Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kilo problemi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilo problemi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mevsimrüzgarı Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 385
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kilo problemi
    Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2019 Saat 21:43
4 aylik bir oğlum var.50 cm doğdu ama kilosu biraz şüpheli. Ilk doğduğunda 3 kilo dediler. Ama 5. Gün tarttılar 3.400 gr idi. 1.ayın sonunda 4400 idi. 4 aylık kilosu ise 6300. Kilosunu neye gore degerlendirmeliyim? Doğum kilosu doğru ise 5 günde 400 gr alabilir mi? Zaten biraz da kilo kaybetmiş olmasi gerekirken nasıl 400 gr alsın? Sizin boy kilo tablonuza göre kilosu az. Su an boyu 64 cm. Görünürde zayıf bir bebek de degil. Sağlıklı  kilo takibini nasıl yapmalıyım? Sadece anne sütü aliyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118412
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2019 Saat 22:13
Turkiye'de; hastanelerde ve doktorlarda yapilan olcumlere inanmayin.. Hele hemsirelere hic inanmayin. 
Bir bebegin boyunu olcerken, topuk hizasindan degilde, parmak ucundan olcen hemsireleri gozlerimle
 gordum... 
Sadece  anne sutu alan bir bebekte; kakalari,"altin sarisi" renkte oldugu surece, kiloya kafaniza takmayin. 
Yazarlar kismindan, yeni dogan ile ilgili yazilarimi okuyun. 

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2019 Saat 02:55
Ilk çocuğumdan beri sizi takip ediyorum. O iri bir bebekti daha uzundu. Buna da ne desek bilemedik ufak tefek onun yanında. Kakası altın sarısı degil yaklaşık ilk haftadan sonra turuncumsu ve sulu. Hep bu şekilde. Hardal kivamini ilk haftadan sonra kaybettik. Hep ishal gibi ama değil. Günde en fazla 2 kez yapıyor. Kusma problemini aşamadım. Öğünde güzelce karnını doyursun diyorum bu kez fazla fazla kusuyor, az emzirince sık beslenmis oluyor bu kez de kesik kesik ekşi ekşi kusuyor. Sanırım bunlar hep fazla emdiginden. Büyük oğlum 1 kez kusmadı bu da kusmaktan bir hal oldu. Ne yapsam bilemedim. Doyduğunu biliyor ama porsiyonu aşıyor. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2019 Saat 03:48
Kendi capina gore biraz fazla emiyor. Idare edin. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2019 Saat 18:09
Hocam hala kusmalar devam ediyor. D vitamini veriyoruz yine kusuyor. Dün 6 aylık aşılarda ağızdan çocuk felci aşısını yapınca 15 dk bi sey vermeyin kusmaması lazim dediler yine kustu yarim saat kadar gectikten sonra ikinci kez verdiler. Rota aşılarını kusmadı. Kustugu zamanlarda bu d vitaminin faydası olur mu ac karnina veriyorum vitamini. 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2019 Saat 19:24
Ikinci kere asi verilmesi o Saglik calisanin ne kadar CAHIL ve SALAK oldugunu gosterir. Zira asi viruslari 
agiz icine damlatildigi anda, hucrelerin icine girerler.. Mideye giden bir sey YOK!!! Yani, 1-2 dakika sonra
 kussa bile asi etki eder. Salak olduklari icin asilar hakkinda hicbir kitap okumak zahmetine de katlanmazlar. 
Boyle kulaktan dolma ahmakca bilgilerle isi goturmeye calisirlar. 
D vitamini; AYRI hadise..Kusarsa, ilaci cikarir…O yuzden D vitaminini sevdigi bir gidaya damlatarak verin.
Ekmek olur, yogurt olur, 1 kasik pilav olur, 1 kasik corba bile olur. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Eki 2019 Saat 19:25
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2019 Saat 18:27
Hocam cahillik diz boyu hicbir sey sormuyorum,söylediklerine tamam diyip gecistiriyorum.9 aylikken kan tahlili ve inmemiş testis icin muayene istediler,inmemişse operasyon gerekebilir dediler dogru mu? Ek gıdaya henüz gecmedik anne sutuyle besleniyor d vitaminini nasil yapsak bilemiyorum.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2019 Saat 19:36
1- Durup-dururken "Kan tahlili" istenmez. bu tamamen son 10-12 senenin buyuk sahtekarliklarindan biridir.
Sarlatan Doktor, Laboratuvara haybeden hasta gonderir..Sahtekar Laboratuvar, cocuk kan degerleri yanina,
 "ERISKIN" Referans Araliklarini koyar,  WBC ve HGB degerleri  bu sekilde carpitilir, doktor da GOLU atar.. 
2- Inmemis Testis muayenesini kendiniz yapin.. Sicak banyodan sonra, eliniz veya hatta gozunuz ile 
muayene edin.. Elle bakacaksaniz, ONCE mutlaka, diger elinizin bas ve isaret parmaklari ile kasiklara
 basinc uygulayin. Boyle yapmadiginizda, testisler reflex olarak yukari kacarlar, ele gelmezler..
Zaten PUST Urologlarin yaptigi muayenede aynen boyledir... Once Testisleri yukari kacirttirirlar, ondan 
sonra da "yukarda" diyerek sozum ona ameliyat ederler. 
3- D vitaminini temiz bir (ignesiz) enjektore cekip, damla damla verin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Eki 2019 Saat 19:37
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.