Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Dentiflour
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Dentiflour

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dilyafruz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 328
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dilyafruz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Dentiflour
    Gönderim Zamanı: 24 Mar 2022 Saat 19:18
Merhaba hocam

Dentiflour Türkiye de eczanelerde bitmiş, onun yerine başka ilaç kullanabilir miyiz ?
Çok eczaneye sordum depoya sordular bitti dediler 

Bugun bir eczaciya sordum sakın sakın bunu  diş doktor tavsiyesi olmadan kullanmayın, cocuklar için zamanlar zararlı olabilir diyor , o yuzden belki de getirmezler dedi 🤔
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120719
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2022 Saat 20:51
   " Bugun bir eczaciya sordum sakın sakın bunu  diş doktor tavsiyesi olmadan kullanmayın, cocuklar için zamanlar zararlı olabilir diyor , o yuzden belki de getirmezler dedi 🤔"

Goruyorsunuz degil mi? Discisi, Eczacisi, doktoru, CETE halinde, cocuklarin disleri curusun de bundan kazanc 
saglasinlar diye nasil da cabaliyorlar. 

Disardan, Zymafluor 0.25 getirtmeye calisin. (D-Fluoretten olmasin, cok pahali!)

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dilyafruz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2022 Saat 22:00
Tamam hocam öyle yapacagız 

Sizin dediğiniz gibi geniz eti için  ogluma 4.5 yaş FS damlatıyorum , onun herzaman kullanmak zararı olmaz dimi ?

Bir de 2.soru son günlerde ellerinde parmakların yanında cildi kuru gibi olmuyor.Belki okulda parmak boyası kullandıkları için, belki sabun dokunuyor anlayamadım.Dokununca parca parca  kuru  cildi.
Hangi merhem ya da yag kullanmayı önerirsiniz?
Sadece ellerinde ( üst tarafında )kuruluk var .

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2022 Saat 22:23
Burun tikanikligi olursa, kullanin.. 
Ellerine, vaselin surun. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dilyafruz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2022 Saat 23:27
Teşekkürler hocam 🙏

Bugün de anne ağzımda  tükürük acı demeye başladı, boğazından geliyormuş. Başka bir belirti olmadı .
Boğazı ağrıyor sandım yok tükürmek istiyorum diyor.

Acı tükürüğün nedeni ne olabilir acaba ?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2022 Saat 01:30
Bazi virus enfeksiyonlarindan sonra olabiliyor. Yapilacak bir sey yok, zamanla duzelir. 
Yukarı Dön
esşi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 293
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esşi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2022 Saat 17:43
Hocam merhaba , 

D-Flouretten ile Fluoretten farklı şeyler mi? Bir arkadaşımdan rica etmiştim Almanya'da bir doktor tanıdığına rica etmiş reçete ettirmiş Tr ye gelirken 1mg olanından getirdi bugün elime geçti başında D yazmıyor ama üzerinde çocuk resmi var zannedersem Zentiva'nın üretimi .
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2022 Saat 19:38
D-Fluoretten; D vitaminli olanı.. Pahalı olanı! Siz düz "Fluoretten" olanı kullanın. 
4 yaşından büyükler zaten 1 tablet (1mg) kullanır. 
2 yaşından büyük olanlarda; 1/2 (0.5mg) tablet verin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.