|
Eşim için |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
NagihanKY ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Kas 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 328 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı NagihanKY
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Ara 2024 Saat 00:46 |
Hocam merhaba, eşimin(yaş32) boğaz enfeksiyonu var StrepA pozitif. Ateşi ve vücut ağrısı var çok fazla. Annesi DexForte diye bir ilaç vermiş. Eşimde günde 3-4 kere almış iki gündür. İlacı bugün farkettim içini okudum nedir diye. Günde 75mg aşmamalısınız diyor. İlaç 50 mg. Bir sorun olur mu hocam, bir sıkıntısı yok ama ilaç kaynaklı ben görünce korktum kaldırdım ilacıda.
Düzenleyen NagihanKY - 11 Ara 2024 Saat 00:46 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118114 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Okuduklarınız doğru.
Günde 75mg'ı geçmesin. Bu yaşta Strep-A (+) olması biraz şüpheli Ateş+Ağızda pis koku+Dili kaplayan beyaz pas tabakası ve aralarda kırmızı noktalar (beyaz çilek manzarası) varsa, olabilir. Yoksa sahtekarlık yapılmıştır. Dili pembe ise; Grip geçiriyordur, yapılanların tamamı sahtekarlıktır.
|
|
![]() |
|
NagihanKY ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Kas 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 328 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı NagihanKY
Hocam sonuç zayıf pozitif olarak görünüyordu e nabızdan baktım. Zaten bende olmadığını düşünüyorum çünkü siz demiştiniz tek doz antibiyotikle düzelme olur diye 3 gündür durumu aynı antibiyotik kullanmasına rağmen. Ateşi çıkıyor, titriyor ve üşümesi oluyor çok. Büyük ihtimalle antibiyotiği gereksiz kullanıyor şuan.
Düzenleyen NagihanKY - 11 Ara 2024 Saat 18:02 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118114 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bir evvelki cevabımı okuyun. Aşırı ve gereksiz antibiyotik kullanım sonucu bunlar olur.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı NagihanKY
Tamam hocam kullandırmayayım daha o zaman.
Hocam peki bu dexforte’den içtiği fazla ilaçların bir zararı olur mu? Şuanda bir etkisini görmedik ama herhangi bir organ üzerinde hasar bırakır mı? Çünkü maksimum dozuna göre fazla kullanmış baya.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bir defalık fazlalık bir şey yapmaz. Uzun süre bu dozda kullanılırsa, zararlı olur.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı NagihanKY
Hocam birinci gün 2 tablet toplam 100mg içmiş. Saat araları belli değil ağrısı oldukça almış. İkinci gün 3 tablet toplam 150mg ve son günde 2 tablet toplam 100mg içmiş. Günlük dozları bu şekilde.
Düzenleyen NagihanKY - 11 Ara 2024 Saat 20:52 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bundan sonra dikkatli kullansın.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|