|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
ömer mirza ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Oca 2014 Konum: SAMSUN Durum: Aktif Değil Puanlar: 110 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ömer mirza
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Kas 2014 Saat 16:17 |
Kadir hocam merhaba 13 aylık oğlum için bugün kontrol amaçlı tahlil yaptırdık kan değeri çok düşük çok fazla süt içiyor haftada 5 kg sütü bitiriyoruz ama sadece uyuturken veriyorum herşeyi yer haftada en az bir kere balık yeriz oda severek yiyor.Kan değeri düşüklüğü ne gibi sonuçlar doğurur oğlum yaşıtlarına göre çok sakin nasıl anlatsam diğer çocuklar nerde yaramazlık yapsam diye bakar oda koyduğum yerde kalır poposunun üstünde sürtünüyor şuan kuzeni var 1gün ara ile doğdular o gelir hiç ilgilenmez kendi kendine oturur etrafna bakar dikkatlice bu durumu normalmidir bilemiyorum.kan değerini yükseltmek için ne yapmamız gerekir.
Gözündede kayma var demiştim siz ikinci bir doktordan fikir alın demiştiniz bugün doktor baktı bazı çocuklarda 2 yaşına kadar kayma olur kendinden geçer,bazılarında da bozukluğa bağlı kaymalar olur dedi damla verdi 3 gün kullan ateş yapabilir dedi 4.gün tekrar gideceğiz o zaman karar verecek bozukluk olup olmadığına hocam lütfen yardım edin tahlil sonuçlarını yüklüyorum. ![]() |
|
![]() |
|
ömer mirza ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Oca 2014 Konum: SAMSUN Durum: Aktif Değil Puanlar: 110 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ömer mirza
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir hocam söylemeyi unuttum oğlum dün akşam ateşi çıktı çok huysuzdu ağladı sürekli calpol verdim gece 1'de ondan sonra daha ateşi olmadı bugün gün içindede çıkmadı ama öksürük var sonucu etkilermi onuda belirteyim dedim.
Saygılar... |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117655 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Grip geciriyor, SAKIN antibiyotik vermeyin.
HGB dusuk, ama enfeksiyonlarda kismi bir dusukluk olabiliyor.. Atesli devre gectikten sonra, baska bir Laboratuvarda, yeni bir Kan sayimi yaptirip bana yazin. Grip ile ilgi Alt Forum yazilarimi okuyun. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ömer mirza
![]() Kadir hocam merhaba yukarıda önceki konuşmalarımız mevcut bugün tekrar kan sayımı yaptırdım ama hgb değeri çok düşük çok endişeliyim.Sütü çok içiyor bugünkü doktorda söyledim oda yapar dedi herşeyi yer oğlum yemek seçmez haftada en az 2 defa balık yeriz ve severekte yer lütfen bir yol gösterin. Birde oğlumun burnu tukalı gibi sürekli, uyurken rahat değil doktor burnumu tukalı dedi evet uzun zamandır böyle dedim serum fizyolojikle açıyoruz ama yine aynı rhınfant sprey verdi doktor 5 gün kullan dedi. Cevabınızı bekliyor saygılar sunuyorum. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117655 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sut icmek yapmiyor, cok sut ictigi icin, az et yediginden oluyor..
Evet, HGb dusuk. Demir ilaci gerekir. Gunde40mg.dan fazla olmasin... 13 aylik bir cocukta; (7ay-2yas arasi), HGB: 10.5-13g/dL araliginda olmalidir. Her iki raporda da; ERISKIN, "KAN DEGERLERI" yazilmis...12-16 araligi, ERISKINLER icindir... Bu konuyu bu aptal Laboratuvarcilar ve Doktorlar ne zaman ogrenecekler acaba.... EGER; bu sorumsuz Laboratuvarlar, cocuk; "Referans degerlerini" yazmaktan ACIZ iseler, hic yazmasinlar daha iyi... Belki o zaman bu ahmak doktorlar bir zahmet bir kitaba bakarlar da ogrenirler... Kabahat bu doktor ve laborantlarda degildir... Bunlari yetistiren, SALAK PROF.lardadir.... Bunlar; Kenan Evren profesorleridir.. Onun cikartigi kanunlarla, sadece bekleyerek, Docent ve Profesor olurlar... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Kas 2014 Saat 19:19 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ömer mirza
Hocam siz hangi demir ilacını önerirsiniz
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Turkiye'de ne marka satiliyor, bilmiyorum.. O yuzden, sadece ust dozu belirttim..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Kas 2014 Saat 19:54 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ömer mirza
Peki kadir hocam kan ilacını vereceğiz ama hep aklıma takılıyor bu kadar herşeyi yiyen bir çocukta nasıl böyle çıkıyor sanki bütün çocuklar hep etmi yiyor bizimki eti az yese de yumurtasını balığını ve diğer gıdaları sever ve en çok düşündüğüm bu durumun çocuğa ne gibi zararı olur kan düşüklüğü nelere sebep olur lütfen biraz bilgi verin düşünmekten kendimi yiyip bitiriyorum.
Ayrıca burun tıkanıklığı için doktor rhınfant vermişti kullanayımmı uyurken resmen horluyor burnunu s.fizyolojik ile temizliyoruz ama bir faydası yok lütfen suallerimi cevaplayın düşünmekten bi hal oldum.Şimdiden teşekkürler.... |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|