|
Hamile ablam için |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Hayrunnisa ates ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Tem 2024 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Puanlar: 37 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Hayrunnisa ates
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Kas 2024 Saat 23:59 |
Merhaba kadir bey ablam hamile 3.5 aylık herşey yolunda bebeğin gelişimi kan değerleri ama doktor demir ilacı gyno ferro sanol yazmış. Kabız olmuş herşey yolundayken kan değerleri iyiyken demir ilacı kullanmalı. Ben hamileyken Bi tek d vitamini kullanmıştım. Kabızın hızladan geçmesi için ilacı bırakması yeterli olur mu? Sağlık ocağında da tetenoz aşısı vurulması gerekiyormuş sizce vurulmalı mı? Her ilaçla yada aşıyla alakalı her doktor ayrı Bi yorum yapıyor insan herşeyden korkar oldu. Sizin fikirleriniz bizim için her denilenden üstün
Düzenleyen Hayrunnisa ates - 16 Kas 2024 Saat 00:29 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120752 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hamilelikte, alınan her kilo başına vücut 80ml kan yapmak zorundadır. Bunun için gerektiği kadar demir
alınmadığında, vücuttaki demir miktarı azalır. Bu durum; anne karnındaki bebeğin umurunda bile değildir, kendisi için ne kadar gerekiyorsa, tamamını anneden çeker-alır, olan anneye olur. Ben olsam, ara ara "Kan sayımı" yaptırarak Hgb takibi yaparım, düşme olursa demir ilacını o zaman başlarım. Tetanos aşısı, doğacak bebeği; "Neonatal Tetanos" denilen hastalıktan korumak içindir. Türkiye ortalaması; Pakistan, Afganistan şartları kadar olduğu için Tetanos aşısı hamilelerde ŞARTTIR! Hastanede yatan bebeklerin mamalarına su yerine alkol konulan bir ülkede olduğunuzu unutmayın. Türkiye'de "sağlık" Allaha emanettir. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|