Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ceviz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ceviz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
leyli Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 799
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ceviz
    Gönderim Zamanı: 24 Şub 2022 Saat 14:06
  hocam ben 47 yaşında ve 48 kilo bayanım.. yaklaşık 6 yıldır kabızlık çekiyordum.. Hem 3-4 günde bir tuvalete çıkıyor hem de top top şeklinde idi...
 cevizi çok sevmeme rağmen  boğazımı ağrıttığı için hiç yiyemezdim. 20 gün önce tekrar ceviz yemeğe başladım.. bu kez rondoda un gibi ufalıyorum dişlerimden dolayı ve  ekmek, peynir, yumurta çay ile birlikde yediğim zaman boğazımdaki ağrılarım çok çok azaldığını faekettim..yemeğe devam ettim o sebeple... buraya kadar doğru mu yapmışım hocam? ( alerjim var da ısrar mı ediyorum acaba) 

fakat  başka bir şey farkettim. Ceviz yedikden 1 hafta kadar sonra  tuvalete düzenli çıkmaya başladım. her gün ve yumuşak dışkılama oluyor.. bazan günde 2 kere bile çıkıyorum... az daha yumuşak olsa ishal gibi olacak nerdeyse... Çok mu yiyorum acaba bilmiyorum. 2 yemek kaşığı dolusu yiyorum.. ve sadece sabahları yiyorum... yemekden sonra türk kahvesi içiyorum hemen ve 1 saate  tuvalete çıkıyorum. Hocam  tuvaletin düzeliyor olmasını cevize bağlıyorum. Çünkü yeme içmede başka bir şey değişmedi..sadece cevizi ekledim sabah öğünüme.. Hocam cevize alerjim mi var, yoksa çok fazla tüketmekden kaynaklı  çok fazla yumuşak dışkılama oluyor...yani ishal olmuyorum... ama bazı günler ishal olacak gibi oluyor... 1 kaşığa mı düşürsem hocam..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118114
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şub 2022 Saat 19:07
Ceviz, yagli oldugundan, disari cikmanizda yardimci olur. 1 kasik kadar (en fazla 2 ceviz) alin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.