Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ilkokul 1 aşısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ilkokul 1 aşısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ipekxxx Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ipekxxx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ilkokul 1 aşısı
    Gönderim Zamanı: 28 Şub 2021 Saat 12:40
Merhaba Doktor Bey, Kasım 2013 doğumlu çocuğun ilkokul 1 aşıları için KKK yapıldı. Ancak DABT_İPA yerine sadece difteri, boğmaca ve tetanoz yapıldı. (adacel) Çocuk felci aşısı olmuyor dedi doktor. O zaman neden bakanlığın sağlık sayfasında ilkokul 1 için çocuk felçli olan aşı yapılacak yazıyor. Doktorun yaptığı çocuk felci aşısız hali doğru mudur? Endişeliyim çünkü şimdiye dek her aşıyı ücretliler de dahil yaptırdık. Resmi sitelere bakıyorum sağlık bakanlığı vs ilkokul 1 DABT_İPA yazıyor. Bize yapılan İPA içermeyen adacel. İşlem doğru mu? Vaktiniz için teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117262
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2021 Saat 18:29
Saglik bakanliginin , senelerden beri yaptigi uygulama, zaten APTALLIKTI! 
Simdi yeni yeni akillari baslarina geliyor. 
Cocuk felci asilari, EN SON: 4-6 yas arasinda yapilir. Bu yaslardan sonra yapilan IPV'ler cahillik gostergesidir. 
Yoksa siz Turk Saglik Bakanligi'nin ciddi bir kurulus oldugunu mu zannediyordunuz?? 
Yukarı Dön
ipekxxx Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ipekxxx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2021 Saat 18:43
Çok teşekkür ederim. Aşı kartında güncelleme lazım ozaman. İlkokuldaki aşı yani 48 aydan buyuk olanlar ıcın 2016 oncesı için. Anladıgım kadar ile doğru yapılmış dediniz sayın hocam. Ben de öğretmenim resmi kaynakların hepsini taradım. 7 yastan itibari ile DABT-İPA gecersiz diyen resmi yerler de var yabancı sitelerde. Bizim takvim 48 aya çekildi ama 7 yaşında İPA olup olmayacagını bir türlü teyit edemedim. Çok sağ olun.
Yukarı Dön
ipekxxx Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ipekxxx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2021 Saat 20:11
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Saglik bakanliginin , senelerden beri yaptigi uygulama, zaten APTALLIKTI! 
Simdi yeni yeni akillari baslarina geliyor. 
Cocuk felci asilari, EN SON: 4-6 yas arasinda yapilir. Bu yaslardan sonra yapilan IPV'ler cahillik gostergesidir. 
Yoksa siz Turk Saglik Bakanligi'nin ciddi bir kurulus oldugunu mu zannediyordunuz?? 

Çok teşekkür ederim. Aşı kartında güncelleme lazım ozaman. İlkokuldaki aşı yani 48 aydan buyuk olanlar ıcın 2016 oncesı için. Anladıgım kadar ile doğru yapılmış dediniz sayın hocam. Ben de öğretmenim resmi kaynakların hepsini taradım. 7 yastan itibari ile DABT-İPA gecersiz diyen resmi yerler de var yabancı sitelerde. Bizim takvim 48 aya çekildi ama 7 yaşında İPA olup olmayacagını bir türlü teyit edemedim. Çok sağ olun.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2021 Saat 20:56
Siz; BENIM  "Asi Takvimine" bagli kalin. 
Yukarı Dön
ipekxxx Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ipekxxx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2021 Saat 20:57

Sağ olun sayın hocam. Siteye yeni üyeyim sizin aşı takvimi site içinde midir? İyi akşamlar dilerim.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Mar 2021 Saat 18:37
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2021 Saat 02:05

NOT: Pnomokok (KPA) (Zaturre asisi) Hic KPA (Zaturre asisi) yapilmamislara:
1 yasindan sonra: 2 ay ara ile 2 doz.
2 yasindan sonra: Tek doz yapilir. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Mar 2021 Saat 02:09
Yukarı Dön
ipekxxx Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ipekxxx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2021 Saat 08:55
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

NOT: Pnomokok (KPA) (Zaturre asisi) Hic KPA (Zaturre asisi) yapilmamislara:
1 yasindan sonra: 2 ay ara ile 2 doz.
2 yasindan sonra: Tek doz yapilir. 

Sayın hocam 2013 kasımlı oğlum 7 yaş 3 aylıkken 11-12 yaşındaki difteri, bogmaca, tetanos oldu. Yaşı 4-6 geçtiği için 11-12deki yapıldı. O zaman 11-12 de 2. doz mu olacak? Yani 2 aşı yazmıyor. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.