Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Aklımdaki sorular(Metpamid,Iliadin)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAklımdaki sorular(Metpamid,Iliadin)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nihan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 115
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Aklımdaki sorular(Metpamid,Iliadin)
    Gönderim Zamanı: 13 Tem 2016 Saat 09:57
Hocam merhaba,
Kafama takılan bir kaç soru var;(2 yaşında kızım için soruyorum)
1- Ateş,bulantı-kusma devamında burun akıntısı ve çok sık öksürük olan hastalık hikayesinde; ilk aşamada çocuğun yemek yiyebilmesi için metpamid veya emadour fitil vermek istemsiz kas hareketine sebep olup,spastik görünüm ortaya çıkabileceği için bazı doktorlar tarafından( özellikle hacettepe üni) kesinlikle tavsiye edilmiyor.Siz bu görüşe katılıyor musunuz?,öyleyse bulantı için bu durumda ne yapabiliriz?
2- Geniz akıntısı ve yatınca aşırı öksürük durumunda illiadin kullanabilir miyiz?
3- Kızımda 1 haftadır sabahları kuru bir öksürük var, kreşe gidiyor. İlerlemesinden korkuyorum. Bu aşamada yapabileceğimiz birşey var mı?
4- Dilde pas resimlerine baktım da benim kızımın dili hep böyle,hastayken de, değilken de. Bunun bir anlamı var mı? Ağız kokusu da gece ve sabahları olur. Ben hep midesinden şüpheleniyorum. Gece yatmadan süt içince de bazen ağzına geldiğini hissediyorum. Muayenelerde hep boğaz kızarıklığı teşhisi kondu,mideyle bağlantı kurabilir miyiz? Ama ateşi nereye koyacağız bu durumda?:)
5- Daha önceki yazınızda kızımda 700gr eksik olduğunu söylemiş, günlük 600ml süt önermiştiniz. Yemek konusunda da çok seçici et,balık,tavuk yemiyor. Zar zor kreşte yumurta yiyor,sulu yemeklerin şöyle bir tadına bakıyor. Gerisi çorba,pilav,makarna,meyve. Beslenmesini pek yeterli görmüyorum ben, sütün haricinde saf balık yağı takviyesi bir nebze işe yarar mı sizce?

Yazılarınızı okumak çok keyifli, Allah size dert vermesin.

Not: Atatürk'ün böbrek hastalığı olduğu da sizden öğrendim,hep sirozdu diye öğretildi bize Shocked
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Tem 2016 Saat 18:18
1- Metpamid; cok gerekmedikce kullanmadigim bir ilacdir. Zira, aileler verdikleri miktarlarda  hata
yaparak, fazladan verebiliyorlar.
Emedur100 fitil, rahatlikla kullanilabilecek bir ilactir. Sadece Premature ve Yenidoganlarda kullanilmaz.
Yazdiginiz arazlar; ZEHIRLENME arazlaridir.Benim soyledigim dozlarin disina cikmayin.
..
Turk doktorlarinin ne dedikleri veya ne tavsiye edip-etmedikleri umurumda bile degildir. Talebelik hayatim
dahil, butun meslek hayatim boyunca, ne Turkce Tip kitabi okudum, nede bir tane bile Turk Prof.un
dersini dinledim.. Benim elimde, Ingilizce Farmakoloji ve Ilac Rehberleri vardir, ben sadece onlara bakarim..
Gerisi; viz gelir tiris gecer..
O mezun ettikleri aptal doktorlar; Aferin, Peditus ve Calpol'u ayni receteye yazarken akillari nerede idi??
Tabii ki bu ilaclarin kullanimi islerine gelmez, zira hastalarin Hastanelere muhtaciyeti ve YATIRILMALARI
gerekmiyor..
2- Iliadin'i SADECE; Kulak agrisi oldugunda kullanin, birde, Serum Fiz ile burnunu acamadiginizda..
3- Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix.
4- Turk doktorlari (Hacettepe dahil) ASLA Grip teshis etmezler.. Hepsinin de ya bogazi, yada kulagi kizariktir.
Suphede oldugunuzda, Kan Sayimi yaptirin. WBC(Lokosit) 17'den fazla olursa, antibiyotik gerekir.
5- Balik yagi; gidalarin yerini tutmaz, ama 600ml ve ustu miktarda sut iciyorsa, kaygilariniz bosuna..

Ataturk'un olum saati bile yalandir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Tem 2016 Saat 18:25
Yukarı Dön
Nihan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 115
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2016 Saat 14:31
Yemek konusundaki kaygılarımı bir tarafa atıyorum o zaman(yani inşallah:)). 1.sayfada paylaştığınız yaşa göre wbc değerlerinde 2-9 yaş için üst sınır 12 gözüküyor ama siz 17 dediniz, lab.tan lab.a değişken bir referans aralığı mı var? Bir de bir kaç ay önce kan sayımı ve demire baktırmıştık. Demir bağlama,demir,hgb normal çıkmıştı ancak ferritin 7.5 idi. Bu yaş grubunda alt sınır 7 demişti doktor. Nelson'a göre 10 gözüküyor. Demir takviyesine ihtiyaç var mı sizce? Et ve türevi tüketmediği için besinlerden az faydalanıyor,ondan soruyorum,yoksa yemek kaygısından vazgeçmişitm :)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2016 Saat 18:58
Yas ilerledikce; WBC ust siniri inmeye baslar.
O ilk sayfadaki biraz genis tutulmus bir cetvel..Biraz daha hassas cetvellere bakarsak,
7ay-2yas: 17  .
2yas-5yas : 15.5  .
5yas-8 yas: 14.5 olur .
Yas ilerledikce, kademe kademe azalarak; Eriskinde:11 olur.

Esasinda; HGB normal olduktan sonra, diger degerlerin hicbirinin onemi yoktur.
Evet; 6ay-15 yas arasi Ferritin: 7-140ng/mL dir.
Dogru; Nelson'da butun yaslarda Ferritin alt siniri: 10ng/mL dir.
Bu fark cok buyuk bir fark degildir.
Bilhassa atesli hastalik esnasinda bakilan: HGB, Ferritin, Demir ve Demir Baglama degerleri DAIMA
YANLIS cikarlar.
Bilhassa sahtekar doktorlar bu hususu iyi bildikleri icin, atesli gelen her hastada bu kan degerlerine
bakarlar ve her cocugu anemik bulurlar.
Buyuk bir kanama olmadigi surece veya bir kan hastaligi olmadigi surece, cocuklarda kolay kolay anemi olusmaz..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Tem 2016 Saat 06:18
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.