|
ilkokul 1 aşısı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ipekxxx ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28 Şub 2021 Durum: Aktif Değil Puanlar: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Şub 2021 Saat 12:40 |
Merhaba Doktor Bey, Kasım 2013 doğumlu çocuğun ilkokul 1 aşıları için KKK yapıldı. Ancak DABT_İPA yerine sadece difteri, boğmaca ve tetanoz yapıldı. (adacel) Çocuk felci aşısı olmuyor dedi doktor. O zaman neden bakanlığın sağlık sayfasında ilkokul 1 için çocuk felçli olan aşı yapılacak yazıyor. Doktorun yaptığı çocuk felci aşısız hali doğru mudur? Endişeliyim çünkü şimdiye dek her aşıyı ücretliler de dahil yaptırdık. Resmi sitelere bakıyorum sağlık bakanlığı vs ilkokul 1 DABT_İPA yazıyor. Bize yapılan İPA içermeyen adacel. İşlem doğru mu? Vaktiniz için teşekkürler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117262 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Saglik bakanliginin , senelerden beri yaptigi uygulama, zaten APTALLIKTI!
Simdi yeni yeni akillari baslarina geliyor. Cocuk felci asilari, EN SON: 4-6 yas arasinda yapilir. Bu yaslardan sonra yapilan IPV'ler cahillik gostergesidir. Yoksa siz Turk Saglik Bakanligi'nin ciddi bir kurulus oldugunu mu zannediyordunuz??
|
|
![]() |
|
ipekxxx ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28 Şub 2021 Durum: Aktif Değil Puanlar: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok teşekkür ederim. Aşı kartında güncelleme lazım ozaman. İlkokuldaki aşı yani 48 aydan buyuk olanlar ıcın 2016 oncesı için. Anladıgım kadar ile doğru yapılmış dediniz sayın hocam. Ben de öğretmenim resmi kaynakların hepsini taradım. 7 yastan itibari ile DABT-İPA gecersiz diyen resmi yerler de var yabancı sitelerde. Bizim takvim 48 aya çekildi ama 7 yaşında İPA olup olmayacagını bir türlü teyit edemedim. Çok sağ olun.
|
|
![]() |
|
Çok teşekkür ederim. Aşı kartında güncelleme lazım ozaman. İlkokuldaki aşı yani 48 aydan buyuk olanlar ıcın 2016 oncesı için. Anladıgım kadar ile doğru yapılmış dediniz sayın hocam. Ben de öğretmenim resmi kaynakların hepsini taradım. 7 yastan itibari ile DABT-İPA gecersiz diyen resmi yerler de var yabancı sitelerde. Bizim takvim 48 aya çekildi ama 7 yaşında İPA olup olmayacagını bir türlü teyit edemedim. Çok sağ olun.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117262 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Siz; BENIM "Asi Takvimine" bagli kalin.
|
|
![]() |
|
Sağ olun sayın hocam. Siteye yeni üyeyim sizin aşı takvimi site içinde midir? İyi akşamlar dilerim.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Mar 2021 Saat 18:37 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() NOT: Pnomokok (KPA) (Zaturre asisi) Hic KPA (Zaturre asisi) yapilmamislara: 1 yasindan sonra: 2 ay ara ile 2 doz. 2 yasindan sonra: Tek doz yapilir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Mar 2021 Saat 02:09 |
|
![]() |
|
Sayın hocam 2013 kasımlı oğlum 7 yaş 3 aylıkken 11-12 yaşındaki difteri, bogmaca, tetanos oldu. Yaşı 4-6 geçtiği için 11-12deki yapıldı. O zaman 11-12 de 2. doz mu olacak? Yani 2 aşı yazmıyor.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|