Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ates
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumates

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gulsum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 100
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gulsum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ates
    Gönderim Zamanı: 19 Şub 2015 Saat 22:38
Merhaba kadir bey.kizim ateslendi soru cevaplari okurken bir uyeye verdiginiz su cevap ilgimi cekti.cunki benm kizim atesi gelirken el ve ayaklari buz gibi olur .kizim 5 yasinda bu yasina kadae sizi tanimadan 2 kez antibiyotik kullanmistim.onun disinda grip icin sizin dedikleriniz yapiyorum cok sukurde geciyor.ama bu cevap aklimi karistirdi"ilac bilhassa ates dusurucu kullanmazsaniz, vucudun mekanizmalarini bozmazsaniz, el ve ayaklar buz gibi olmazlar. Basit bir Grip geciriyor, sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin".
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119612
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2015 Saat 23:13
Ates hizli yukseldiginde, vucudun onemli organlarinin (Kalp, Beyin, Akcigerler gibi) Oksijen ihtiyaci anormal artar. Bu ihtiyaci karsilayacak, kani temin etmek icinde; el-ayak gibi onemsiz organlardan kan cekerler, bu organlarda soguma olur.... Hatta bunlarda yeterli olmazsa, sindirim sisteminden de kan ceker, Karin agrilari, kusma ve hatta diskilama olur..
Yukarı Dön
gulsum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gulsum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2015 Saat 23:18
Tesekkur ederım hocam bir sikinti yok o zaman.bende cevabinizi okuyunca normal ates degilse farklilik ne diye merak ettim.
Yukarı Dön
gulsum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gulsum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2015 Saat 03:55
Ates hizli yukseldiginde havale riski olabilir mi? Simdi biraz tedirgin oldum yada evham yaptim:((
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2015 Saat 18:04
Eger, vucudun aldigi tedbirler yeterli olmazsa ve beyine yeterli Oksijen gitmezse, beyin kendini korumak icin, calismayi durdurarak, gelen oksijen ile kendini korur... Beynin bu "calismama" durumu bir -deserebrasyon- durumudur ve "Havale" denilen durum da budur.. Beynin, vucut ile olan irtibati kesiktir, cocukta, basi kesilmis gibi cirpinmalar olur. Bu esnada, beyinde bir hasar olusmaz, beynin keyfi yerindedir.. Bu durumda cekilen EEG ler NORMALDIR...
Sakin bu konulari Turk doktorlari ile tartismayin bile, bunlarin hicbirinden haberleri bile yoktur... Onlar hasta ailelerini Ates ve Havale ile korkutmaktan buyuk haz alirlar... Tabii paranizi da alirlar... Bakin Hastane fatiuralarina; "ates dusurme" masrafi diye bir kalem vardir.. Bunlar boyle namussuz ve sahtekarlardir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Şub 2015 Saat 18:06
Yukarı Dön
gulsum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gulsum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2015 Saat 18:40
Haklisiniz ates ve havale korkulu ruyamiz haline gtrduler birde oksuruk...peki hocam boyle durumda napmaliyiz havale geciren cocuga? Mecburen turk doktorlarina goturucez sizden on bilgiyi almakta fayda var.artik doktor antibiyotik verdiginde kan tahlili istiyorum cok bozuluyorlar:-)
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2015 Saat 01:12
SAKIN.... Ama sakin goturmeyin. Siz bakin; agizda koku ve dilde pas yoksa, zaten Viral enfeksiyondur, ne ilaca nede antibiyotige ihtiyac vardir..
Kan sayimi; kararsiz kaldiginizda!!!
Yukarı Dön
EFEMER Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 233
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EFEMER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2015 Saat 01:20
Hocam hayırlı geceler Bi konu hakkında bilginiz ihtiyacım var bugün bir arkadaşıma dr. Ateş uzun süre düşmezse beyin hücreleri ölür demiş ne demek bu???
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.