|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
nukusev ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mar 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 178 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2014 Saat 17:28 |
Hocam merhaba..şuan itibariyle hastaneden Cıktık..Oglum 41 aylık 16 Kilo sabah bulantı karın agrısı ve 2 kez kusma şikayetiyle geldik hastaneye.Viral barsak enfeksiyonu teşhisi kondu..ve idrar tahlilinde KETON POZİTİF cıktı...bu nedemektir hocam????
Birde verilen ilaçlar ; Motilium 1 mg ve Probiyotik atp kullanalım mı hocam???? Teşekkürler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118570 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN: Yazilan hicbir ilaci kullanmayin.
Viral ishallerin ozelligi, once kusma olur, sonra ishal baslar. Diger ishallerde oldugu gibi, ishal baslayinca,kusma kesilmez, KUSMA DEVAM EDER.. Hicbir ilaci yoktur, sadece su kaybini onleyin, kusma cok olursa, Emedur100 fitil kullanin. (En fazla 2x1) |
|
![]() |
|
nukusev ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mar 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 178 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
cok saolun hocam..zaten sizden cevap gelene kadar kullanmak istemedim vermedim cocuga..
hocam dr kusmadan çok korkuttu bizi..cok önemli kusma dedi...birde hocam sabahtan beri sadece bir kere tuvalete cıktı oda gayet normaldi..ishal tahminen ne zaman başlar..?? ishal olmazsa teşhiş yanlış olabilir mi?yediği bişiyden olamazmı acaba kusma :((
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118570 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
EGER: Kusma cok etkili oldu ise ve mikroplarin tamami atildi ise, ISHAL hic olmayabilir...
Bu sebeple, kusma ve ishal kesicileri cok sart olmadikca vermyin diyorum. Teshis, tabiikide YANLIS olabilir, orasi Turkiye!!!! EGER; ishal olmazsa, ishalden sonra kusma devam etmezse, teshis kesin YANLISTIR... AMA< ne turlu olursa olsun, farkli bir sey yapmayacagim icin, teshis o kadar onemli degil. HIcbir ishal-kusma turunde; ilac/Antibiyotik kullanmayin.. |
|
![]() |
|
Cok teşekkür ederim hocam iyiki tanımışız sizi Allahıma şükürler olsun ki sizin gibi drlarımız var..
Şuan takipteyim ve kusma yada ishal hiçbişiyi yok cok şükür.yemek konusunda hiçte zorlamıyorum bikaç kaşık yoğurt ve corba verdim ve tabiki su içiriyorum sık sık.. Hocam peki bu KETON POZİTİF nedemek oluyor? onu cok merak ettimde.. Sabrınız ve cevabınız için şimdiden teşekkürler..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kusan, HER cocukta gorulur. Seker hastaliginda ise: Idrarda Glukoz:++++ olanlarda cikar. Glukoz:(-) olanlarda, kusmaya baglidir.
|
|
![]() |
|
Cok teşekkür ederim hocam saolun...
Glukoz negatif dediğiniz gibi.. Bugun itibariyle ishal başladı fakat kusma hiç olmadı..Hiçbir ilaçta vermiyorum hocam..takipteyim.. Cok teşekkürler
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Demekki, "Viral ishal" DEGILMIS.... 1 hafta degil, hemen 2-3 gunde duzelecek.
SAKIN; ilac/antibiyotik VERMEYIN.... |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|