Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hırıltı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhırıltı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
serapefe Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Konu: hırıltı
    Gönderim Zamanı: 18 Kas 2012 Saat 15:56
hocam oğlum yine grip oldu ateşi hiç olmadı iki gün burun tıkanıklığı ardından balgamlı öksürük başladı şimdi ise 5,gündeyiz ve nefes verirken bi hışırtı sesi var hiç ilaç kullanmadım ballı limon serum fizyolojik ve cold mixden başka şimdi ne yapayım biliyorum doktor yine bronşit diyecek hava falan ne yapayım beklemelimi götürmelimiyim

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117935
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2012 Saat 20:18
Cocuk rahat ise, gunluk aktivitelerini yapabiliyor, yani halsizligi yoksa, sadece benim anlattiklarimi uygulayin.. Atesi cikarsa ve/veya nefes alip-vermesi; 60'in ustune cikarsa, goruselim.  
Yukarı Dön
zeynebin annesi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 182
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2012 Saat 21:57
hocam bizde de benzer durum var..ateşsiz,,burun tıkanıklığı/akıntısı...2 gündür gece gündüz öksürük..gece uykusundan uyanmıyor ama mesela:)
korktuğum daha evvel bu şekilde giderken(ateşi vardı o zaman)ateşi düştüğü zaman dahi nefesi 60ı buluyor ve şu gırtlak çukuru mu denir,çok çukurlasıyordu nefes alıp verirken..kötü anlattım biraz ama:(
neyse bronş spazmıdır demiştiniz,,,biz o zaman acile gitmiştik,hava vermişlerdi..şimdi nasıl hareket edeyim,neye dikkat edeyim ve doktara gidersek nasıl hareket edeyim?
evet teşekkür ederim hocam,,böyle endişeli bir soruya cevap verdiğiniz için:)
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2012 Saat 01:09
1 dakikadaki solunum sayisi; 60'in ustune cikarsa, kaburgalarinda ve nefes borusunde "ice cekilmeler" oluyorsa, gostermeniz gereklidir.
2-Gittiginizde; bir kan sayimi isteyin, zira antibiyotik gerekip-gerekmiyecegi; WBC (Lokosit) degerinden belli olur. Yuksek cikarsa, antibiyotik baslanir.  
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2012 Saat 02:03
hocam sağolun,,kızım 2saattir uyuyor..nefesi normal de,kalbi o kadar hızlı atıyor ki sanki hopamış zıplamış.(ateşsiz)bir de terleme başlamış.
bir de şimdilik lükse kaçacak bir sorum var..böyle öksürük,akıntı devam ederken-enerjisi ve iştahı normal sayılır,yuvaya ne zaman göndermek doğru olur.bugün evde kalacak mesela,gitmek istiyorum diyor..ne zaman başlamalı,,diğer çocuklara da bulaştırıcılık açısından?
size sağlıklı günler:)
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2012 Saat 18:58
Terlemesi; dusen atesi ve ona bagli tasikardiyi (kalbin hizli atmasini) gosterir, kotu birsey yoktur.  
Bir gece atessiz gecirmesi, hastaligin ve bulasiciliginin gectigini gosterir. Arkadan gelen ;"tamirat safhasinda"; oksuruk ve burunda koyu akinti olmasi normaldir.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2012 Saat 22:39
teşekkürler hocam.şimdilik kızım iyi gidiyor,sanırım yarın yuvaya gider.yalnız ilerisi için aklımda olsun istedim..zeynebin hastalık boyunca hiç ateşi olmadı..bu durumda bulasıcılığının gectiğini nasıl anlarız?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2012 Saat 22:58
Bazi virutik hastaliklar bu sekilde seyir gosterir. Bunlarin da bulasmasini onleyecegiz diye bir iddiamiz yok...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.