|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
omerbaris2011 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mar 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 40 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı omerbaris2011
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Haz 2015 Saat 10:27 |
İyi günler
Hocam;: oğlum grip sonrası bronşiyolit
oldu. ( öksürük kesici ilaçları kullanmadığım halde , sadece sizin
dediklerinizi uyguluyordum.) birkaç gündür
balgam çıkaramadı kustu. Dün sabaha karşı havlar tazrda öksürerek kustu. Aldık özel bir
hastanenin aciline götürdük. Akciğer filmi çektiler. Bronşiyolit olmuş dediler. Dekort yaptılar, 15’er dakika ara ile
3’er kes ventolinli karışımlar verdiler. Parmaktan oksijen sayımı yaptılar. Durumu
biraz iyileşince makrol antibiyotik verip, 10 güne tamamla kontrole gel
dediler. Bu tedaviyi eşimin ısrarıyla mecbur yaptırdık. (Çocuk sıkıntıdaydı.) Eve
gelince limonlu bala devam edince son 15
gündür akmayan burun akmaya , hapşurmaya başladı. Bizde nezleye çevirdi diye
sevindik. Antibiyotiğe devam ediyoruz. Ateş yok. Hocam sizce uygulanan tedavi
doğrumuydu? Nasıl bir yol izlememiz lazım hocam?( Arada kalıyorum hocam, eşime
laf anlatamıyorum.Son 15 gündür griple
başlayan durum iki kulağınında farklı zamanlarda ağrımasıyla devam etmişti
hocam.) hocam aşağıdaki son sorularımada cevap vermenizi rica ederim. İyiki varsınız
hocam sizin sayenizde doktorların yazdığı ilaçları iyi kötü diye ayırt edebilir
duruma geldik hocam. 1) Perebronu
balgam çıkaramadığı durumda kullanabilirsiniz demiştiniz. Kaç gün ne kadar
kullanabilirim? 2) Burundaki
çatlak kılcal damarlarına kullandığımız fito krem işe yaradı. artık burnu, kustuğunda sümkürdüğünde bile kanamıyor hocam. Bu fito kremi oğlumun burnuna
hergün uzun bir süre daha sabah-akşam kullanmamın sakıncası olurmu? (tedbir
amaçlı) 3) Oğlumun
kulağı ağrıdığında doktor muayene ediyor.
boğazı da kızarık diyor. kulak ağrısını illiadin damlayla geçirebiliyoruz ancak böyle durumda boğazı için tantum verde sprey kullansam fayda sağlarmı
hocam? (eğer cevabınız evetse kaç gün ne kadar kullanmalıyım? 4) Hocam
oğlumun göz altları son zamanlarda mor. 2 ay önce kan tahlilinde demir deposu
boş çıkınca doktor ferrozinc şurubu 3 ay
kullan demişti. Ama hastalıklardan başlayamadık hocam. Demir eksikliğinden göz
altları morarırmı hocam? 5) Hocam
hastalık geçirdiği zaman burnunu açık tutmak için yatarken her iki burun
deliğine kaç gün ne kadar serum fizyolojik damlatabilirim? |
|
![]() |
|
omerbaris2011 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mar 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 40 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı omerbaris2011
![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam oğlum bu arada 4,5 yaşında ve 25 kilo. gece uykusunda çok terliyor ve çok uyanıyor. yani sabaha kadar 5-6 kere uyanıyor. yatağın içinde dört dönüyor. bunların sebebini çok düşündüm ama bulamadım hocam. sizce neden kaynaklanıyor olabilir? ( bu arada hala oğlumla doğduğundan beri birlikte uyuyoruz. bende çalışan bir anne olduğum için benim uykumda sabaha kadar en az 6 kere bölündüğü için uyku kalitesi kalmıyor ve işimde devamlı uyukluyorum. oğlumu ayrı yatmaya nasıl ikna edebilirim. hocam sabrınız için emekleriniz için teşekkür ederim. ( biraz uzattım lafı özürdiliyorum)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı omerbaris2011
hocam bronşiyolitle ilgili bütün yazılarınızı okudum . brincanyl adlı şurubu bronşiyolitte kullansak bir fayda sağlarmı Hocam?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120823 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Bronsiolit'in ozel bir tedavisi yoktur, kendiliginden iyilesir.
