|
bilgi rica |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
gul78 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Nis 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 315 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Haz 2020 Saat 19:42 |
Hocam annem sürekli süt aldığı yerden tereyağ alıyor bana ben de parçalara ayırıp buzlukta saklıyorum kullanacağım kadarını dolaba indirip o şekilde tüketiyorum. fakat bu sefer kullandığım parçanın içinde yeşil küçük bir küf gördüm. başka parça aldım onun da içinde minik siyah gibi küf vardı. sanırım buzluğa koymadan önce içten küflenmeye başlamıştı ama ben o kısımları görene kadar diğer kısımları kullanmış oldum. oğlumun tüm yemeklerini sadece tereyağ ve zeytinyağ ile yapıyorum. tereyağının küfü diğer yerlerinde gözükmese bile bir zarar oluşturur mu? o kısmı görünce kalan kısmı direkt attım. bu küf konusunda inanılmaz korkuyorum. çok teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118033 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kuflu kisimlari yemedikten sonra, bir zarar olmaz.
Cig sutten yapilan Tereyaglarin guvenirligi yoktur.
|
|
![]() |
|
gul78 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Nis 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 315 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok teşekkür ederim hocam, umarım benim görmediğim küflü bir kısım yemeğe gitmemiştir. Tereyağını sütü kaynatıp mı yapıyorlar yoksa çiğ mi bilmiyorum. ama eğer çiğ ise ekmeğe sürüp yemesek sadece yemeklerde kullansak pişirme sıcaklığı ile zararlı olabilecek durumlar ortadan kalkar mı?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118033 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Pisirme ile, kuf OLUSMASINI onlersiniz. Bir kere kuf olustu ise, etrafinda toksin olusturmus olabilir. Bu toksinlerde isiya direclidirler.
Marketlerde satilan, ambalajli tereyagi kullanmanizi tavsiye ederim. Belliki, o tereyagi epeydir duruyormus.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Haz 2020 Saat 04:44 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|