Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sanırım domuz gribi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sanırım domuz gribi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esra_kocabiyik Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 468
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sanırım domuz gribi
    Gönderim Zamanı: 17 Oca 2020 Saat 19:46
Hocam merhaba
Oğlum 6 yaşında
Dün gece ateşlendi uykusunda.. sürekli susadığı ve çişi geldiği için uyandı.. sabah ateşe alnında olan bir başağrısı eklendi..sinüziti olduğu içşn iliadini sizin daha önce anlattığınız gibi başaşağı pozisyonda damlattım. Şuan hala ateşi devam ediyor ve hiç ateş düşürücü vermedim.. akşamüstü kramp şeklinde ara ara karnı ağrıdı.. yemek yemedi hiç. Öğlen 1 kivi 1 portakal 1 mandalina ve balı rondodan geçirip içirdim.. şimdi de ufak kase makarna yedi sadece.. 
Kakam var diye tuvalete gitti ama fındık kadar sert bir kaka ve ardından köpüklü sarı azıcık sıvı kaka yaptı.. ateşli iken ishal yada kabızlık olası diye düşündüm ama bir yandan da acaba domuz gribi mi diye de düşünüdüm.. sınıfında bir kaç çocuk daha bu gece ateşlenmiş ve birine domuz gribi demişler.. gerçi domuz gribi olsa da sizden öğrendiğim kadarı ile farklı bi uygulama yapmayacağım.. ama yanlış bir şey de yapmak istemem
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2020 Saat 22:13
Domuz Gribi de olsa, yapilacaklar aynidir.. 
Sakin Turk doktorlarinin gazina gelip, testler yaptirip, ilaclar kullanmayin..
Her Grip de ne anlatti isem, onlari uygulayin. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2020 Saat 22:14
😉
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2020 Saat 00:28
Hocam bilgilendirme ve seyir takibi için yazıyorum.
Oğlum dün gün boyu ateşli ve çok bitkindi. Saat akşam 10 gibi ayak bileğinde ağrı çok oldu. Ağrısı için parasetamol verdim :( haliyle ateşi düştü.. 4 5 saat sonra gece tekrar çıkmıştı ateşi.. ama ağrısı devam etmediği için sıkıntı olmadı..yine saat başı su içmek için uyandı.. sabaha karşı terlemeye başladı ve ateşi kendiliğinden düştü çok şükür.. sabah genzi balgam doluydu resmen..  hafif bir ishali de var. İştahı pek olmadığı için az ama öz yedirmeye çalıştım.  Gün içinde ateşi çok hafif oldu, 38 i pek geçmedi ve kısa sürdü.. genel olarak dinlenme halinde yatarak geçirdi ama önceki güne göre daha iyiydi.. inşallah yarın daha da iyi olacak sayenizde..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2020 Saat 00:37
SAKIN Antibiyotik vermeyin, cok sart olmadikca da, atesini dusurmeyin. Yatsin Istirahat etsin, bol sivi gida
 alsin. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2020 Saat 01:36
İşte ateşini düşürmek için deüil ama bazen ağrı yüzünde  veriyorum parasetamolü.. ateşi düşürmeden ağrıyı kesmenin başka yolu varsa önce onu deniyorum herzaman..masaj filan gibi.. ama bazen ağrı şiddetli olunca veriyorum malesef.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2020 Saat 16:02
Bu sabah güne normal başladık şükür. Biraz koyu kıvamlı burun akıntısı ve balgamı var,arada öksürükle balgamı çıkartıyo.. su gibi olmayan biraz cıvık ishali devam ediyor. Keyfi iştahı yerinde şükür.. sabah güzelce banyosunu da yaptı.. 
Yanlız ellerinde avuç içinde soyulma başladı.. bir kaç sene önce beta sonrası olmuştu bu size de yazmıştık.. acaba dedim biz grip sanarken beta geçirmiş olabilir mi.. ama boğazında ağrı filan yoktu.. ağzı pis kokuyordu ama açlıktan gibiydi.. boğazına bakmadım hiç.. ishali filan da olunca hiç beta gelmedi aklıma.. bütün sınıf aynı anda ateşlenmeye başlayıp  birine domuz gribi teşhisi de koyulunca :( domuz gribidir kesin dedim.. ama şimdi beta ihtimali varsa kalp romatizmasından korkmaya başladım.. 
Bu elinde başlayan soyulmalar yüksek ateş sonrası normal mi? Yoksa başka bişey mi

Düzenleyen esra_kocabiyik - 19 Oca 2020 Saat 16:24
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2020 Saat 18:46
Sadece, Streptokok enfeksiyonlarinda olmaz. yuksek ates de sebep olur. 
Hatta 1-2 ay sonra tirnaklarinda, iz bile olur. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.