|
Boyunda beze |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Ilkbahar91 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Ara 2022 Konum: Yalova Durum: Aktif Değil Puanlar: 67 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ilkbahar91
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 May 2023 Saat 06:01 |
Hocam merhabalar.
1,5 aylik erkek bebegimin boynunda bugun farkettigim minik bir beze var. Boynunun sag Kulak arkasindan asagida kalan bolgede hafif ense tarafinda. Emzirirken boynuna dokunduğumda elime geldi minik bir yuvarlak. Hareketli olup olmadigini anlayamadim. Endise etmeli miyim? Kontrol ettirmeli miyim? Forumda arattirdim ancak bulamadim. Lenf bezleri enfeksiyon durumunda siser demissiniz ancak bu lenf bezi mi bilmiyorum. Ates yok. Sadece dogdugundan beri genzinde bir tikaniklik var emzirirken geciyor gibi sonra tekrar genzine bisey doluyor gibi ama hasta degil. Ben de mudehale etmedim bu duruma. Evde 6 yasinda abisi var sık hasta olur gecmeyen öksürügi vardir. Hatta su an bana biraz bulastirdi bogazim aciyor. Dediginiz gibi enfeksiyonla ilgili olabilir mi. Bu bezenin lenf oldugunu nasil bilecegim. Dediginiz gibiyse bzden hastalik kapip baska belirti vermeden lenf sismesi olabilir mi. Bu yasta olur mu . Dogdugundan beri mi var bilmiyorum. Umarim degerli vaktinizi almiyorumdur. Yeni dogan bebeknplunca endise ettim ancak malum hemen buradaki doktorlara kosmak istemedim. Tesekkur ederim.
Düzenleyen Ilkbahar91 - 25 May 2023 Saat 08:09 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118401 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
HERGÜN ANLATTIM:: YETER ARTIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
![]() |
|
smuqlaya ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 May 2023 Konum: Lenf beze Durum: Aktif Değil Puanlar: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam iyi günler bizdede sıkıntı lenf bezi ama boyut cok büyük(30mm) 3 hafta önce döküntülü hastalık geçirdik ondan az sonra her 2 kulak.arlasinda servikal zincirde şişlik fark ettim usm sag da bir kav tane en büyüğü 30×17mm solda yine bir kaç tane en büyüğü 30×15biyutunda lenf nodülü var söyledi 10 gün aNtibiyotok ictik 15 ci gun tekrar usm yapıldı sonuç aynı. Kan tahlillerimi tam kan sayımı Crp Ldh Sedium 60 dakkla sonuclar temiz şu an boyutlar buyik ve reaktuf olmadigindan onkoloji bolume sevk edildik. Elimi.altinda hareketli yumsak kıvam dadılar.emfeksiyona bağlı bu boyutta bu kadar fazla sayıda lemf nodülü olur mu?bademciklerimiz 1 senedir asiriti büyük
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118401 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Büyük diye, yumurta büyüklüğünde olanlara denir.
2- Enfeksiyonlar sonucu büyüyen Lenf bezleri Antibiyotik ile KÜÇÜLMEZ!! 3- Kesinlikle, habis değiller. 4- 1.5 aylık bir bebekte, anne antikorları olduğu için, mikrop bulaştığında, hasta olmadan, Lenf bezlerinin devreye girmesi ile mikroplar yok edilirler. 5- Yazılarımı ve diğer üyelerin DAHA EVVELCE yazdıklarını okuyun. Türkiye'de bu sahtekarlığın ne kadar yaygın olduğunu görürsünüz. 6- Ellerinden gelse, bütün bebekleri Onkolojiye gönderecekler. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 May 2023 Saat 12:23 |
|
![]() |
|
Ilkbahar91 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Ara 2022 Konum: Yalova Durum: Aktif Değil Puanlar: 67 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ilkbahar91
Hocam 1,5 aylik bebek icin boyundaki beze icin sormuştum. Artik sormayin diyince ben de eski cevaplarinizin hepsini okumaya calistim. Sirali lenfler ici. Lenfoma yazmışsınız ben de endise edip doktora gittim. Biraz daha elleyince boynunun her iki tarafinda birden fazla sirali sekilde hissettim. Sonrasinda cevap yazmissiniz ama ondan once gitmis bulundum. Doktor direkt ultrason istedi. Sirali bi lenf büyümesi bu yasta bunayda normal degil dedi. Arastirma hastanesine sevk edicem dedi. Bir de antibiyotik yazmis. Klamoks. Kan tahlillerinde enfeksiyon görünmüyor dedi. Hocam icimi korku kapladi. Us sonuclarina bakabilir misiniz. Gercekten normal degil mi birden fazla olmasi.
Bir de gözleri dogdugu ilk gun capaklanmisti ara ara tekrar ediyor. Ilk tobrased ile netildex kullanmistik.Dün iltihapli gibi akti gözleri.bugun Netira damla yazmis doktor. Kullanayim mi.
Düzenleyen Ilkbahar91 - 26 May 2023 Saat 16:09 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
"Reaktif " demek: Enfeksiyonlar sonucu oluşmuş Lenfe bezleri demektir.
Ellediğinizde hareket ediyorlarsa, zararsızdırlar. Antibiyotiklerle Lenf bezleri küçülmez. Yazılarımı ve bilhassa bağışıklık ile ilgili olan yazılarımı okuyun. Tobrased ile daha iyi sonuç alırsınız. 5 gün, günde:3x1
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ilkbahar91
Hocam acikcasi hareket edip etmeme durumunu anlayamiyorum. Elleyince orada elime geliyor ileri geri yapiyorum ama derisi cok yumusak deriyi hareket ettiriyorim gibi oluyor. nasil hareketli oldugunu anlayabilirim tam olarak. Bu sonuclara gore endişelenecek bir durum siz goruyor musunuz peki. Su an nasil bir yol izlemeliyim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
TEK bir tane Lenf bezi zaten zararsızdır!!
10 seneden beri bu sahtekarlığı anlatıyorum. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 May 2023 Saat 20:54 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|