Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Idrar yolları iltihabı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumIdrar yolları iltihabı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mustuyıldız Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 51
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mustuyıldız Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Idrar yolları iltihabı
    Gönderim Zamanı: 05 Kas 2017 Saat 16:23
Hocan iyi günler tahlil sonuclarimiz bunlar.ilk grip gibi basladi grip icin dediklerinizi uyguladim gece oksururken tıkandı sonrasında 2 defa oksurukten kustu 2 defada normal kustu.kusmugunda beyaz balgam ilkinde bir kac sari sumuk vardı ama sonra yoktu.Kulak agrisi basladi sabah  (sicak havlu koydum)sonra oglen gecti dedi.sabah hastaneye gittik serum taktılar.İYE var dedi nitrit negatif dedim.eritrosit yüksek dedi.kulağında bir sey yok biraz kirmizilik var  dedi.atesi 36.8-37.5-38 gibi geziyor genel durumu iyi oksuruk devam ediyor.Burnu tikali gibi.
Meptamid
Cefaks 250 mg
İbrumun zero
Parol
Illiadin 
Ilaclarini Verdi.meptamid verdim ve wbc 20.05 olduğu için cefaks verdim kızım 5 yaşında 19.5 kilo.sizce neyi var ne yapmalıyım.
İdar tahlili;
Sadece düşük yada yüksek olanlar
Dansite  1,035.    
Keton +++ pozitif
Protein eser 
Nitrit negatif 
Lokosit 4
Eritrosit 23
Kan tahlili için
Wbc 20,05
Crp 2,87
Sodyum 135
Lym %   11,2
Neu%  82,78
Neu#   16,6
Mono%   4,86
Mono#   0,97

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mustuyıldız Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2017 Saat 18:05
Hocam ates 38 ,5 oldu agizda pis koku yok dilde  2 çizik dışında pembe kuru oksuruk var ates yükselince oksuruk azalıyor.cefaks verdim sabah. Neden wbc 20.05 olabilir.sanki grip gibi grip için dediklerinizi uyguluyorum.Wbc nin yüksekliğini anladım.şimdiden teşekkür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118018
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2017 Saat 18:36
IYE yok, sakin o palavraciya inanmayin.. 
Eger o Kan sayimi;  ayni hastanede yapildi ise, sakin inanmayin, ve ozel bir Laboratuvarda yeniden yaptirip
bana yazin.. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mustuyıldız Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2017 Saat 19:05
Teşekkür ederim hocam devlette acil bölümünde yaptırdık yarın tekrar götüreceğim tahlileri size yollarim.ben denizlide yaşıyorum onerebileceginiz doktor var mi?
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mustuyıldız Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2017 Saat 02:40
Hocam iyi geceler tahlil tekrar verdik yarın çıkacak akşam atesi 39 a kadar çıktı.gunduz cok iyiydi hic kusmadi ve atesi cikmadi hatta terledi.
Şimdi 38 civarı uyuyor.akşam meptamid vermeme rağmen 4 kere kustu ishal yok.bu arada meptamid den 1 saat sonra cefaks antibiyotik vermiştim .ama siz kusmada vermeyin diyorsunuz.Wbc yüksek.bilemiyorum.birde bu akşam bendede kusma başladı.
Şimdi bekliyorum uyuyor.kusmaya kalkti ama kusamadi.sadece su verdim.öksürük var ama rahatsız edici değil.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2017 Saat 02:48
Muhtemelen arkadan ishal gelecek.. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mustuyıldız Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2017 Saat 02:52
Yanlışlıkla oldu kusura bakmayın. Rota virus asimizi yaptirmistik.antibiyotige devam edeyim mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2017 Saat 02:56
IYE degil..  Kesinlikle degil..
Ust solunum yolu enfeksiyonu olsa, ates+agizda koku+dilde pas olur..
Bunlar yoksa, vermeyin. Ya ishal (birinci ihtimal) yada Grip (zayif ihtimal)... Her iki durumda da Antibiyotik gerekmez..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Kas 2017 Saat 02:59
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.