Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yutkunma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYutkunma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ceynrose Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 554
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ceynrose Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yutkunma
    Gönderim Zamanı: 14 Haz 2017 Saat 15:51
Hocam 9 yas oglum 2 gundur atesi 39.6. Sayikliyor uyuyor surekli uyurken kalp atisini bluzundan goruyorum.bogazlari cok sis yutkunamiyor nefes alamiyorum diyor.2 gundur sadeceb1 tane muz yedirdim zorla kek yemisti hemen kustu geri.hocam ne yapayim ben.
batuhanım herşeyim.
Yukarı Dön
ceynrose Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ceynrose Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2017 Saat 15:56
Hocam eklemeyi unuttum ayrica bugun enseden dogru tum basinin agridiginida soyledi.
batuhanım herşeyim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118425
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2017 Saat 20:02
Bu yasta Menenjit olabilmesi icin:
1- Trafik kazasi gecirmis ve kafa tasi tabaninda ( Basis Cranii) catlak olusmus olmasi gerekir.
2- Senelerdir AKAN bir kulaginin olmasi gerekir. ( Otojen beyin absesi)
3- Viral Ensefalit veya menenjit olabilir, onlarin da tedavisi yoktur. 
4- Menenjit oldugunda; oturamaz, ellerini arkaya destek yapar, cenesini gogusune degdiremez..

Bir kan sayimi yaptirip bana yazin.. 
Yukarı Dön
ceynrose Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ceynrose Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2017 Saat 22:53
Hocam doktora gittik kan verdik.once muayenede boyunda ensede sertlik yok dedi bogazda tonsiler hiperemik kriptik dedi.kalbinde sistemik ufurum varmis kardiyolaga git dedi.bogazindan srep a testi yapti ona benzer bisey dedi 2 gun sonra cilacakmis.kan degerlerimizi yaziyorum hocam CRP (turbidimetrik)  132 mg/l cikti normal degeri 0-5 araliginda olmaliymis. WBC DEGERI 20.22 BIN/mm cikti normalde 4-12 arasinda olmaliymis.hizli resim yukleyemedim oyuzden yaziyorum hocam.bu tabloya gire deposilin vurmak lazim dedi ama oglum alerjik bunyeli bi cocuk oldugu icin emin olamadi sadece agumentin 600 yazdi dolven verdi.
batuhanım herşeyim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118425
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haz 2017 Saat 00:21
WBC yuksek, Augmentin kullanin... 
SAKIN; Bogaz Kulturu yaptirmayin, "Yalanci pozitiflik" verir.. Strep-A Testi yaptirin, 10 dakika icinde
sonuc verir, (+) ise, augmentini birakip, Deposilin 6-3-3 yaptirin. 
Penisilin allerjisi SADECE: asiri sayida Penisilin vurulmus olan kimselerde, onlarca sene sonra gorulebilir.. 
Bu yaslarda olmaz. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.