|
ceviz |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
leyli ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 799 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Şub 2022 Saat 14:06 |
hocam ben 47 yaşında ve 48 kilo bayanım.. yaklaşık 6 yıldır kabızlık çekiyordum.. Hem 3-4 günde bir tuvalete çıkıyor hem de top top şeklinde idi...
cevizi çok sevmeme rağmen boğazımı ağrıttığı için hiç yiyemezdim. 20 gün önce tekrar ceviz yemeğe başladım.. bu kez rondoda un gibi ufalıyorum dişlerimden dolayı ve ekmek, peynir, yumurta çay ile birlikde yediğim zaman boğazımdaki ağrılarım çok çok azaldığını faekettim..yemeğe devam ettim o sebeple... buraya kadar doğru mu yapmışım hocam? ( alerjim var da ısrar mı ediyorum acaba) fakat başka bir şey farkettim. Ceviz yedikden 1 hafta kadar sonra tuvalete düzenli çıkmaya başladım. her gün ve yumuşak dışkılama oluyor.. bazan günde 2 kere bile çıkıyorum... az daha yumuşak olsa ishal gibi olacak nerdeyse... Çok mu yiyorum acaba bilmiyorum. 2 yemek kaşığı dolusu yiyorum.. ve sadece sabahları yiyorum... yemekden sonra türk kahvesi içiyorum hemen ve 1 saate tuvalete çıkıyorum. Hocam tuvaletin düzeliyor olmasını cevize bağlıyorum. Çünkü yeme içmede başka bir şey değişmedi..sadece cevizi ekledim sabah öğünüme.. Hocam cevize alerjim mi var, yoksa çok fazla tüketmekden kaynaklı çok fazla yumuşak dışkılama oluyor...yani ishal olmuyorum... ama bazı günler ishal olacak gibi oluyor... 1 kaşığa mı düşürsem hocam..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118114 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ceviz, yagli oldugundan, disari cikmanizda yardimci olur. 1 kasik kadar (en fazla 2 ceviz) alin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|