Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tekrarlayan kusma ve ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

tekrarlayan kusma ve ishal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
alipi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alipi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: tekrarlayan kusma ve ishal
    Gönderim Zamanı: 13 Haz 2022 Saat 19:22
Hocam merhaba,

Öncelikle size, bizlere farklı bir pencere açtığınız için bir anne olarak en içten şekilde teşekkür ediyorum.

Benim oğlum 6 yaşında ve Mart ayından bu yana aralıklı olarak kusma ve ishalin eşlik ettiği bağırsak enfeksiyonu geçiriyor. Bu iki bulgu dışında ateş vs. gibi hiçbir semptom yok. İlki 6 gün kusma ve ishal birlikteliğiyle sürmüştü. Çocuk doktoruna gittiğimizde kaka tahlili istemeden Flagyl yazmıştı, kullanmadım ve kendiliğinden geçti. Bundan 20 gün sonra bir gece yine kalktı kustu ve ardından kusma kesilip ishal başladı hemen doktora gittik, Diafuryl verdi. O da ishali kesti ve bitti. Ondan sonra iki defa daha oldu, yine 20'şer gün arayla kusma ve sonrası ishal şeklinde. Sizin yazılarınızı okuduktan sonra kusmayı da, ishali de kesmedim ilaç kullanmadım ve hep daha kısa sürede iyileşti. Bu arada okuldaki pek çok arkadaşı ve biz de eş zamanlı geçirdik aynı enfeksiyonu. 

En son enfeksiyondan sonra çocuk gastroenteroloji doktoruna gittik. Bize ya dizanteri gibi bir enfeksiyon olabileceğini ya da bağırsak enfeksiyonları sonrası laktoz intoleransı geliştirmiş olabileceğini söyledi. Kaka testleri istedi. Lökosit, eritrosit, dizanteri, rota, adeno hepsi negatif çıktı. Kalprotektin değeri sadece sınır 71 iken 213 çıktı. Hocamız bunun enfeksiyon ya da alerjiler sonrası da olabileceğini söyledi. 

Bu arada oğlumda iştahsızlık, kakada kan, ateş, mukuslu kaka, kilo kaybı gibi belirtiler de yok. Kilosu 27.6, boyu 122 cm.

Hocam asıl sorum şu olacak. Dün oğluma dedesi benim güvenilir bulmadığım bir yerden dondurma ve lahmacun yedirmiş. Hem havaların ısınması nedeniyle, hem de oğlumda şişmanlık potansiyeli olması nedeniyle, hem de geçirdiği bu enfeksiyonlar sebebiyle ben ne kadar dikkat etsem de yanında bulunamadığım için yemiş. Bu sabah karnım ağrıyor, kusacağım diyerek uyandı ve kustu. Gün içinde bir defa daha kustu. İshal henüz başlamadı. Kusmaya da, ishale de müdahale etmiyorum. Bol bol su teklif ediyorum. Hocam bunun bir gıda zehirlenmesi olma ihtimali var mıdır? Yoksa önceki enfeksiyonlar gibi değerlendirip tekrar kalprotektin baktırmamız gerekir mi? Bir de sizce daha öncekilerde de yediklerinden mikrop almış olma ihtimali var mıdır?

Tekrar çok teşekkür ediyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118101
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haz 2022 Saat 20:41
"Gıda zehirlenmesi"  asla sizin anladığınız anlamda bir "zehir" ile olmaz! Daima mikrobiktir.
Bu mikropların salgıladıkları "Bakteriel toksinler" sebebi ile "zehirlenme" tabiri kullanılır. 
İşte hayati tehlike, ishal durdurucu ilaçların kullanılması ile olur, bu toksinler ölüme bile sebep olurlar.
Sakın, Prof dahi olsa Türk doktorlara inanmayın.
Eğer bol ve sulu kakalar varsa bu; bakteriel veya viral (İnce barsak)ishaldır, sakın ilaç kullanmayın.
Eğer ıkıntılı-sancılı bir dönemin arkasından çok küçük mktarlarda jöle kıvamında kakalar geliyorsa, bu 
Dizanteri(kalın barsak) ishalidir. Flagyl bir tek bu durumda verilir. 
Bir de, sadece küçük çocuklarda hastalık yapabilen; Giardia denilen amipler vardır. Bu hastalıkta, bu amipler
ince barsakta hastalık yaparlar ve bol ve çamur kıvamında kakalar vardır

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Haz 2022 Saat 20:51
Yukarı Dön
alipi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 12
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alipi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haz 2022 Saat 21:39
Hocam çok teşekkürler. İnanın dört çocuk doktoru gördü ve hepsi ezbere bir şekilde sadece çinko, probiyotik ve diafuryl yazdılar her seferinde. Artık imtina ettik doktora, acile gitmekten, size danışmak istedik. 

Ben yine ilaç kullanmadan mikrobu atmasını bekliyorum şimdi. Midesi daha rahat şu an ve daha sık gaz çıkarmaya başladı. Çamaşırında ufak bir kaka lekesi gördüm gaz çıkardıktan sonra sanırım ishal geliyor. Bu şekilde beklemedeyiz. Emeklerinize sağlık, teşekkürler. 
Yukarı Dön
nuketyc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nuketyc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2024 Saat 03:45
Merhabalar, çok geçmiş olsun. Benim kızımda da aynı sorun var. Aralıklı olarak kusma ve ishal. Bir çözüm bulabildiniz mi? Sorun neymiş acaba?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2024 Saat 10:01
Sorun daima, yedikleri-ictikleri ile alinan mikroplardir. 
ASLA, Turk doktorlarinin zannettikleri gibi: 
"bağırsak enfeksiyonları sonrası laktoz intoleransı geliştirmiş olabileceğini söyledi."
bu sekil zirvaliklara kanmayin! Bu gibi zirvaliklari yapmalarinin sebebi, sizleri korkutup devamli "musteri" 
haline getirmek icindir! Sakin bu zirvaliklara kanmayin. 

Yukarı Dön
nuketyc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nuketyc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2024 Saat 10:13
Hocam çok teşekkür ederim ama 1,5 aydır 4 kere bu durumu yaşadık. Önce yoğun bir kusma sonra peşine su gibi ishal. Hiçbir şey yemiyor. Adenovirüs çıktı tahlilde. Bu virüs bağırsaklara yerleşip sürekli tekrarlar mı? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2024 Saat 10:20
Oyle bir sey olmuyor!! Pis bogazlik yapmasin. 
Acikta satilan gidalar, yikanmamis sebze ve meyvalar, hatta icme sularina bile dikkat edin.
Tahlil filan gerekemz, bosuna dolandirilmayin! 
"Adenovirus" cikmis mis!!! Aman ne muhim!! Sanki farkli bir tedavi uygulayacaklar! 
Tamamen fatura sisirme dumenleri!
Yukarı Dön
nuketyc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nuketyc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2024 Saat 17:14
Hocam aynen öyle valla. Para için sağlam adamı bile keserler. Kimselere güvenimiz kalmadı artık. En kötüsü de bu! Sistem çökmüş, sahtekarlık ve ahlaksızlık diz boyu. Çok titiz bir insanım hocam açıkta bir şey asla almam ama ne yazık ki okulda çıkan yemeklere müdahale edemiyorum. Evden istemiyorlar. Şu aralar kusma ve ishal salgını var tekrar eden. Tekrar etmesi çok yorucu hocam. 10 günde bir sil baştan aynı durumdayız.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.