıyoruz. yatmadan ve gece uyandığında burnuna sıkıyoruz. gece yatmadan cold mıx ve su aralar belki faydası olur diye viks suruyoruz, 1 ölçek deloday sp veriyoruz. ama yinede son ıkı haftadır sürekli dayanamıyorum burnuma diyip aglıyarak kalkıyor. 1. alerjik astım teşhisi doğrumu? 2. gece burun tıksnıklığına uyanmaması için ne yapılabilinir? 3.uzun sure antihistaminik ilaçlar kullanmanın zararlerı nelerdir? 4. bugun birine ''bu yaşta(5) alerjik rinit olmaz'' diye yazmışsınız .a.rinit en erken kaç yaşta görülür. hastalığın öyküsünü anlatıcam diye uzattım. kusura bakmayın. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2014 Saat 00:08 |
|
1- Astim'da: Nefes kolay alinir, sikintili verilir. Maalesef, son 8 seneden beri, Turkiye'de Grip hastalarina, Aferin, Peditus, Aktifed, Sudafed, Asist, Umca ve bilumum oksuruk kesici ilaclar verilerek, suni bir Astim tablosu yaratiliyor ve arkasindan, Nasonex, Flixotide, Ventolin surup, Deloday, Zaditen gibi alerji suruplari ile; sahte bir iyilik hali yaratilirken, virusler iyice akcigerlere yerlestiriliyor.
Bu safhaya gelen bir hastada, bu ilaclari her kesmeye tesebbus ettiginde, hastanelik oluyor, ambulans ile acilen hastanelere kosturulup, "Hava aldiriliyor".. Once cocugunuz hakikaten Astimlimi, yoksa bu sahtekarligin kurbanimi , ona bakilir. Oncelikle BUTUN ilaclari kesin ve sadece; Serum Fiz. Limonlu bal ve ColdMix kullanin, 10 gun sonra sonucu bana yazin. 2- Geceleri, yatmadan evvel Serum fiz, yeterli olmazsa, Iliaidn ped. burun damlasi ve ColdMix kullanin.Eski mailleri okuyun. Bunun sonucunuda yazin. 3- Antihistaminik ilaclar; burun akintisini kurutur, sumuk icindeki "Lizozim" ler, mikroplara etki edemezler ve hastalik daha uzun ve siddetli surer. Ayrica; Brons akintisini azaltirlar akcigerlerdeki ifrazat atilamaz, ilerki yaslarda; Bronsektazi sebebi olurlar. 4- Allerji olusabilmesi icin, ZAMAN gerekir.. Bir kimse; tanimadigi bir cisime karsi alerji gostermez. Ama Turkiye de bu sahtekarlar, Penisilin Alerjisinin bile ilk ignede olabilecegini zannedecek kadar ahmaktirlar. Bu sebeple, Alerjik yapidaki bir cocuk; uzun seneler bu (Ilkbaharda Polenler, sonbaharda curuyen yapraklarda ureyen mantarlarin sporlari) uyaranlar ile karsilastiktan sonra, 5-6 seneden sonra (cok nadiren) olabilir. Benim hic "Alerjik rinitli" cocuk hastam olmadi. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Eyl 2014 Saat 00:10 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|