|
danışma |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
egtuna ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şub 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 250 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Nis 2021 Saat 18:38 |
Hocam bugün oğlumu deniz kenarına götürdüm kumlarda otururken sokak kedisi geldi yanımıza oğlum yemek yiyordu o da belki yemek veririz diye yanımızda bekliyordu ben oğlumun yemeğinden bir parça vermek için kopardım tam ona atacakken o elimden almak için patisini attı ve parmağımı tırnağı ile deldi ve kanattı. Deniz kenarında olduğumuz için elimi deniz suyu ile yıkadım 10-15 dk sonra eve gidince de sabunla yıkayıp baticon sürdüm. O kuma kediler köpekler kakalarını yapıyor. tetanoz bulaşma gibi bir risk var mıdır? Bir de ben çocuklukta aşı yapılıp yapıldığını bilmiyorum hamileyken doktorum da yapmadı tetanoz aşısı ben bir kaç kez farklı zamanlarda yaralanma sonucu yaptırmıştım (paslı çividen tetanoz bulaşıyor sanıyorduk o zamanlar)hatta en son 2017 de o hala koruyuculuğu devam eden bir aşı mıdır? çok teşekkür ederim.
Düzenleyen egtuna - 21 Nis 2021 Saat 18:40 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118362 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yoktur!!
1- Kuduz virusunun bulasabilmesi icin, virusun once Beyine, oradan tukruk bezlerine gececekde, Tukrukte viruslu salya olacak da, o salyali pence ile tirnak atacak da, olme essegim olme!! 2- Virus kedinin beynine bulastigi anda, davranis bozukluklari baslar... Ses ve isikdan hoslanmadigindan, oyle plajlarda filan dolasmaz.... 3- O kedi de, Kuduz olabilmesi icin, kuduzun, o bolgedeki hayvanlarda endemik olarak bulunmasi gerekir. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|