Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Popoda pişik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Popoda pişik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ymn2401 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 375
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ymn2401 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Popoda pişik
    Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2026 Saat 21:03
Hocam merhaba,
Oglum 19 aylık. Cumartesi günü pazarda kendime hazırlattığım twze sıkım meyve suyunu bir kadın bizden izinsiz dan diye icirdi ogluma. O zamandan beri iki gündür ishal oldu bu aksam normale döndü ama kopkoyu bir dışkısı vardı. Hic görmedigim tarzda pişik olmus. Kıpkırmızı incelmis derisi, kanıyor sildigimde. Evde cinkolu bir krem vardı, oksizinc diye onu sürdüm. Siz bir karışım mı öneriyormuşsunuz okuyup öyle anladım. Ne kullanabilirim? Belki farklıdır bu durum diye danısmak istedim. 

Meyve suyu zencefil, pancar, portakal, limon, elma ve havuctan ibaretti. Muhtemelen portakal ve pancardan oldu.

Düzenleyen Firuzeko - 23 Ağu 2026 Saat 21:04
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 123848
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2026 Saat 09:00
Bu yaştaki bir çocuğa; "Zencefil ve pancar" verilmez.
Bu saate kadar o kremden fayda görmedi iseniz;
- Eczaneden; 300ml, %3'lük borik asitli su hazırlatın. Altını her temizlediğinizde bu su ile nemlendirin ve
 açıkta kurutun.
- Günde 2 defa, pişik kremi yerine, Hipokort merhem sürün.
- Pişik Kremi olarak: Nivea, Popolin, SudaFed ve benzeri kremleri kullanın. 
Yukarı Dön
ymn2401 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 375
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ymn2401 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2026 Saat 20:14
Hocam merhaba,
Dediğiniz gibi suyu hazırlattım sürdüm öğlen. Aksama dogru yine ishal gibi kaka yapmış annem de aynı şekilde uygulamış. Rahat görünüyordu. 6da ben geldim uykudan kalktı ve yarım saatten fazla kesintisiz agladı inanılmaz acıyormus meğer biz anlayana kadar bagırdı hıçkırarak agladı. Anneliğimde ilk defa böyle gördüm oglumu. Sonra cinkolu krem sürdüm ve calpol verdim. Su an iyi gibi ama yine öyle olursa ne yapmalıyım cok acı cekiyor nasıl geçer bu napacağımı şaşırdım hocam
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 123848
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2026 Saat 21:43
Acele etmeyin. Dokunan gıdanın tamamı atılınca rahatlayacak. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.