|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
aycakerem ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 112 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aycakerem
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Oca 2016 Saat 14:19 |
Hocam merhaba,
46 aylık oğlum dün bütün gece diş gıcırdattı, ara ara öksürdü, huzursuzdu ve uyumadı. Diş gıcırdatmaları 1 senedir devam ediyor. Bugün öğlen ateşlendi 38.5 -39 civarı şuan ateşi düşürmüyorum. öğleden beri 3 seferdir çiş kaçırıyor. Su içmediği halde sürekli tuvalete gitmek istiyor. Erkek çocuklarda iye olmaz biliyorum ama yine de size sormak istedim. Tahlil vs yaptırmama gerek var mı bekleyeyim mi? - Hocam bir de parmaktan alınan kan ile tam kan sayımı yapılır mı? Yapılır ise neden koldan alıp çocuğun canını yakıyorlar? |
|
![]() |
|
aycakerem ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 112 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aycakerem
![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam bir de şunu sormak istiyorum,
oğlum eylülden bu yana kreşe gidiyor ve çok fazla hastalanıyor. Son 1 aydır bu 3. hastalanması. İlkinde ağır bir grip, ikincisinde isal kusma domuz gribi sanırım ve bu üçüncü... İlk 2 yıl çok hastalancağını biliyorum. Sabretmeye çalışıyrum Fakat artık çevre baskısıyla da okuldan almayı düşünüyorum.. -Şimdi göndermeye devam edersem seneye daha az mı hastalanacak?? -Geçirdiği enfeksiyonlar hep viral bunlara bağışıklık kazanılır mı ?Çünkü 2. senesi olan çocuklara bakıyorum onlar da aynı... -Hangi hastalıklara bağışıklık kazanacak virallere mi bakteriyel hastalıklara mı ne yapmalıyım hocam fikrinizi alabilirmiyim? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119082 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kan alinis sekli, analizi yapan cihaz'a gore degisir. Bazisi, parmaktan, bazisi; damardan alinan kan ile calisir. Okuldan almanizin, hicbir prtik degeri yok, hastaliklar gene basladiginda olacak. Sadece geciktirmis olacaksiniz o kadar. Bagisiklik, hem viral hem Bakteriel olanlara karsidir.. AMA NE VARKI: Genc virusler, yapilarini degistirdikleri icin, kazanilan bagisiklik hayat boyu etkili olamaz.
Sadece; Kizamik, Sucicegi gibi cok eskiden beri hastalik yapan "yasli" viruslerin yapilari sabit oldugundan, onlarin bagisikligi hayat boyudur.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Oca 2016 Saat 22:20 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aycakerem
Yani bu sene göndereyim seneye daha az hasta olur diye bir durum yok o zmn anladığım kadarıyla.. Peki yaş büyüdükçe bünyesi hastalıklara karşı daha dirençli hale gelir mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119082 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Olabilir ama, seneye dersler daha onemli olacagindan; devamsizliklari egitimine kotu etki yapar.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|