Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kabızlık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kabızlık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
basaktncr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı basaktncr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kabızlık
    Gönderim Zamanı: 23 Oca 2019 Saat 16:02

Kolay gelsin hocam.

Bizim 12 aylık kız bebeğimiz var. Kilosu 10.600 gr boyuda 74 cm. Ek gıdaya geçtiğimiz 8. aydan itibaren kabızlık sorunu çekiyor. Ek gıda olarak da genellikle çorba, biraz yumurta peynir türü yiyecekler yiyor.

Genellikle anne sütü alıyor yani kabız yapan gıdaları zaten vermiyoruz. Fakat ek gıdaya geçtiğinden beri kakasını 4-5 günde bir ıkınarak az az yapıyor ve ağlıyor. Bu yüzden duphalac kullanmaya başladık. Duphalacı hergün verirsem devamlı kaka yapmaya çalışıyor. O yüzden ıkınmaya başlayınca 4-5 gün arayla 10 ml veriyorum, verdiğim gün veya ertesi gün kakasını yapıyor.

Hocam 4-5 gün arayla duphalacı versem bir zararı olur mu yoksa her gün mü vermeliyim ara ara kullansam bağırsaklarına bir zararı olur mu hocam bunu soracaktım. Bir de kabızlık yapan hiç bişey vermemize rağmen niye böyle oluyor hocam bağırsakları ne zaman düzene girecek onu merak etmiştim. Kolay gelsin iyi çalışmalar.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119003
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2019 Saat 20:26
Duphalac; bir  ilac degildir.... Prebiyotik sekerdir.. Insanlarda hazmi YOKTUR.. Barsaklarda seker olarak
 kaldigi  icin, Probiyotik bakterilerin cogalarak, barsak icindeki sert kakayi  parcalayarak Yumusak kaka
 olusmasini saglarlar.
Biraz; yag ve seker oranlarini arttirin. Pirinc, Pirinc unu, patates, muz, elma vermeyin. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.