Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bilgi rica
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

bilgi rica

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gul78 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 02 Nis 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 315
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gul78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: bilgi rica
    Gönderim Zamanı: 18 Haz 2020 Saat 19:42
Hocam annem sürekli süt aldığı yerden tereyağ alıyor bana ben de parçalara ayırıp buzlukta saklıyorum kullanacağım kadarını dolaba indirip o şekilde tüketiyorum. fakat bu sefer kullandığım parçanın içinde yeşil küçük bir küf gördüm. başka parça aldım onun da içinde minik siyah gibi küf vardı. sanırım buzluğa koymadan önce içten küflenmeye başlamıştı ama ben o kısımları görene kadar diğer kısımları kullanmış oldum. oğlumun tüm yemeklerini sadece tereyağ ve zeytinyağ ile yapıyorum. tereyağının küfü diğer yerlerinde gözükmese bile bir zarar oluşturur mu? o kısmı görünce kalan kısmı direkt attım. bu küf konusunda inanılmaz korkuyorum. çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118033
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2020 Saat 21:13
Kuflu kisimlari yemedikten sonra, bir zarar olmaz. 
Cig sutten yapilan Tereyaglarin guvenirligi yoktur. 
Yukarı Dön
gul78 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 02 Nis 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 315
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gul78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2020 Saat 22:24
Çok teşekkür ederim hocam, umarım benim görmediğim küflü bir kısım yemeğe gitmemiştir. Tereyağını sütü kaynatıp mı yapıyorlar yoksa çiğ mi bilmiyorum. ama eğer çiğ ise ekmeğe sürüp yemesek sadece yemeklerde kullansak pişirme sıcaklığı ile zararlı olabilecek durumlar ortadan kalkar mı? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118033
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2020 Saat 04:44
Pisirme ile, kuf OLUSMASINI onlersiniz. Bir kere kuf olustu ise, etrafinda toksin olusturmus olabilir. Bu toksinlerde isiya direclidirler. 
Marketlerde satilan, ambalajli tereyagi kullanmanizi tavsiye ederim. 
Belliki, o tereyagi epeydir duruyormus. 


Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Haz 2020 Saat 04:44
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.