|
Vertigo? |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
akasya2213
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı akasya2213
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Vertigo?Gönderim Zamanı: 10 Şub 2022 Saat 14:16 |
|
Hocam merhaba
Kendimle ilgili bir konu hakkında fikir almak istiyorum sizden. Dün gece baş dönmesi ile uyandım. Sağa sola dönerken ve yatar vaziyetten oturur vaziyete geldiğimde artan bir baş dönmesiydi. Zar zor ayağa kalkıp tutunarak yürüdüm. Bu esnada kalp atışımın da fazlasıyla yükseldiğini fark ettim. Mide bulantısı ve büyük tuvalete çıkma isteği vardı. İshal gibi bir durum olmamasına rağmen büyük tuvalete çok sıkışmış bir vaziyetteydim. Büyük tuvalet ihtiyacımı giderince bir parça olsun rahatladim. Niçin böyle olmuş olabilir. 5 6 sene evvel yine yatarken benzer bur durum yasamış ve istifra edince rahatlamıştım. Sizce büyük bir problem olabilir mi? Ofis arkadaşlarımın hepsi covit bu yaşadıklarım covitle alakalı olabilir mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Şub 2022 Saat 19:02 |
|
Ic kulak damarlarinda bir daralma olabilir. Bir daha bu durumu farkettiginizde, gzolerinizi kapatin, 3-5 saniye
sonra duzelir. Yatakta once yatar durumda bu durum varmi-yokmu kontroil edin. Varsa, gozlerinizi kapatin. Yoksa oturur duruma gecin , hemen ayaga kalkmayin. Gene bir sey olmuyorsa, o zaman kalkip yuruyun. Bu durumu geriletebilmek icin, gunde bir kac sefer, boyun hareketleri yapin. bu boyun hareketleri, eger varsa kulak cinlamasina da iyi gelir.
|
|
![]() |
|
akasya2213
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı akasya2213
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Şub 2022 Saat 19:35 |
|
Hocam beni korkutan uykumdan başım dönüyor diyerek uyandım. Beni uyandıracak kadar şiddetliydi. Gözlerim kapalıydı aslında tekrar uyumayı denemek için kapattım ama geçmedi. Ama oturur duruma gelince gözümü kapamayı denemedim sadece yatarken denedim. Korkutucuydu. Tüm gün ya tekrar olursa korkusu ile gecti. Boyun hareketlerini yapacağım hocam çok teşekkürler gecmez ise ilk önce kbb ye mi gitmeliyim. Ve ivedilikle doktora gitmemi gerektirecek bir durum var mi sizce?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Şub 2022 Saat 23:03 |
|
Evet. Eger, Ickulaktaki mikroskopik kristaller yerlerinden oynadi ise, ozel bir manevra ile duzelir. KBB bakar.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|