|
CRP |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tnl ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Tem 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 310 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2021 Saat 15:22 |
Merhaba hocam . 3 buçuk yaşında ki oğlum geçen akşamdan beri ateşli . Nerdeyse 40 lara kadar çıktı , ama bugün 38.5 . Dün sabah biraz Nurofen verdim çünkü aşırı güçsüz düştü ateşten . Bunun yanı sıra kusma da vardı . Bugün henüz kusmadı ama tabi ishal başladı .
Kan tahlili yaptırdık , crp aşırı yüksek çıktı . Endişe edecek bir durum varmı sizce ? |
|
![]() |
|
tnl ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Tem 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 310 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba hocam , tatilde olduğunuzu yazdıktan sonra gördüm . Burada ki doktorlar gene tahlil yaptırmak istiyor . Bunları 2 gün sonra tekrarladık ve bu defa crp 128 çıktı , ki önceki akşam son ateş kaldırdı ve hiç ilaç vermeden düştü ateş . İshal ve kusmak da geçmişti . O gün artık iyileştiği halde neden daha da yükselmiş oldu bu CRP
Düzenleyen tnl - 25 Ağu 2021 Saat 18:00 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118442 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Türk doktorlarının CRP salaklıklarına kanmayın.
CRP, hücre yıkımı olan HER hastalıkta yüksektir. Bu PUŞT doktorlar her ateşli hastaya antibiyotik yazabilmek için bu CRP sahtekarlığını popolarından uydurmuşlardır. Kasten WBC değerine değil, CRP'ye itibar etmektedirler. Bu sahtekarlara kanmayın. Ateş+ Ağızda pis koku + Dili kaplayan Pas tabakası olursa; veya WBC:17'den yüksek olursa antibiyotik gerekir. Türkiye'deki cocuk ve Aile hekimliği doktorlarına inanmayın. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam daha ilk tahlil de crp 20 üzeri bakteri var demek dediler antibiyotik vermeye kalktılar ama katiyen kabul etmedim , ikincisi daha da yüksek çıkınca ve ateşle diğer semptomlar geçmiş olduğu için altında yatan başka birşey olmalı antibiyotik vermemen çok düşüncesiz hareket ediyorsunuz dediler . Ama çok şükür sadece limonlu suyla geçirdik
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118442 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
13 seneden beri Türk Çocuk ve Aile doktorlarının ne MAL anlatıyorum.. Çok dikkatli olun ve yazılarımı iyi
okuyun.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|