Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Parazit??
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumParazit??

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Only_onemom Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Only_onemom Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Parazit??
    Gönderim Zamanı: 06 Kas 2015 Saat 13:09
Merhaba hocam,
Ben bir süredir forumu takip ediyorum. Tavsiyeleriniz sayesinde 2 sene önce tanıştığımız ventolin,inflacort,sudafed,zyrtec gibi kabusumuz olan ilaçlardan kurtulduk. Okula başladığımızdan bu yana 3. Kez grip olduk,hiç ilaç kullanmadık ama ilaçlı günlere göre kat kat daha iyiyiz. Ne kadar teşekkür etsem azdır size

Kızım 5,5 yaşında.bundan 1-2 sene evvel kaşıntı ve salya şikayetini dr umuza söylediğimde bize vermazol vermişti,ailecek kullanmıştık o zaman.daha evvelinde,bebeklik döneminde tahlilde oksiyur çıkmıştı ve yine ilaç kullanmıştık. Bundan 4-5 ay önce kızımın poposunda sabah gördüğüm iplik gibi kurttan sonra tavsiyelerinizle andazol kullandık hepimiz.tekrarını yapmamıştık ama.bir şikayetimiz olmamıştı tekrardan
Yine bu aralar kızımda kaşıntı ve salya şikayetimiz başladı.hatta bu sefer aynı şikayetler bende de var.ek olarak karın ağrısı,bulantım da mevcut.iyice araştırıp okumaya çalışıyorum kaynaklardan. Yeniden yutulan yumurtalarla kurtulması güç bir hastalık :((
Herşeyi 90derecede yıkayıp,ütülemeye çalışıyorum.özellikle wc de musluk,kapı kolu bv. Yerleri dezenfektan ile temizliyorum artık.tekrardan larvaları yutmayalım diye.psikolojim bozuldu,uyku uyuyamıyorum :(((

1-Ek olarak neler tavsiye edebilirsiniz bize?
2- benim şikayetlerim üzerine bir dr a görünmelimiyim?
3- eşimde belirti yok ama yine de birlikte andazol tablet kullanmaya başladık,kızım içinde şurubunu aldık.bugün  ikinci gün ilaç için. Kızım için 2 ölçek 3 gün kullanacağız (yanlışsa söyleyin lütfen) tekrarını ne zaman yapmalıyız ilacın?
4-ilaç kurtları kesinlikle temizler mi? Olası yeniden yutulabilecek larvalar için ne yapmalıyız?
5- tekrarını da yaptığımız halde şikayetlerimiz devam ederse ne yapabiliriz?

Değerli vaktinizi harcayıp cevap yazdığınız için şimdiden teşekkürler...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118412
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2015 Saat 18:12
1- Kil kurdu, barsak icinde yumurta salmaz... Bu yuzden, kakada "KilKurdu" yumurtasi gorulmez.. Ancak,Tek istisna olarak; ilk cikan kakaya, makat agzindaki yumurtalarin yapismasi ile kakada gorulebilirler..Bu sebeple, Kil kurdu tesbiti icin, "Selofanli Lam Metodu" kullanilir.
2- Yutulma mekanizmasi soyle; Kil kurdu, yumurtlamak icin, gece makat disina cikar, yumurtlar ve tekrar iceri girer.. Bu; cikis ve girislerde, kasintiya sebep olur ve sahis kasiyarak bu yumurtalari tirnak iclerine alir.. Iyi temizlik yapmadan, elini agzina goturmekle, veya bir seyler yemekle, bu yumurtalar yutulur..
3- Evde hic oyle abuk-subuk temizlikler, carsaflari kaynatmak gerekmez... ILK DOZ; Andazolden 10 gun sonra, tekrar Andazol almaniz, bu bulasmayi onler..

TAVSIYE:
1- Yazilarimi okuyun, sakin Turk Cocuk doktorlarini dinlemeyin.
2- Uzak durun, yukarda anlattiklarimi anlatabilecek bir doktor bulamazsiniz.
3- Ilac 3 gun kullanilmaz, 5.5 yasa; 1 olcek ve 10 gun sonra 1 olcek daha verilir. O doktor, daha ilacin dozunu, verilis seklini bile bilmiyor..Bari siz acip, ilacin icini okuyun. 7 ve 12 yas ustu(eriskin) dozlarina da bakin.
4- Anlattim, bir daha okuyun.

Etrafinizdaki herkezin, ayni gun ilaci almasi sarttir. 10 gun sonra alacaginiz ikinci doz, tirnaktan olabilecek yeni enfeksiyonu onler.

Selofanli Lam Metodu: Laboratuvardan bu is icin, Mikroskop lamina yapistirilmis SeloTeyp alinir...Sabah, sahis uyanir uyanmaz, "Selofanli Lamin" ustundeki Seloteyp kaldirilir, makatin;3-5 yerine degdirilir ve tekrar duzgun sekilde, Lam (Mikroskop cami) ustune yapistirilir. Bu sekilde mikroskop altinda, incelenir.. Acaba bunu bilen Mikrobiyolog kaldimi???

Bir ara, bu Selofanli lami butun gece cocugun poposuna yapisik tutan cemis doktorlar vardi!! Kil kurdu, deri ile SeloTeyp arasina girecekmiste, orada yumurtlayip, geri gelecekmiste!!! Hicmi kafasi calismaz bu doktorlarin!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Kas 2015 Saat 18:26
Yukarı Dön
Only_onemom Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Only_onemom Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2015 Saat 19:08
Aynı siizn dediğiniz gibi geceden bant yapıştırmak lazım falan demişti doktor,bende kesinlikle yapıştırtmaz kızım deyip yaptırmamıştım o zaman :)) 
Yazılarınızı tekrar okuyacağım hocam.ilaç için ikinci dozu almamıştık henüz.Prospektüsü okuduğumda kılkurdu için 1 doz diğer tenya türü şeyler için 3 doz yazıyordu.heralde tam temizlensin diye öyle verdiğini düşündüm aslında :((
O zaman eşimle 2 şer tane aldığımz tabletleri de bugün içmeyelim ve 10 gün sonra mı tekrarlayalım kızımla beraber?

Bu yazdıklarınızla içim rahatladı,umarım çabucak kurtuluruz bu illetten.tekrar teşekkürler,saygılar hocam
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118412
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2015 Saat 21:29
O doktora benden selam soyleyin, doktorlugu; dogru durust ogrensin.. Boyle yarim-yamalak Tip bilgisi ile doktorluk yapilmaz.. Hadi onu gectim, bari biraz kafasini calistirsin... O Kil kurdu, deriye yapisik SeloTeyp'in arasina nasil girecek???

Tek doz alin, 10 gun sonra, mutlaka ikinci dozu alin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.