|
danışma |
Yanıt Yaz
|
Sayfa 123> |
| Yazar | |
gul78
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: danışmaGönderim Zamanı: 14 Tem 2020 Saat 17:45 |
|
Sevgili Kadir hocam size 72 yaşındaki babamla ilgili bir konuda danışmak istiyorum.Kendisi sadece tansiyon için ilaç kullanıyor onun dışında kronik bir rahatsızlığı yok. Dün birden mide bulantısı, kusma ve ishal başlamış ardından ateşi çıkmış ve sıtmalanmış. böyle olunca annem korkup ambulans çağırmış ambulansla alıp hastaneye götürmüşler. biz gittik içeri almadılar, ateş olunca korona testi için burnundan test yapmışlar, tomografi çekmişler ve serum takmışlar. serumu bitince eve götürebilirsiniz tomografi de korona buluntusuna rastlanmadı burundan alınan test sonucu 24 saat sonra çıkar biz size haber vereceğiz dediler. eve götürdük sabaha karşı yine kusma ishal, 38,5-39 derece ateş olmuş kardeşim yine hastaneye götürmüş yine serum takıp eve yollamışlar. bugün evde, kusması durdu ishal su gibi devam ediyor ateşi arada çıktı ama kendiliğinden düştü. dün serum ya da ilaç olarak ne verdiler hiç bilmiyorum bugün de ishali devam edince aile hekimi suda eriyen bir ilaç ve flagly vermiş. ben de sizden bildiğim kadarı ile onun dizanteri için olan bir ilaç olduğunu içmemesini söyledim ama ne kadar dinler bilmiyorum. sizce korona olabilir mi? test sonucunu bekleyene kadar yapmamız gerek bir şey var mı çok teşekkür ederim.
Düzenleyen gul78 - 14 Tem 2020 Saat 17:47 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Tem 2020 Saat 18:44 |
|
SAKIN; Turk doktorlarina inanip da ishal icin ILAC KULLANMAYIN!!
Keske, HIC gitmese idiniz.. Bosuna hirpalandi, bosuna ilac yuklendi Bol su/sivi gidalar verin, yari-yari soda/visne suyu karisimi cok iyi gelir..
|
|
![]() |
|
gul78
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Tem 2020 Saat 19:08 |
|
Hocam şimdi test sonucu geldi covid testi negatif çıkmış.yanlış sonuç gibi bir durum umarım olmaz. bu arada doktor bu yaşta ishal çok tehlikeli böbreklerine vurur ölüme kadar götürür bol su içsin ve flagly günde üç sefere çıkarın demiş. Ben ne kadar ilaç verme desem de umarım annem bu söylemden sonra benden gizli ilaç içirmez. ishali için bol su, bugün zaten soda ve vişne ayrıca muz alıp bırakmıştım onları ver dedim. başka dikkat etmem ya da yapılması gereken bir şey var mı? çok teşekkür ederim iyi ki varsınız.
Düzenleyen gul78 - 14 Tem 2020 Saat 19:28 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Tem 2020 Saat 21:07 |
|
SAKIN ilac vermesinler..
Sirf daha sik doktora gitsinler diye; kasten korkutuyorlar!!
|
|
![]() |
|
gul78
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Tem 2020 Saat 22:17 |
|
Hocam ilaç vermiyorlar ama ishal çok yoğun bir şekilde devam ediyor annem simsiyah olduğunu söyledi dışkısının bir de bir kez kusmuş yine. Karın ağrısı yok ama 10 dakikada bir tuvaletini yapıyormuş. Gün içinde ara sıra ateşi çıkıp kendiliğinden düşmüş Bol sıvı vermeye çalışıyoruz. Ama su içiyor ardından tuvalete gidiyor dedi annem. Ekstra dikkat etmemiz gereken bir durum var mı ne olursa tekrar doktora götürelim. Çok teşekkür ederim
Düzenleyen gul78 - 14 Tem 2020 Saat 22:31 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Tem 2020 Saat 03:50 |
|
Kusma olmadigi surece, su kaybi OLMAZ..
EGER; ishalden sonra, kusma oldu ise, VIRAL ishaldir, SAKIN Antibiyotik kullanmasin..
|
|
![]() |
|
gul78
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Tem 2020 Saat 15:59 |
|
Hocam babamın ishali devam ediyor artık resmen bez bağlıyoruz bezden üstüne yatağa taşıyor geldiğini farketmiyor sanırım. bir de annem arada ne yaptığını bilmiyor saçma sapan konuşuyor diyor. su içirmeye çalışıyoruz azıcık içiyor susamadım deyip içmek istemiyor. çok terlediğini söylüyor. Bugün bir bardak kefir vermiş annem. Bir de suda eriyen bir ilaç vermişler demiştim ya; anneme sordum o ne, o ilacı da verme diye AFEBRYL diye bir ilaçmış ben verme diyene kadar iki sefer vermiş dün ve bugün birer kez. ilaca baktım, her tablette 300 mg asetilsalisilik asit, 200 mg parasetamol ve 300 mg askorbik asit içermektedir yazıyor. bir de yine benden gizli iki seferde flagly vermiş. şimdi ilaçları elinden aldım sakın verme diye. eğer yine çok su içmezse eve hemşire çağırıp serum taktırsam mı? ya da uzman bir doktora götürsem mi yarın? sağolun varolun.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Tem 2020 Saat 18:55 |
|
SAKIN o ilaci kullanmayin..
Bu kadar BOL ve SIK kaka yapmasi, coktandir olmayan, Kolera;yi akla getiriyor. Kolera 'da, kaka pirinc suyu gibi renksiz olur!! Renkli kaka yapiyorsa, degildir. Bir Gaita Kulturu yaptirin!!!
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 123> |
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|