Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - dış kulak yolu enfeksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdış kulak yolu enfeksiyonu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ibame Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 19
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ibame Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: dış kulak yolu enfeksiyonu
    Gönderim Zamanı: 24 Haz 2015 Saat 20:40
İyi akşamlar Kadir bey size daha öncede yazmıştım geçen haftalarda oğlumun kulağı ağrımıştı iliadin sıcak havlu derken atlatmıştık fakat bugün sabah yine kulak ağrısı ile uyandık sağlık ocağına götürdüm kulağına baktı dış kulak yolunda enfeksiyon dedi antibiyotik yazacaktı sizden öğrendiğim kadarıyla bactrim istedim hiç bir işe yaramaz dedi neyse siprogut zmax yazdı ve gönderdi ilaçları almadım ama oğlum çok acı çekiyor ne yapmalıyım dış kulak yolu için başka bir tedavi şekli var mıdır?teşekkürler...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117893
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2015 Saat 07:28
Cocuklarda, "dis kulak yolu" iltihabi olmaz, siz eskisi gibi hemen Iliadin baslayin ve 3 gun kullanin. Oglunuzda; "Orta Kulak Iltihabi" var.
Yukarı Dön
ibame Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ibame Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2015 Saat 08:05
Kulağı hala ağrıyor akşamdan beri ateşide var bactrim başladım bir sefer verdim ateşi devam ediyor ve sürekli ağrıyor diyor ağlıyor ağrı kesici veriyorum 4 saate bir hiç düzelme yok iliadin ek doz da yaptım.biliyorum sabretmem lazım ama ağlamasına dayanamıyorum teşekkürler...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2015 Saat 08:18
Agri kesici olarak, Dolven'i tercih ederim. Ilaveten kisa sureli(3-4 dakika) sicak kompres de iyi gelir. Uzun sure tutmayin.
Yukarı Dön
ibame Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ibame Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2015 Saat 09:30
Kadir Bey sanırım oğlumun kulağı aktı dışında sarı kristalleşmiş parçalar var.bactrim ve iliadindevam...çok bir akıntı yok yastığa akacak kadar ama içindeki nem görünüyor...ekstra birşey yapmaua gerek var mı teşekkürler... 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2015 Saat 18:26
Bu sekilde, hastaligin; "Dis kulak yolu" iltihabi OLMADIGI, "Orta Kulak Iltihabi" oldugu da ispatlanmis oldu.. O kerizi bir daha gorurseniz, Hurmetlerimi(!) bildirin.. Daha; bir basit "Orta Kulak Iltihabini" bile anlamaktan aciz...
Sakin kulagina DAMLA YAPMAYIN....Kulaktaki akintiyi nemli bir "kagit mendil" ile silin.
3 gun Iliadin, 5 gun Bactrim kullanin.. Iliadin bitince Serum Fiz baslayin, 1 hafta kullanin. Uyanik oldugu saatlerde, 4 saatte bir; 10'ar damla damlatin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Haz 2015 Saat 18:27
Yukarı Dön
ibame Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ibame Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haz 2015 Saat 00:14
Çok teşekkür ederim iyi ki varsınız...
Yukarı Dön
tunc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 194
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tunc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haz 2015 Saat 02:43
MERB HOCAM ARAYA GİRİYORUM AMA OKURKEN DİKKATİMİ CEKTİ SERUM FİZ.DAMLA DEMİŞSİNİZ 10 AR DAMLA DİYE,3 YAŞ COCUK İÇİN DEYİNCE BANA SPREYİNİ VERDİLER FARKIMI VARMI HANGİSİ DAHA ETKİLİ SPREYİ NASIL KULLANAYIM?
uyanışLarımın en qüzeLi canım oğlum...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.