Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Havuz enfeksiyonu hk.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Havuz enfeksiyonu hk.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Zencefil09 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 126
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zencefil09 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Havuz enfeksiyonu hk.
    Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2018 Saat 01:31
Kadir bey merhaba. 2 hafta önce Antalyada çok bilinen büyük bir otele tatile gittik. Her ülkeden insan vardı. Deniz aşırı dalgalıydı. 1 yaşındaki bebeğimizi sokamadık. Suyu çok seven bir bebek olduğu için de babası havuza girince ağlayarak o da girmek istedi. Doktorumuz kesinlikle havuz yasak demişti ama eşim dinlemedi çocuk ağlamasın ver dediği için eşime verdim beraber yarım saat yüzdüler havuzda. Havuz yetişkin havuzuydu ama başka çocuklar da vardı giren. Bi ara bebeğimiz kafasını öne eğince ağzına ve burnuna su kaçtı. Birkaç gün sonra önce burun tıkanıklığıyla birlikte aşırı bir öksürük başladı ve 15 gündür devam ediyor. Ciğerlerinde hırıltısı da var. Ateşi birkaç defa 38 civarına çıktı kulaktan. Sadece bir kere 38.5 oldu. Hiç ilaç kullanmadık. Bu olaylara istinaden size birkaç sorum olacak. Değerli vaktinizi ayırdığınız için şimdiden teşekkürler.
1. şuan yaşadığımız hastalığın sebebi havuzda yuttuğu bol miktarda su olabilir mi ? Hırıltısı geçmeyince acaba su ciğerlerine mi gitti diye endişelendik.
2. çocuk doktorumuz havuz kesinlikle yasak demişti. Şimdi araştırınca Hepatit A başta olmak üzere birçok bulaşıcı hastalığın bulaşabildiğini okudum havuzlardan ve çok korktum. Havuzdan bebeğime bulaşabilecek hastalıklar nelerdir? Tahlil yaptırmalı mıyız hepatit konusunda?
3. Benim tatilden sonra aşırı akıntı ve kaşıntım olunca doktora gittim havuzdan vajinal mantar kaptığımı söyledi. Bana bulaştıysa bebeğime de bulaşmış olabilir mi ? Bulaştıysa nasıl anlarız
4. Bu konuyu araştırırken bir annenin yazısına denk geldim. 2 yaşındaki bebeğini havuza soktuğu için havuzdan kaptığı bir mikrop bebeğin kalbime yerleşip kalp kaslarında iltihaba yol açmış ve şuan kalp için nakil bekliyorlarmış. Öncesinde kalbinde hiçbir sorun yokmuş, kalbine giren mikrop yüzünden olmuş. Bu konuda bilgi verir misiniz ? Okuyunca kafama takıldı. Kızımın kalbine baktırmalı mıyım ? Tatilden döndüğünden beri otururken bile terlemeye başladı. Belirtiler arasında aşırı terlemek de var.
Eşimin her konuda aşırı rahat bir insan olmasından ve birşey olmaz demesinden dolayı soktorumuz yasak dediği halde havuza sokup bebeğime zarar verdiysem diye çok endişeliyim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118001
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2018 Saat 05:24
Ne havuzdan, ne denizden, ASLA hastalik bulasmaz.. 
Hadi diyelim, havuz suyuna mikrop bulasti!!!  Bu mikroplar, yapsa yapsa, ISHAL yaparlar...
Solunum hastaliklarinin TAMAMI; solunum yolu ile bulasir.. Havuz suyundan degil ama, hasta bir cocugun, hapsirmasi ile bulasabilir…
1- Havuz suyu yutarsa yutar, hicbir sey de olmaz... Cocuk doktorlarinin hezeyanlarina kanmayin..
2- Havuzdan, hastalik hele; Hepatit-A bulasabilecegini soyleyebilmek icin, baya "hayal gucu" gerekir.. 
O SALAKLARA SOYLEYIN, cok biliyorlar ise, havuzdan, denizden su numunesi alip, bu hastaliklari bir
 arastirsinlar.. Oyle, iskembeden atmak ile doktorluk olmaz!!
( 1971'de,  Sagmalcilar Kolera salgininda, ben Mikrobiyoloji asistani idim.. Istanbul'daki butun plaj ve
 havuzlardan su numuneleri aldim,  degil Kolera, Tifo bile tesbit edilmedi… ) 
3- BU doktor, resmen SALAK!!!  Hemde cidden salak!!! Vaginal mantar ha!!!! Boyle bir sey olsa, o havuza
giren BUTUN bayanlarda, SALGIN halinde olurdu.. Resmen k.cindan uyduruyor.. 
4- Boyle bir sey yok!!!  Salak bir doktor, resmen "ufurmus" bu anne de, inanmis… 
Bebeklerde; "Myokardit" denilen bir hastalik vardir, AMA, bu hastalik da; SOLUNUM yolu ile bulasan
 bazi VIRUSLAR ile olur.. Havuz suyunda, boyle VIRUSLARIN NE ISI OLUR??? 
Bakteriler ile olurmu??? Cok eski zamanlarda; Difteri salginlari varken, bogazda (solunum ile bulasmis 
 olan)ureyen Difteri mikrobunun (kendisinin degil) TOKSINI ile myokardit gorulurdu.. Tarihi bir bilgi... 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Ağu 2018 Saat 05:32
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.