2- Bronsiolit'e Kortizon(Decort) verilmez. Kortizon etkisi ile; bagisiklik baskilanarak, sahte bir iyilik hali yaratilir ama, virusler bagisiklik baskilandiginda, hic belirti vermeden, yayilirlar, acisi 4-5 gun sonra, Hastanelik olarak cikar. 3- Tantum Verde, sadece bogaz agrisi olursa kullanilir. Bronsiolitler, viral hasytaliktir. Bogaz kizarik olamaz!! Kan sayimina bakin; WBC:15.5'dan dusuktur. 4- Demir tedavisi icin; bu yasta, HGB:11.5g/dL'den dusuk olmasi gerekir. Anemilerde; goz alinda morluk, ve siyanoz olsa bile gorulmezler.. morluk ve Siyanoz gorulebilmesi icin, HGb degerinin normal olmasi gerkir. Siz bakmayin Turk doktorlarina!! Onlar okumadan, uydururlar. Gerisini de bir zahmet, siz okuyun.. Hala serum Fiz nasil kullanilir diye, sormayin! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Haz 2015 Saat 20:13 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı omerbaris2011
Hocam sorularıma cevap verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. ancak bir kaç soruma cevap alamadım. şu sorular:
1) Burundaki çatlak kılcal damarlarına kullandığımız fito krem işe yaradı. artık burnu, kustuğunda sümkürdüğünde bile kanamıyor hocam. Bu fito kremi oğlumun burnuna hergün uzun bir süre daha sabah-akşam kullanmamın sakıncası olurmu? (tedbir amaçlı) 2) Bronşiyolitle ilgili çoğu yazınızı, cevaplarınızı okudum hocam: bronşiyolitte brincanyl şurupmu yoksa perebron şurupmu kullanmak daha fayda sağlar yada her ikisinden de az miktarda kullansak olurmu hocam. (sonuçta biri bronş genişletiyor diğeride bronşta balgam varsa inceltip öksürtüp atıyor. prospektüslerinde öyle yazıyor.)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı omerbaris2011
3) hocam bu soru benim için çok önemli sormayı unutmuşum AFFINIZA SIĞINARAK sormak istedim:
OĞLUMLA BİRLİKTE UYUYORUZ. SABAHA KADAR EN AZ 6 KERE UYKUSUNDAN UYANIYOR. YATAĞIN HER TARAFINI DÖRT DÖNÜYOR. YATMADAN ÖNCE UYKU VERİCİ BİTKİ ÇAYI OLARAK NE VEREBİLİRİM HOCAM? BİR FAYDASI OLURMU?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120823 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Fito Kremi; daha seyrek aralarla kullanarak, zaman icinde kesin.
2- Brosiolitte; Perebron daha cok ise yarar. Buna mukabil, bizim halkimiz oksurukten hoslanmadigi icin, doktorlar (mavi boncuk dagitmak ugruna) Bricanyl verirler. Bricanyl'i, nefes vermesi sikintili oldugunda kullanin. Olabilir, iki surup beraber verilebilir. Sadece; Perebron'u TOK karnina verin. Niye, oglunuzla birlikte uyuyorsunuz?? Ben cocuklara; uyku ilaci veya uyutucu "cay" vermiyorum. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı omerbaris2011
Değerli Hocam; son on gündür devam eden hastalığımızda son durum: (en son bronşiyolit teşhisi konmuştu bize.) burun akıntımız çok kıvamlı bir hal aldı ve koyu yeşil. (artık çocuk burnundan zor çıkarıyor, iyice sümkürse bile) ama göğsümüzde öksürünce hala hırıltılı öksürüyor. ben sizin gripteki dediklerinizi uyguluyorum.) hocam bu burundaki kıvamlı sümük, göğsüne inen atamadığı balgammı oluyor? yani böylemi çıkarıyor balgamını. geniz akıntısı balgam yaparmı hocam. geniz akıntısını ne yapabiliriz hocam? bir eczacı arkadaşım geniz akıntısı için akşamları yatarken 1 ölçek allerji şurubu ver iyi gelir demişti. hocam bu doğrumu? size danışmak istedim.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|