Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bronşit mi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBronşit mi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mydeep Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 58
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mydeep Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bronşit mi
    Gönderim Zamanı: 26 Oca 2015 Saat 19:22
Hocam merhaba, 6 yaşında kızım 1 haftadır öksürüyor 3 gündür de hafif ateş yaptı ama 38 i geçmedi hiç. Burun akıntısı sarı ve çok bol. Öksürük 3 günde biraz nefesini de etkiledi hızlı sık nefes almaya başladı. Öksürükte boğulur gibi oldu. Bu yüzden bugun doktora gittik göğsümü dinledi ciğerler dolmuş dedi akciğer filmi istedi. Filmde bana da gösterdi beyazlıkları epey dolmuş bronşit dedi. Zinnat forte ve ventolin hava verdi. Evde nebulizatör oldugu için ventolin yaptım. Yarım saat sonra balgamlı öksürmeye ve kusmaya başladı. Ne dersiniz hocam bronşit mdir ilaçları veriyim mi
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118003
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2015 Saat 22:00
Cok SALAK bir doktora gitmissiniz...Bunu aynen iletin:
1- Bronsit'in Rontgen bulgusu yoktur... Filmlerde hicbir anormal bulguya rastlanilmaz. Sizinle resmen "Kafa bulmus"...
2- Bronsitlerde, oksuruk cok geri plandadir... Esas sikayet, sikintili NEFES VERMEKTIR....Hasta rahat nefes alin, zor ve sikintili daha uzun surede nefes verir.
3- Turk Cocuk doktorlari ve Aile Hekimleri; Grip teshis etmemeye yeminlidirler. Onlar ASLA Grip teshisi koyamazlar.
4- Bronsit bir enfeksiyon degildir; Antibiyotiklerle iyilesmez.... Bronsit bir "Enflamasyon" dur.. Turk doktorlari; Enfeksiyon ile Enflamasyon arasindaki farki da bilmezler.
5- SAKIN; Verilen hicbir ilaci kullanmayin, sadece: Limonlu bal, Serum Fiz ve ColdMix kullanin...

Eski mailleri ve diger butun yazilarimi okuyun.
Yukarı Dön
mydeep Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mydeep Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2015 Saat 22:38
Hocam bunlar nasıl insan ya:( birde zinnat forte vermiş , uygun doz çocuklar için günde 250 mg diyor doktor500 mg verdi. Kulaklarda enfeksiyon başlamış dedi, ona da iyi gelecekantibiyotik dedi. Yine de kullamıyorum di mi. Hocam bir se hırıltısı var bricanly kulansan mı. Bir haftadır dediklerinizi yapıyorum hocam limon bal cold mix göğse vicks. Ağır bir grip atlatamadık
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2015 Saat 05:43
SAKIN HA!!! KULAKTA ENFEKSIYON BASLAMIS HA!!!! Oyle bir sey olsa, cocuk agridan yeri-gogu yikardi. Sakin o salagin hicbir dedigine inanmayin...
SAKIN; Bricanyl'i kullanmayin... Grip esnasinda, savunma amacli daralan bronslari genisletirseniz, tamda onlarin istedigi gibi Virusleri Akcigerlere indirirsiniz.. Ondan sonar da, kortizonlu spreylerle sizleri esir alirlar, sittin sene ellerinden kurtulamazsiniz..

Cok okuyun ve sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Yukarı Dön
mydeep Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mydeep Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2015 Saat 17:06
hocam, bricanly de vermedim. sadece bal limon, coldmiz veya vicks sürüyorum. ama öksürüğü çok sesli ama balgam çıkaramıyor, boğulur gibi. öksürürken göğsünün çok acıdıgını söylüyor artık ve ağlıyor. yapabileceğim başka birşey yok  mu. 2 haftaya gidiyor bu öksürük. epey yoruldu. ne dersiniz hocam.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2015 Saat 19:09
Zaten; en az 2-3 hafta surer. Sabirli olun. Okumaya devam edin.
Yukarı Dön
renoktane Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 26
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı renoktane Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2015 Saat 16:36
Üstüme vazife değil ama biz de daha yeni atlattık hastalığı ve size kendimizden örnek vermek istiyorum. Üç hafta sürdü oğlumun öksürüğü. Bal-limon verdim ve sık sık su içti. Tuzlu su ile burnunu açtım. Şimdi hiçbir şeyi kalmadı. Öksürük tamamen gitti.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2015 Saat 19:17
Emin olun, bu ornekler cogaldikca, bu " SARLATANLARIN" maskeleri dusecek..

Duzeleceklermi??? ASLA.. Asla duzelmeyecekler, baska sarlatanlik usulleri bulacaklar.
Eskinin sarlatan, Lincocin'ci doktorlari, gunumuzun Allerji doktorlaridir...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.