|
Kilo problemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
mevsimrüzgarı ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 385 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mevsimrüzgarı
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2019 Saat 21:43 |
4 aylik bir oğlum var.50 cm doğdu ama kilosu biraz şüpheli. Ilk doğduğunda 3 kilo dediler. Ama 5. Gün tarttılar 3.400 gr idi. 1.ayın sonunda 4400 idi. 4 aylık kilosu ise 6300. Kilosunu neye gore degerlendirmeliyim? Doğum kilosu doğru ise 5 günde 400 gr alabilir mi? Zaten biraz da kilo kaybetmiş olmasi gerekirken nasıl 400 gr alsın? Sizin boy kilo tablonuza göre kilosu az. Su an boyu 64 cm. Görünürde zayıf bir bebek de degil. Sağlıklı kilo takibini nasıl yapmalıyım? Sadece anne sütü aliyor.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118412 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Turkiye'de; hastanelerde ve doktorlarda yapilan olcumlere inanmayin.. Hele hemsirelere hic inanmayin. Bir bebegin boyunu olcerken, topuk hizasindan degilde, parmak ucundan olcen hemsireleri gozlerimle gordum... Sadece anne sutu alan bir bebekte; kakalari,"altin sarisi" renkte oldugu surece, kiloya kafaniza takmayin. Yazarlar kismindan, yeni dogan ile ilgili yazilarimi okuyun. |
|
![]() |
|
mevsimrüzgarı ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 385 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mevsimrüzgarı
Ilk çocuğumdan beri sizi takip ediyorum. O iri bir bebekti daha uzundu. Buna da ne desek bilemedik ufak tefek onun yanında. Kakası altın sarısı degil yaklaşık ilk haftadan sonra turuncumsu ve sulu. Hep bu şekilde. Hardal kivamini ilk haftadan sonra kaybettik. Hep ishal gibi ama değil. Günde en fazla 2 kez yapıyor. Kusma problemini aşamadım. Öğünde güzelce karnını doyursun diyorum bu kez fazla fazla kusuyor, az emzirince sık beslenmis oluyor bu kez de kesik kesik ekşi ekşi kusuyor. Sanırım bunlar hep fazla emdiginden. Büyük oğlum 1 kez kusmadı bu da kusmaktan bir hal oldu. Ne yapsam bilemedim. Doyduğunu biliyor ama porsiyonu aşıyor.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118412 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kendi capina gore biraz fazla emiyor. Idare edin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mevsimrüzgarı
Hocam hala kusmalar devam ediyor. D vitamini veriyoruz yine kusuyor. Dün 6 aylık aşılarda ağızdan çocuk felci aşısını yapınca 15 dk bi sey vermeyin kusmaması lazim dediler yine kustu yarim saat kadar gectikten sonra ikinci kez verdiler. Rota aşılarını kusmadı. Kustugu zamanlarda bu d vitaminin faydası olur mu ac karnina veriyorum vitamini.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ikinci kere asi verilmesi o Saglik calisanin ne kadar CAHIL ve SALAK oldugunu gosterir. Zira asi viruslari agiz icine damlatildigi anda, hucrelerin icine girerler.. Mideye giden bir sey YOK!!! Yani, 1-2 dakika sonra kussa bile asi etki eder. Salak olduklari icin asilar hakkinda hicbir kitap okumak zahmetine de katlanmazlar. Boyle kulaktan dolma ahmakca bilgilerle isi goturmeye calisirlar. D vitamini; AYRI hadise..Kusarsa, ilaci cikarir…O yuzden D vitaminini sevdigi bir gidaya damlatarak verin. Ekmek olur, yogurt olur, 1 kasik pilav olur, 1 kasik corba bile olur. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Eki 2019 Saat 19:25 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mevsimrüzgarı
Hocam cahillik diz boyu hicbir sey sormuyorum,söylediklerine tamam diyip gecistiriyorum.9 aylikken kan tahlili ve inmemiş testis icin muayene istediler,inmemişse operasyon gerekebilir dediler dogru mu? Ek gıdaya henüz gecmedik anne sutuyle besleniyor d vitaminini nasil yapsak bilemiyorum.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Durup-dururken "Kan tahlili" istenmez. bu tamamen son 10-12 senenin buyuk sahtekarliklarindan biridir. Sarlatan Doktor, Laboratuvara haybeden hasta gonderir..Sahtekar Laboratuvar, cocuk kan degerleri yanina, "ERISKIN" Referans Araliklarini koyar, WBC ve HGB degerleri bu sekilde carpitilir, doktor da GOLU atar.. 2- Inmemis Testis muayenesini kendiniz yapin.. Sicak banyodan sonra, eliniz veya hatta gozunuz ile muayene edin.. Elle bakacaksaniz, ONCE mutlaka, diger elinizin bas ve isaret parmaklari ile kasiklara basinc uygulayin. Boyle yapmadiginizda, testisler reflex olarak yukari kacarlar, ele gelmezler.. Zaten PUST Urologlarin yaptigi muayenede aynen boyledir... Once Testisleri yukari kacirttirirlar, ondan sonra da "yukarda" diyerek sozum ona ameliyat ederler. 3- D vitaminini temiz bir (ignesiz) enjektore cekip, damla damla verin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Eki 2019 Saat 19:37 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|